fbpx

Tekoälykesäkoulu 14.-15.6.2024 (Otava)

14.-15.06.2024

Kun toistensa vastakohdat – perinteikäs 132-vuotias kansanopisto maalaismaisemassa ja ajankohtaistakin ajankohtaisempi tekoäly –  kohtaavat, syntyy aina jotain uutta, mielenkiintoista ja kokemisen arvoista!

Tekoälykesäkoulussa 14.-15.6.2024 Otavan Opistolla tutustutaan tekoälyn ja sen erilaisten sovellusten tehokkaaseen käyttöön opetusmaailmassa.  Tilaisuudessa syvennytään mm. tekoälysovellusten kuten ChatGPT:n, Geminin ja Copilotin hyödyntämiseen eri oppiaineiden opetuksessa ja oppimisessa sekä tulevaisuuksientutkimuksen Delfoi-menetelmän apuvälineenä.

Tekoälykesäkoulun ohjelma koostuu opetusalan asiantuntijoiden puheenvuoroista, käytännönläheisistä ja osallistavista työpajoista sekä vuorovaikutteisesta vertaisoppimisesta opetusalan toisten ammattilaisten seurassa.

Osallistujat saavat pajapäivien aikana perusteellisen käsityksen tekoälyn tulevaisuudesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista ja haasteista eri oppiaineiden sisältöjen opetuksen ja oppimisen tukena.  Kukin osallistuja voi myös ryhtyä jo pajapäivillä kehittämään ja soveltamaan omaa tekoälyosaamistaan omien tavoitteidensa mukaisesti sekä verkostoitua samoja aihepiirejä pohtivien toisten alan ammattilaisten kanssa.

Tekoälykesäkoulu toteutetaan yhteistyössä Facebookin TOT-ryhmän aktiivien, Delfoi- kehittäjäyhteisön, Suomen eOppimiskeskuksen verkoston ja lukiokoulutuksen OPH-rahotteisen Airut-hankkeen kanssa.

Ajankohta

perjantai 14.6.2024 – lauantai 15.6.2024

Aikataulu

Perjantai 14.6.2024 klo 16.00 – 21.00 + omatoimista verkostoitumista

Lauantai 15.6.2024 klo 9.00 – 15.00

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Työpajojen koordinointi ja ohjaus

Tekoälykesäkoulun koordinoinnista ja sisällöistä vastaavat Otavian tekoälyasiantuntijat.

Anne Rongas

Kehityspäällikkö Otaviassa, tekoälyn lukiosovelluksia pilotoivan Airut-hankkeen vetäjä, joka vaihtoi vuosituhannen vaihteessa alaa maanviljelystä opetusalalle. Kokemusta on karttunut lukio-opettajana, opettajien digitaitokouluttajana sekä organisaattorina opetusalan vertaisoppimisen kansanliikkeissä. Sydän palaa kestävän tulevaisuuden edistämiselle. 

Kari A. Hintikka

Kehittämispäällikkö, ennakoija ja konseptisuunnittelija Otaviassa. Bottikuiskaaja, joka on suunnitellut chattibotteja sekä kouluttanut aikuisia ihmisiä digitaitoihin vuodesta 1999. Pitkän linjan tutkija digitalisaation vaikutuksista yhteiskuntaan ja ihmisiin. MA in New Media (1998). Tekee parhaillaan väitöskirjaa Jyväskylän yliopistossa tekoäly-chattibottien ja ihmisen välisestä suhteesta.

Lauri Ylä-Jussila

Kansanopiston opettaja, Otavan Opiston aikuislukion linjanvetäjä ja opettaja sekä Digisiivet55+ -hankkeen projektipäällikkö, joka on viime vuosina edistänyt kestävän tulevaisuuden opintotarjontaa Otavialla sekä toiminut aktiivisena tekoälyn pedagogisen käytön kehittäjänä niin omassa oppilaitoksessa kuin kansallisissa verkostoissa. 

Tilaisuudessa mukana myös muita vierailijaluennoitsijoita.

Hinnat

Tekoälykesäkoulun hinta on 95€/hlö (sis. osallistumisen ohjelmaan ja työpajoihin sekä ohjelman mukaiset ruokailut; majoitus erikseen).

Majoittumismahdollisuus Otavan Opistolla (1hh/50e/hlö/yö, sis. aamiainen tai 2hh/25 e/hlö/yö, sis. aamiainen); huonevarauksen voi merkitä ilmoittautumislomakkeeseen.

Osallistumismaksu sekä mahdollinen majoittuminen laskutetaan seminaarin jälkeen ilmoittautumislomakkeeseen merkittyjen tietojen mukaisesti.

Osallistumismaksun ja majoituksen voi maksaa tapahtuman aikana myös käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla, SmartumPay- tai Edenred-sovelluksilla. Kysy lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi

Ilmoittautuminen

Tekoälykesäkouluun ilmoittaudutaan 24.5.2024 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. (**Takarajasta huolimatta ilmoittautuminen on auki tapahtuman alkuun saakka.)

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 24.5.2024 tapahtuneesta peruutuksesta veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatusta majoituksesta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko kurssimaksun ja varatun majoituksen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.