17.-19.01.2020

Rumputalvileiri: Bluesin tummat sävyt, osa 2

Blues on yhtä lailla vahvojen onnellistenkin tunteiden ja rytmien juurimusiikkia ja parhaimmillaan se tavoittelee ihmisyyden ydintä monelta eri kantilta. Bluesin olemukseen kuuluvat itseironia ja huumori ryyditettyinä riittävällä annoksella aitoa bluesuhoa nostavat energiatasot siihen pisteeseen, että ruutia ja latausta ei leirin soitannosta tule puuttumaan!

17.-19.01.2020

Adobe Lightroom CLASSIC CC / Lightroom CC perusteet

Adobe Lightroom on kätevä valokuvien järjestely- ja käsittelyohjelmisto, joka pitää kuvasi ajan tasalla ja helposti löydettävissä. Löydät vanhatkin kuvat nopeasti kuva-arkistostasi, koska voit hakea niitä mm. avainsanan tai päivämäärän perusteella.

25.-26.01.2020

Klassisen jazzin talvileiri

Klassisen jazzin talvileirillä keskitytään svengaavaan yhtyesoittoon ja luontevaan esiintymiseen. Mukaan ovat tervetulleita kaikki jazz-musiikille sydämensä menettäneet laulajat, kitaristit, pianistit, saksofonistit, basistit, ja rumpalit.

30.01.-08.12.2020

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet -koulutus on suunnattu pedagogisen, hoidollisen, terapeuttisen ja sosiaalialan työntekijöille ja se antaa perusteet- tason valmiudet käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää osallistujan oman työyhteisön sisällä. Opiskelun keskiössä on osallistujan henkilökohtainen prosessi, jonka lisäksi osallistuja toteuttaa ohjatusti voimauttavat valokuvaprojektit omassa lähipiirissään ja työyhteisössään

31.01.-02.02.2020

ESGames’20-verkkopelitapahtuma

ESGames’20 on Otavan Opiston ja Mikkeli eSports ry:n toteuttama kolmipäiväinen verkkopelitapahtuma, jonne osallistujat kokoontuvat viikonlopuksi pelaamaan yhdessä erilaisia verkkopelejä – Otavan Opiston tilava ”Pelitalo” tarjoaa siihen huikean ympäristön! Viikonlopun aikana juhlasali muuntautuu myös Mikkelin suurimmaksi eSports-kisakatsomoksi!

03.02.-03.04.2020

Jatko-opintoihin valmentava suomen kielen koulutus maahanmuuttajille

Haluatko opiskella suomeksi ammattiopistossa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, mutta äidinkielesi on jokin muu kuin suomi? Haluatko parantaa opiskelutaitojasi? Otavan Opiston jatko-opintoihin valmentava suomen kielen koulutus voi olla silloin juuri sinua varten!

07.-09.02.2020

Soalin varjo XVI -pöytäroolipeli

Soalin varjo on pöytäroolipeli, jota on pelattu jo viidentoista osan verran. Muinoin kätkettyjen amulettien etsintä jatkuu kuumeisena tässä hektisessä, mutta osallistujaystävällisessä pöytäroolipelisarjassa. Tule kokeilemaan pöytäroolipelien ihanuutta, aiempaa kokemusta ei tarvita!

14.-16.02.2020

Alfacon 2020 – Augmentoidut pelit

Alfacon on suomalaisen pöytäroolipeliskenen kohtaamispaikka, kaikenlaisten ideoiden sulatusuuni ja tulevaisuuden keksintöjen terävöittämisen paras hiomakivi. Jo neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma on suunnattu kaikille roolipelaajille, jotka haluavat kehittää harrastusta eteenpäin, osallistua Suomen pöytäpeliskenen toimintaan tai muuten vaan päästä puhumaan pöytäpeleistä vertaisessa seurassa.

03.03.-12.08.2020

Somemanagerin peruskurssi

Somemanagerin peruskurssilla käydään läpi sosiaalisen median perusperiaatteita sekä tehdään jokaiselle osallistujalle sosiaalisen median strategia vuodelle 2020. Koulutuksessa pääset nopeasti ja aidosti kehittämään omia somekanaviasi tarpeidesi mukaan!

31.03.-02.04.2020

Adobe Photoshop perusteet

Bittikarttakuva, resoluutio, pikamaski, kloonaustyökalu – näiden kaikkien sisältö avataan Adobe Photoshop perusteet -kurssilla Otavassa! Kurssi tarjoaa kattavan peruspaketin digikuvien muokkaamiseen ja käsittelyyn.