fbpx

Otavan Opiston uutiskirje 1/2023

Otavan Opiston logo

Otavan Opisto on Mikkelissä sijaitseva, vuonna 1892 perustettu perinteikäs kansanopisto

Keväinen tervehdys Otavan Opistolta

Vuosi 2023 on käynnistynyt monien erilaisten koulutusten ja iloisten opiskelijakohtaamisten merkeissä!

Tammikuussa jamiteltiin perinteisen kaavan mukaan klassisen jazzin talvileirillä liki 40 aktiivisen jazzharrastajan voimin. Tämä toimii aina niin toivottuna etkona ennen kesän klassisen jazzin yhtyesoittokurssia, joka on tulevana kesänä jo järjestyksessä 26.

Helmikuussa Luontokuvauksen ammatillisten perusteiden opiskelijat kävivät kuvaamassa Kuusamossa kotkia ja jylhiä vaaramaisemia. Luontokuvaajan Master Class -koulutuksen opiskelijat puolestaan kuvasivat talvista Puulan järvi- ja koskiluontoa Otavan Opiston tuntumassa. Luontokuvauskoulutustemme sisällöistä ja opetuksesta vastaa ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen.

Ammattiluontokuvaaja Paavo Hamusen ottama kuva laskeutuvasta kotkasta
Kuva Paavo Hamunen

Kampuksella on ehditty opiskelujen lomassa myös kokkailla ja nauttia yhdessä pöytien antimista. Lähiopiskelijamme loihtivat meille herkullisia kansainvälisiä tuoksuja ja makuelämyksiä maailman eri kolkista.

Tässä kirjeessä on muutamia vinkkejä Otavan Opiston tulevista koulutuksista iloksesi ja hyödyksesi!


Kevään ja kesän toimintaa

Keväällä suosittu Somemanagerin peruskurssi palaa taas koulutuskalenteriin koronatauon jälkeen – kurssilla voit laatia itsellesi, yrityksellesi tai yhteisöllesi oman somestrategian ja julkaisusuunnitelman someammattilaisten ohjauksessa. 

Varma kesän merkki on, kun Viestintäkasvatuksen seuran vetämä Viestintäleiri koululaisille valtaa jälleen Moision koulun tilat 5-11.6.2023. Kannatta vinkata omille ja naapurinkin lapsille tästä kesän kohokohdasta!

Kesän perinteiset musakurssit tulevat jälleen tarjolle kevään mittaan. Kannattaa olla vikkelä, jotta ehtii ilmoittautua esim. suositulle Pop/jazz-laulukurssille ennen kuin se täyttyy.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset verkkosivujen kautta aina sitä mukaa kun kursseja avataan osoitteessa https://otavanopisto.fi/koulutukset/koulutuskalenteri/


Delfoi-koulutuksen uutisia

Nyt voit saada Delfoin osaamismerkin. Tulevaisuudentutkimuksen Delfoi-koulutuksen opetussuunnitelmaa vastaava Futures Delphi Facilitator -osaamismerkki on haettavissa Delfoi-koulutuksen todistusta vastaan. Lisätietoja Jukka Tikkaselta (jukka.tikkanen@otavanopisto.fi).

Otavan Opisto ja Metodix suunnittelevat parhaillaan Delfoi-panelisti -koulutusta nykyisen Delfoi ja Delfoi-manageri -koulutuksen rinnalle. Delfoi-panelisti -koulutus on tarkoitus käynnistää syyslukukaudella 2023. Seuraa Delfoin sivuja


Kampuksen kuulumisia

Kampuksella saadaan aina silloin tällöin herkutella opiskelijoiden tekemällä ruoalla. Helmikuussa pääsimme nauttimaan kongolaista päivällistä, kun tarjolla oli muun muassa fufua ja ndiziä. Fufu on kongolaisessa keittiössä tyypillinen ruoan lisäke, tällä kertaa se valmistettiin mannasuurimoista. Ndizi puolestaan on paistettua keittobanaania.

Iloiset kokit Josephine ja Jeannine ndizin paistossa
Iloiset kokit Josephine ja Jeannine ndizin paistossa.

Lämpöä ja aurinkoa kevääseen toivottaa,
Otavan Opiston väki

Takaisin arkistoon