fbpx

Otavan Opiston uutiskirje 3/2023

Syksy on ihmisen parasta aikaa!

Syksyn sato on nyt parhaimmillaan: kirpeät puolukat, muhevat tatit, makeat omenat ja luumut  odottavat poimijoitaan metsissä ja puutarhoissa. Mitkä syksyn maut ovat sinut suosikkejasi?

Syksyn tullen alkaa myös vilinä Otavan Opistolla – lähilukion aikuisopiskelijat palaavat opintojensa pariin, aikuisten perusopetuksessa monet kaukaiset kulttuurit kohtaavat, luokkatoverit tapaavat kesän jälkeen taas toisensa ja uudet opiskelijat solahtavat mukaan huomaamattaan. Kurssilaiset läheltä ja kaukaa saapuvat opiskelemaan luontokuvausta, toiset tanssimaan historiallisia tansseja ja toiset suunnittelemaan liveroolipelejä eli larppeja.


Maalarit maalasivat taloa koko kesän

Kyllä meidän nyt kelpaa! Otavan Opiston koko puisen päärakennuksen ulkomaalausurakka valmistui aikataulussa elokuun loppuun mennessä ja ei voi muuta kuin ihailla taitavien maalarimestareiden huolellista ja ammattitaitoista työtä! Vuonna 1901 kansanopistoksi valmistuneen rakennuksen jokainen nurkka ja koristeleikkaus on nyt hiottu ja maalattu uudelleen kestämään seuraavat vuosikymmenet ellei peräti vuosisadat.


Asiakaspalautetta: ”Yhdessä oppimista superporukalla ammattilaisen coachaamana!”

Luontokuvaus on aina ajankohtainen asia: sitä voi harrastaa päivällä, yöllä, aamulla, illalla, kesällä, talvella, keväällä, syksyllä, aurinkoisella säällä, vesisateella, lumisateessa, tyynellä, sumussa, myrskyssä, revontulien aikaan, kuutamolla tai vaikka tähtitaivaan alla. Näitä aihepiirejä käsitellään myös Otavan Opiston syksyllä alkavilla luontokuvauksen monimuotokoulutuksissa.

Luontokuvauksen ammatilliset perusteet -koulutuksen viides perättäinen vuosikurssi käynnistyy 9.10.2023. Koulutukseen on osallistunut jo noin 70 luontokuvauksen ammattilaista ja aktiivista harrastajaa eri paikkakunnilta ja eri ammattialoilta ympäri Suomea.

Kuva Paavo Hamunen

Luontokuvaajan Master Class -jatkokoulutuksessa 13.10.2023-30.6.2024 korostetaan luontokuvaajan omaa luovaa näkemystä ja kannustetaan kokeilemaan uusia tyylejä ja työtapoja. Lopputuloksena voi olla taidokas luontokuvanäyttely, upea kuvateos tai luonnon monimuotoisuutta kuvaava multimediaesitys. Koulutuksessa on tällä hetkellä pari paikka vapaana ja vielä ehdit oikein hyvin lähettää hakemuksesi ennen koulutuksen alkua.

Otavan Opiston luontokuvauskoulutusten sisällöistä ja opetuksesta vastaa ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen.

Muihin Otavan Opiston koulutuksiin voit tutustua täällä:
https://otavanopisto.fi/koulutukset/koulutuskalenteri/


Tekoäly oppimisen tukena (TOT) -pajapäivät  Otavan Opistolla 

Aurinkoisena syysviikonloppuna 15.-16.9.2023 Otavan Opistolla kokoontui ensimmäisille Tekoäly oppimisen tukena eli TOT -pajapäiville kolmisenkymmentä opetusalan ihmistä. Pajapäivien aiheita lähestyttiin sekä laajasti tulevaisuuteen peilaten rinnakkaisen tulevaisuuksientutkimuksen Delfoi-pajan kanssa että käytännön harjoitusten ja pienryhmätyöskentelyn avulla. 

TOT-pajapäivilllä pohdittiin opettajan roolin muutosta, erilaisia mahdollisuuksia oppimisen tukemiseen, tekoälylukutaitoa sekä kuinka löytää oikea toimintatapa nopeiden ja moniulotteisten muutosten keskellä. Huoli pintaoppimisesta, mutta kuitenkin myös ilo ilmaisukeinojen ja monikielisyyden mahdollisuuksista poreilivat osallistujien puheenvuoroissa. 

Seuraavan kerran TOT-pajapäivät järjestetään Otavan Opistolla 14.-15.6.2024.

Aihepiiriä voi seurata FB-ryhmässä
https://www.facebook.com/groups/tekoalyoppimisentukena

TOT-pajaryhmä LinkedIn-palvelussa (vaatii kirjautumisen)
https://www.linkedin.com/groups/9510283/


Kampuksella tapahtuu

Otavan Opiston aikuisten perusopetuksen uusi lukuvuosi käynnistyi jälleen 10.8.2023 ja opiskelun aloitti noin 130 innokasta monikulttuurista aikuisopiskelijaa peruskoulun opetussuunnitelman mukaisesti.

Alkuverryttelynä opiskelijat osallistuivat Tulevaisuuden Otava -päivään, jossa keskusteltiin mm. teknologian kehityksestä ja millaisia mahdollisuuksia se meille tulevaisuudessa tarjoaa. Miten aurinkopaneeli toimii ja minkä kokoinen paneeli riittää tietokoneen käyttöön, television katseluun, kahvinkeittimeen tai puhelimen lataamiseen?

Kampuksella perustettiin lukukauden alussa myös Naisten oma ryhmä, jossa opiskelijoiden lisäksi ovat mukana terveydenhoitaja ja opiston omat naisopettajat. Ryhmässä tehdään yhdessä käsitöitä, liikutaan luonnossa, askarrellaan, leivotaan ja nautitaan yhdessäolosta.

Aina 13. päivä syyskuuta vietetään kansainvälistä positiivisen ajattelun päivää – me vietämme sitä Otavan Opistolla joka päivä!


Otava Stadion vihittiin käyttöön Otavassa

Yhteinen voimainponnistus saatiin viimein päätökseen, kun Otavan alakoulun ja Otavan Opiston välissä oleva uusi urheilukenttä Otava Stadion vihittiin juhlallisesti käyttöön 20.9.2023. Juhlapuheessa Otavan koulun rehtori  Antti Karjula kiitti kaikkia hankkeen toteuttamiseen osallistuneita ja heitti ilmaan haasteen seuraavasta kisasta uudella stadionilla.

Otavan Opiston tapahtumista, koulutuksista ja muista ajankohtaisista asioista kerrotaan myös Otavan Opiston Facebook-sivulla – käyhän tykkäämässä, niin kestät kuulolla!

https://www.facebook.com/otavanopisto/

Tunnelmallisia syyspäiviä toivottaen
Otavan Opiston väki  

Takaisin arkistoon