fbpx

Adobe Lightroom Classic CC -peruskurssi 8.1.-18.1.2024 (verkkokurssi)

08.-18.01.2024

Kuva Paavo Hamunen

Adobe Lightroom Classic CC –peruskurssilla käydään läpi Adobe Lightroom Classic -ohjelman monipuoliset toiminnot käytännönläheisten esimerkkien avulla ja selvitetään miten Lightroom -tietokantaohjelma eroaa perinteisistä kuvansäätöohjelmista.

Kurssi soveltuu myös aloittelijoille tai kuvaajille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta Lightroomista.

Kurssilla opettelemme mm.

 • tuomaan kuvat Lightroomin tietokantaan
 • käyttämään kuva-arkiston monipuolisia toimintoja
 • avainsanoittamaan kuvat ja suorittamaan hakuja kuva-arkistosta avainsanan perusteella
 • merkitsemään kuvia jatkokäsittelyä ja eri toimintoja varten
 • tekemään kuvalle perussäädöt Lightroomin työkaluilla
 • tekemään kuvan kohteille paikallisia säätöjä uusilla maskityökaluilla, Linear Gradient, Radial Gradient ja Brush, Select subject, Select Sky ja muilla Lightroom Classicin säätö- ja maskityökaluilla
 • käyttämään roskanpoisto ja rajaustyökalua
 • perehtymään värisävyjen säätämiseen kuvan eri alueilla
 • viemään kuvatiedostot Lightroomista säädettynä eri käyttötarpeisiin.

Peruskurssin tavoitteena on, että osallistuja oppii hahmottamaan oman työnkulkunsa Lightroom –ohjelman sisällä: tallentamaan kuvatun tiedoston tietokoneelle, tuomaan kuvat Lightroomin tietokantaan, arkistoimaan kuvat , merkitsemään ja säätämään kuvat ja tuomaan kuvat halutussa muodossa Lightroomin tietokannasta .

Adobe Lightroom CC –kurssille otetaan 12 opiskelijaa.

Opetus

Verkkokurssi järjestetään arki-iltoina klo 18.00-20.15 välisenä aikana neljänä iltana peräkkäin. Verkkoistunnossa kurssilaiselle annetaan tehtävä valmisteltavaksi ennen seuraavaa istuntoa ja tehtävän ratkaisua käydään läpi yhdessä seuraavana iltana.

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa ja annettujen oppimistehtävien suorittamista).

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

 • oman tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
 • hyvän verkkoyhteyden
 • koneellesi valmiiksi asennetun ”Lightroom Classic CC tai 6” –ohjelman (asenna ohjelma koneellesi hyvissä ajoin ennen kurssin alkua)
 • omavalintaisia jpg-kuvia tai mieluummin raw -tiedostoja
 • kameran ja kameran USB-kaapelin tai muistikortinlukijan, jotta voit tuoda kuvasi tietokoneellesi kuvien viemiseksi suoraan Lightroom –ohjelmaan.

”Adobe Lightroom” –kokeiluversion (7 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneellasi.

Koulutuksen saat itsellesi sujuvammaksi, jos sinulla on mahdollisuus käyttää kahta tietokonetta samanaikaisesti: toista yhteydenpitoon opettajan ja kurssitovereiden kanssa ja toista Adobe Lightroom –ohjelmalla työskentelyyn.

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 8.1.-18.1.2024; kurssin luokkahuone ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu

 • maanantai     8.1.2024 klo 18.00 – 20.15
 • torstai    11.1.2024 klo 18.00 – 20.15
 • maanantai   15.1.2024 klo 18.00 – 20.15
 • torstai    18.1.2024 klo 18.00 – 20.15

Laajuus

Kurssin laajuus 0,8 ov. Kurssi koostuu verkko-luennoista/opetuksesta sekä ohjatuista etäopiskelutehtävistä. Tehtäviin saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin opettajalta.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 135€/hlö (sis. opetuksen, tehtävät ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä maksulinkki, jonka kautta kurssin pääsee maksamaan verkkopankissa pankki- tai luottokortilla.

Kurssimaksun voi maksaa myös ePassilla, SmartumPay- tai Edenred– sovelluksella.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 29.12.2023mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen; sis. kurssin hintaan) peruuttaessasi osallistumisesi ennen kurssin alkua. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.