fbpx

Classic Rock–kitaraleiri 2.6.-7.6.2024 (Otava)

02.-07.06.2024

Classic rock on nimitys, jolla tarkoitetaan 1960- ja 1970-luvun suosittujen rockyhtyeiden esittämää musiikkia. Näitä vuosien varrella patinoituneita rockklassikoita arvostetaan edelleen tuolloin nuoruuttaan eläneiden keskuudessa, mutta myös nuorempien muusikkosukupolvien parissa.

Aikuisten Classic Rock –kitaraleirillä tutkitaan kitaran roolia ja merkitystä klassisessa rockmusiikissa ja opetellaan soveltamaan opittua käytäntöön komppiryhmän eli rumpalin ja basistin kanssa. Leirin aikana hiotaan kitaran vaatimia rockmusiikin soittotekniikoita ja tutustutaan erilaisiin soittotapoihin kuten esim. rock-komppaamiseen, slide soittoon sekä efektilaitteisiin ja vahvistimien ominaisuuksiin. Leirillä käsitellään myös muita soittotekniikoita oppilaiden kiinnostuksen mukaan ja improvisoidaan.

Kurssi soveltuu kaikille kitarismista kiinnostuneille aikuisille. Oppitunnit koostuvat koko ryhmälle avoimista yksityistunneista, henkilökohtaisista harjoituksista (yhteisen ajan ulkopuolella) sekä vuorovaikutteisesta luento-opetuksesta. Ota mukaan omat soittimesi ja vahvistimesi.

Leirin musiikillisina innoittajina toimivat mm. Thin Lizzy, Cream, Jeff Beck, Santana – merkitse ilmoittautumislomakkeeseen myös oma suosikkisi!

Samanaikaisesti Classic Rock-kitaraleirin kanssa Otavan Opistolla järjestetään Aikuisten Classic Rock-bassoleiri (sisällöstä ja opetuksesta vastaa basisti Tomi Harrivaara) ja Aikuisten Classic Rock-rumpuleiri (sisällöstä ja opetuksesta vastaavat rumpalit Miri Miettinen ja Thomas Törnroos).

Leirin ohjelmaan sisältyy myös käytännönläheisiä luentoja komppiryhmän eli rumpalin, basistin ja kitaristin
yhteistyöstä – miten komppiparit saadaan rokkaamaan yhteen parhaimmalla mahdollisella tavalla? Sitten treenataan, treenataan ja treenataan. Yhteissoittoa on siis luvassa runsaasti.

Iltapäivisin kaikki kolme leiriä kokoontuvat yhteen harjoittelemaan yhteissoittoa kolmessa ryhmässä opettajien ohjauksessa. Leirin aikana järjestetään myös livekeikka, jonne myös kurssilaiset pääsevät esittämään ennakolta harjoiteltuja biisejä.

Aikuisten Classic Rock-kitaraleirin sisällöt ja opetus on suunnattu ensisijaisesti aikuisille, joilla on jo riittävästi aiempaa soittokokemusta; kysy lisää nuorille suunnatuista musiikkileireistä osoitteesta kurssit@otavanopisto.fi

Kitaraleiriläiset voivatkin hyvin vinkata bassoleiristä ja rumpuleiristä tutuille basisteille ja rumpaleille, niin pääsette itsekin rokkaamaan iltaisin porukalla Otavan Opiston juhlasalissa.

Leiriin sisältyy Classic Rock-pitoiset ennakkotehtävät, jotka lähetetään ilmoittautuneille valmisteltaviksi ja harjoiteltaviksi ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ajankohta

sunnuntai 2.6.2024 – perjantai 7.6.2024

Kurssi alkaa sunnuntaina 2.6.2024 klo 16.00 ja päättyy perjantaina 7.6.2024 klo 14.00.

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Opettaja

Leirin sisällöstä ja opetuksesta vastaa muusikko Jarmo Nikku. Jarmo on 1980-luvun alusta toiminut studio- ja kiertuemuusikkona. Kuulunut yhtyeisiin Broadcast, Pepe Ahlqvist H.A.R.P , Hector , Mikko Kuustonen . Heikki Silvennoinen, Heikki Hela, Kummeli, Hoedown yms.

Hinta

Kurssin hinta on 420€/hlö (sis. opetuksen ja ohjauksen, ohjatut ja tuetut ennakkotehtävät ja kurssiohjelman mukaiset ateriapalvelut). Huom! majoitus erikseen.

Sunnuntaina 2.6.2024 ei ole ateriapalveluja Otavan Opistolla, vaan jokaisen tulee huolehtia ruokailustaan itse.  Asuntolan keittiöt ovat käytettävissä, Otavan K-kauppa ja Sale ovat avoinna myöhään iltaan – Otavan keskustassa palvelee myös amerikkalaistyylinen roadhouse ravintola Bar & Bistro Route 431, Otavantie 1, 50670 Otava.

Kurssiosallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille alla olevan sähköisen lomakkeen kautta; kurssimaksun 420e/hlö (sis. varausmaksu) ja mahdollisen majoituksen voi maksaa Otavan Opistolla kurssin aikana käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla, Smartum- tai Edenred-sovelluksilla tai se laskutetaan kurssin jälkeen.

Mikäli maksu maksetaan ePassilla, Smartum- tai Edenred-sovelluksilla, ilmoita maksusta ennen kurssin päättymistä. Kurssin jälkeen maksuja ei voida enää huomioida, vaan kurssimaksu laskutetaan sovitun mukaisesti. Kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun peruutustapauksessa (100 e/hlö); varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruttamaan kurssin.

Majoitus

125€/2hh (5 yötä, sis. aamiainen)
225€/1hh (5 yötä, sis. aamiainen)

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Lisäyö-majoittumisen mahdollisuudesta tulee tiedustella hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Lisäyö maksaa 25 €/hlö.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi tai p. 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 15.5.2024 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 15.5.2024 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.