fbpx

Rumputalvileiri: Rockrummut puhuvat! 12.-14.1.2024 (Otava)

12.-14.01.2024

Rumputalvileirillä 2024 poraudutaan rumpujen soiton ytimeen: grooveen ja svengiin. Mistä on kunnon groove tehty? Ainakin soulista, funkista, bluesista ja jazzista – ja tietenkin rockista ja svengistä!

Mutta miten erilaiset rock-kompit saadaan groovaamaan ja svengaamaan niin, että rumpalin työskentely kytkeytyy saumattomasti bändin toisten soittajien svengiin?

Leirillä tutustumme neljän tunnetun groove-rockrumpalin kokonaisvaltaiseen rumputyöskentelyyn ja tutkimme heidän legendaarisia rumpukomppejaan ­- neljä äärimmäisen erilaista ja äärimmäisen lahjakasta rumpalia, joiden rock-asenteesta ja groovesta riittää vaikka muille jakaa:

  • Keith Moon (The Who),
  • Mick Fleetwood (Fleetwood Mac),
  • Phil Collins (Genesis) ja
  • Stewart Copeland (The Police).

Kartoitamme myös heidän taustojaan, musiikillisia esikuvia ja inspiraation lähteitä. Millainen vaikutus heillä on ollut nuorempiin rumpaleihin?

Leirillä tehdään paljon erilaisia harjoituksia, joissa edellä mainittujen ja muidenkin legendaaristen rock-rumpaleiden treenisetit tulevat tutuiksi.

Grooven ja svengin lisäksi leirillä syvennytään rumpujen viritykseen, symbaalien sävyihin ja rumpusettien soundimaailmoihin, jotta rumpusetti kokonaisuudessaan saadaan kuulostamaan entistäkin paremmalta ja musikaalisemmalta.

Millaista on työskennellä rumpalina koti- tai ammattistudiolla ja millaisia asioita silloin tulee ottaa huomioon? Keskustellaan yhdessä studiomuusikon rumpu- ja symbaalivalinnoista, rumpujen virityksestä ja demppaamisesta, klikin käytöstä sekä kuinka huomioidaan kanssasoittajat studiossa.

Leirille ovat tervetulleita kaikki rytmimusiikin ystävät – leirin sisällöistä ja opetuksesta vastaavat sepät Miri Miettinen ja Thomas Törnroos.

Ajankohta

Kurssi alkaa perjantaina 12.1.2024 klo 17.00 ja päättyy sunnuntaina 14.1.2024 klo 14.00.

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli).

Opettajat

Rumpalit Miri Miettinen ja Thomas Törnroos.

Mitä mukaan

Omien henkilökohtaisten tavaroiden lisäksi ota mukaan rumpukapulat, harjoituspädi, kuulosuojaimet/korvatulpat, muistiinpanovälineet sekä sisätossut tai villasukat.

Hinta

Kurssin hinta on 195€/hlö (sis. opetuksen ja kurssiohjelman mukaiset ateriat); mahdolliset majoituskulut erikseen.

Ilmoittautumisen yhteydessä ei veloiteta kurssimaksua eikä varausmaksua (sis. kurssimaksuun) eikä mahdollista majoitusta, vaan ne laskutetaan kurssin päätyttyä.

Kurssimaksun (ei sis. majoitusta) voi myös maksaa kurssin aikana ePassilla, Smartum- tai Edenred-sovelluksilla.

Majoitus

Majoittumismahdollisuus Otavan Opiston asuntolassa (1hh/50€/hlö/yö tai 2hh/25€/hlö/yö).

Majoitusvarauksen voi merkitä ilmoittautumislomakkeeseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen

Huom! Leiri on tällä hetkellä täysi, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle!

Ilmoittautuminen 15.12.2023 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi tai p. 044 794 3565.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen, sis. kurssimaksuun), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 15.12.2023 tapahtuneesta peruuttamisesta/ kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.