fbpx

Otavan Opiston uutiskirje 1/2024

Otavan Opiston rakennus

Remonttihommia tiedossa, kun räystäät taas tippuvat! Ensimmäiset kevätauringon säteet ovat silti aina ihan parasta eliksiiriä mielelle ja keholle pitkän ja pimeän talvikauden jälkeen – niiden voimasta luontokin jo oikoo jäseniään kesää kohti ja Otavan Opistolla ryhdytään jälleen innolla valmistautumaan kevääseen ja kesään monin eri tavoin.


Kampuksella tapahtuu

Joko sinulla kynnet syyhyävät multaan, vaikka lunta on vielä puussa ja maassa? Otavan Opistolla otetaan jo neljättä vuotta peräkkäin varaslähtö kesään kukkien ja yrttien taimia kasvattamalla Aarimaa-kurssikokeilun innoittamina. Kuvassa AIPEn opiskelijat Vicky ja Sirimat koulivat samettikukan taimia ammattilaisten otteilla. Tämä jos mikä on rentouttavaa puuhaa oppitunneilla puurtamisen lomassa!

Vicky ja Sirimat koulivat samettikukan taimia

Kevät on luokkaretkien luvattua aikaa

Otavan Opiston aikuisten perusopetuksen päättövaiheen ryhmät kävivät vierailulla Eduskunnassa tutustumassa Suomen lainsäädäntöön, kuinka se toimii ja missä se tapahtuu. Vierailun isäntänä toimi mikkeliläinen kansanedustaja Oskari Valtola, joka sai vastatakseen myös opiskelijoiden kiperiä kysymyksiä.

Otavan Opiston aikuisten perusopetuksen päättövaiheen ryhmät kävivät vierailulla Eduskunnassa

Uusille urille

Aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen ryhmien opiskelijat kävivät tutustumassa maaliskuussa Etelä-Savon ammattiopiston Esedun koulutustarjontaan ja vierailun jälkeen olikin opiskelijoilla jo melkoinen valinnan vaikeus  – mikä ja missä onkaan se oma ala ja jatko-opiskelupaikka tulevaisuudessa?  

Aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen ryhmien opiskelijat kävivät tutustumassa maaliskuussa Etelä-Savon ammattiopiston Esedun koulutustarjontaan

Mikä ihmeen AIPE? Aikuisten perusopetus esittäytyy

Otavan Opistolla on pitkät perinteet aikuisten  perusopetuksessa – ensimmäiset kansainväliset opiskelijat saapuivat opistolle jo 1970-luvulla. Ajat ovat muuttuneet, mutta aikuisten perusopetus eli AIPE pysyy edelleen Otavan Opiston ytimessä entistä vahvemmassa roolissa.

Aipelaisten mietteitä aikuisten perusopetuksesta Otavan Opistolla voit kuunnella täältä

Kenelle AIPE on tarkoitettu  ja miksi sinne kannattaa hakeutua?

AIPE on tarkoitettu sellaisille  opiskelijoille, joilta puuttuu perusopetuksen päättötodistus.  AIPEn opintopolku  muodostuu kolmesta eri vaiheesta, joilla jokaisella on omat sisällöt ja oppimistavoitteet: lukutaitovaihe, alkuvaihe ja päättövaihe. Viimeinen vaihe eli päättövaihe päättyy perusopetuksen päättötodistukseen.

Mitä AIPEssa opiskellaan?

AIPEssa opiskellaan suomalaisen peruskoulun oppisisällöt, mutta opetusmenetelmät ja oppiaineiden  materiaalit on muokattu aikuisille paremmin soveltuvaan muotoon. Aipelaiset opiskelevat mm. suomea toisena kielenä, matematiikkaa, englantia, historiaa ja biologiaa. Opetuskielenä kaikissa vaiheissa on suomi.

Otavan Opisto AIPE

Koulutuksen tavoite

AIPEn jälkeen päättötodistuksen saatuaan opiskelijalla on hakukelpoisuus toisen asteen jatko-opintoihin  – ja  samanaikaisesti hänen opiskelu- ja suomen kielen taitonsa ovat edistyneet jatko-opiskelujen edellyttämälle tasolle.

