fbpx

Otavan Opiston uutiskirje 4/2023

Kuta pienempi olet sinä, sitä joulumpi tulee (Tove Jansson)

Mitä sinun joulukalenterisi sisältää? 24 kuumaa kupposta pullan kanssa, 24 kävelyretkeä ystävän kanssa, 24 äänikirjaa viltin alla vai 24 lämmintä ajatusta läheisellesi?

Opiskeluntäyteisen vuoden juhlavinta huipennusta on taas odotettu hartaasti myös Otavan Opistolla.

Jouluvalmistelut ovatkin jo täydessä vauhdissa: Otavan Opiston sydämen eli koulumme keittolan ikkunoille on ripustettu valokranssit, jotka valaisevat maisemaa pimeässä, joulukuuset ovat saaneet jo kynttilänsä ja aikuisten perusopetuksen opiskelijat pystyttivät oman piparkakkutalonäyttelynsä. Toivottavasti näyttelyvieraat eivät pistele poskeensa koko korttelia!

Joulutohinoissaan opistolaiset ja opiston opiskelijat osallistuivat myös Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan, jossa askarreltiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille jouluiloa tuomaan. Kampanjan suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.


Kampuksella tapahtuu

International Mikkeli Day IMD järjestettiin Mikkelissä jo yhdettätoista kertaa – Otavan Opiston aikuisten perusopetus oli mukana tapahtumassa ja sen järjestelyissä yhdessä kaikkien Mikkelin toisen ja korkea-asteen oppilaitosten sekä Mikkelin kaupungin ja Monikulttuurityö Mimosa ry:n kanssa.

Vuotuisen tapahtuman tarkoituksena on herätellä Mikkelissä keskustelua kansainvälisyydestä ja teemapäivä sisältääkin aina runsaasti erilaista monikulttuurista ohjelmaa vaikkapa musiikista kokkaukseen. Tapahtuman yhteydessä julkistetaan myös vuoden kansainvälinen mikkeliläinen.


Vedenneitoja omasta takaa!

Syksyn mittaan Otavan Opiston aikuisten perusopetuksen naisopiskelijat ovat käyneet opintojensa ohella uimakoulussa Rantakylän uimahallilla Mikkelissä. Uimataito on erityisen tärkeä taito Suomessa niin kesällä kuin talvellakin – ja turvallinen valinta ihan kaikille.


Uusi vuosi ja uudet kujeet

Otavan Opiston kurssi- ja koulutusvuosi käynnistyy perinteisesti musiikilla: Rumputalvileiri: Rockrummut puhuvat! 12.-14.1.2024 ja Klassisen jazzin talvileiri 27.-28.1.2024 pistävät tammikuussa tunnetusti vipinää kinttuihin varttuneemmillekin musiikin harrastajille – kumpikin leiri on pitänyt pintansa jo yli 20 vuotta 🎉

Ojenna auttavat kätesi! Täydennä ammattitaitoasi ja hanki uusia tehokkaita työkaluja asiakastyöskentelysi tueksi Psykofyysisen psykoterapian -perusteet koulutuksessa 7.8.2024 – 4.4.2025. Koulutus järjestetään yhteistyössä Psykofyysinen psykoterapia ry:n kanssa ja haku koulutukseen on auki 10.5.2024 saakka. Lue lisää täällä

Onko verkkokurssin voittanutta? Otavan Opiston luontokuvauksen suositun verkkokurssisarjan aloittaa Adobe Lightroom Classic CC -peruskurssi 8.1.-18.1.2024; kurssilla opetellaan säätämään ja muokkaamaan valokuvia ja rakennetaan oma valokuvakirjasto. Kurssien sisällöistä ja opetuksesta vastaa ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen. Nyt kannattaa tulla jo kauempaakin linjoja pitkin Otavaan!

Kuva Paavo Hamunen

Otavan Opiston tapahtumista, koulutuksista ja muista ajankohtaisista asioista kerrotaan myös Otavan Opiston Facebook-sivulla – käyhän tykkäämässä, niin kestät kuulolla!

https://www.facebook.com/otavanopisto/


Kauneimmat joululaulut Otavan Opistolla tiistaina 12.12.2023

Laulamme kauneimpia joululauluja Otavan Opiston tunnelmallisessa juhlasalissa tiistaina 12.12.2023 klo 18.00 – 19.30 (Otavantie 2B, 50670 Otava).

Tule mukaan laulamaan ja auttamaan maailman lapsia. Lahjoita heille toivo tulevaisuuteen.

Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuteen voit tuoda mukanasi myös kynttilän jäämiä tai ylimääräisiä kynttilöitä ja osallistua seurakunnan kynttiläkeräykseen. Lahjoituksista valmistetaan juoksuhautakynttilöitä toimitettavaksi Ukrainaan.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Savilahden alueseurakunnan kanssa.

Lämpimät kiitoksemme kaikille lukijoillemme vuodesta 2023. Toivotamme oikein hyvää ja rauhallista joulunaikaa!

Otavan Opiston väki

Takaisin arkistoon