Tällä hetkellä Otavan Opiston AIPEssa opiskelee seitsemän eri ryhmää ja yhteensä noin 140 opiskelijaa.  Opiskelijoita Otavan Opistolle saapuu Suomen lisäksi myös monista muista maista kuten Somaliasta, Irakista, Syyriasta ja Ukrainasta. Sen vuoksi suomi onkin usein myös ainoa yhteinen kieli opiskelijoiden keskuudessa.

Eri maiden lippuja

Kysy lisätietoja aikuisten perusopetuksesta:  Anna-Maria Suora, aikuisten perusopetuksen linjanvetäjä, anna-maria.suora(at)otavanopisto.fi


Kesäkurssit 2024

Kesät ovat Otavan Opiston vapaan sivistystyön kulta-aikaa, koska silloin koko vehreä kampus puistoineen muuttuu kesäkurssilaisten valtakunnaksi!

Otavan Opistolla ensi kesä päräytetään käyntiin vanhan liiton rokilla ja päätetään tyylikkäästi klassisella jazzilla – ja niiden väliin mahtuu monta muutakin musiikillista makupalaa. Ja tietysti Viestintäleiri koululaisilleluovaa luontokuvausta ja Tekoälykesäkoulu.

Kesäkurssien uusin tulokas on matalan kynnyksen Rock/hevi-laulukurssi raskaamman musiikin ystäville 🔥🤘 .  Classic Rock-leireillä kaivellaan taas 1960- ja -70-lukujen rockhelmet naftaliinista ja soitetaan bändeissä rokkia sielujen kyllyydestä!

Otavan Opisto goes AI 🤖 Opettajille ja muille koulutusalan asiantuntijoille suunnattu Tekoälykesäkoulu on oiva lähtölaukaus syyskuussa 2024 alkavalle Tekoälyvalmentaja -koulutukselle, jossa otetaan tekoälyä sarvista ja valjastetaan se eri oppiaineiden opetuksen ja oppimisprosessien käyttöön.

Kurkkaa muutkin Kesäkurssit 2024 ja tule viettämään kesälomaviikko rakkaan harrastuksesi parissa arjen yläpuolelle Otavaan! 

Mansikka

Tulevia koulutuksia syksyn korvalla

Ojenna auttavat kätesi! Täydennä ammattitaitoasi ja hanki uusia tehokkaita työkaluja asiakastyöskentelysi tueksi – koulutus on suunnattu terveydenhoidon ja sosiaalialan työntekijöille.  Haku Psykofyysisen psykoterapian -perusteet koulutukseen 7.8.2024 – 4.4.2025  on auki 31.5.2024 saakka. Lue lisää täällä

Kukka ja käsi

Luontokuvaukset ammatilliset perusteet 2024-2025 on käynnistymässä jo kuudetta vuotta peräkkäin ja Luontokuvaajan Master Class-jatkokoulutuksen 2024-2025 kolmas vuosikurssi on pian ovella. 

Lue lisää ja hae koulutukseen:

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet 2024-2025
Luontokuvaajat Master Class-jatkokoulutus 2024-2025

Ilves - Paavo Hamunen
Kuva Paavo Hamunen

Vuoden mittaisten luontokuvauskoulutusten lisäksi Otavan Opistolla on ympäri vuoden tarjolla myös  luontokuvauksen lyhytkursseja, verkkokursseja sekä luontokuvauksen eri alojen ammattilaisten verkkoluentoja (mm. maisemakuvaus, lintukuvaus, lähikuvaus ja videokuvaus). Luontokuvauskoulutusten sisällöistä ja opetuksesta vastaa ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen.

Otavan Opiston tapahtumista, koulutuksista ja muista ajankohtaisista asioista kerrotaan myös Otavan Opiston Facebook-sivulla – käyhän tykkäämässä, niin kestät kuulolla!

https://www.facebook.com/otavanopisto

Iloa ja valoa kaikille uutiskirjeemme lukijoille – tavataan pian!

Otavan Opiston väki

Takaisin arkistoon