fbpx

Otavan Opiston uutiskirje 2/2023

Jo joutui taas suvi suloinen!

Otavan Opiston kampusalue puistoineen on heittänyt talviturkkinsa ja kuumeisesti odottelemme puistomme pukeutumista taas tuttuun vihreään kesäpukuunsa – pihanurmelle nousseet tutut keltavuokotkin sitä jo ennustavat.

Kevät on opistolla aina iloisen odotuksen aikaa – pian lähiopiskelijamme kirmaavat kevätjuhlistaan kesälaitumille kukin tahoilleen ja vuoden varrella jo kovasti odotettu kesäloma voi vihdoin alkaa. 

Kesäksi tyhjentyvät opetusluokat täyttyvät kuitenkin pian uudestaan rock- ja jazz-musiikin harrastajista, viestintäleiriläisistä, luontokuvaajista ja sukututkijoista – hekin ovat jo kovasti odottaneet kesää ja Otavan Opiston kesäkursseja. Ilmassa on siis keväisin aina paljon taikaa!


Kesä ja kurssit eli kesäkurssit!

Otavan Opiston kesässä soi nyt ensimmäistä kertaa klassinen rock 4.-9.6.2023. Aikuisten Classic Rock-leirillä tehdään nostalginen retromatka 1960- ja 1970-lukujen suosittujen rockyhtyeiden ja niiden konstailemattomien rockbiisien valtakuntaan. Leirille on jo saapumassa yli 40 vanhan liiton rokkaria, mutta vielä on muutama paikka vapaana rummuissa, kitarassa ja bassossa. Rok!

Jos sukututkimukselle antaa pikkusormen, se vie kummankin käden! Sukuretriitissä 16.-18.6.2023 syvennytään sukututkimuksen saloihin ja tutustutaan sukututkimuksen ajankohtaisiin menetelmiin ja työvälineisiin. Sokerina pohjalla laaditaan yhdessä ihastuttava vanhanajan reseptikirja osallistujien rakkaimmista resepteistä. Retriitin seremoniamestarina toimii sukututkija Juha Vuorela, joka  luennoi retriitissä myös lemmentaikojen perinteistä juhannusviikon varalle. Nyt kipinkapin Otavaan valmistautumaan keskikesän suurimpaan juhlaan!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen kesäkursseille osoitteessa https://otavanopisto.fi/koulutukset/kesakurssit-2023/

tai puhelimitse p. 044 7943 565. Voit myös lähettää sähköpostia kaikissa kurssiasioissa osoitteeseen kurssit@otavanopisto.fi 


Tekoäly oppimisen tukena Otavan Opistolla

Otavan Opiston aikuislukiolla on käynnissä 11.4 – 24.5. KETU2 – Saimaa systeeminä– opintojakso, joka on lukiomme ensimmäinen opintojakso, jolla tekoälyn käyttö on sallittua ja jopa suotavaa. Opintojaksolla opiskelijat tekevät pienen tutkielman jostakin itse valitsemastaan Suur-Saimaan alueen systeemin osasta ja hyödyntävät tekoälyä oppimisen tukena, eli ”tukiälynä”.

Jälkiä arjessa-hankkeessa edistetään Aikuisten perusopetuksen kestävyyskasvatusta monin eri tavoin. Aikuisten perusopetuksen päättövaiheen ryhmän kanssa on aloitettu yritysyhteistyökokeilu, jonka myötä saimme vieraaksemme mikkeliläisen tanssistudion ja valmistimme yhdessä upean tanssiesityksen. Harjoittelemme hankkeen aikana myös erätaukodialogia monikielisesti tekoälyn avustuksella.

Hankkeen ytimessä kehitämme samanaikaisesti lisäksi eri oppiaineita yhdistelevää Ruokala systeeminä -tehtäväkokonaisuutta, joka sisältää monipuolisesti erilaisia kestävään kehitykseen liittyviä tehtäviä aina aikuisten perusopetuksen lukutaitovaiheesta sen päättövaiheeseen saakka. 


Kampuksella tapahtuu

Ulkomailla Otavassa herkutellaan usein lähiopiskelijoiden suunnittelemilla ja valmistamilla kansainvälisillä päivällisillä. Turkkilaista ruokailtaa vietettiin 26.4.2023 ja silloin saimme jälkiruoaksi suussasulavaa baklavaa. Kiitokset kaikille taitaville ja iloisille kokeille itämaisesta makumatkasta. 

Miljoona, miljoona, miljoona roskapussia! Aikuisten perusopetuksen lähiopiskelijat pistivät Otavan Opiston kampuksella ja Mikkelin keskustassa hihat heilumaan ja osallistuivat Miljoona roskapussia -kampanjaan. Kyllä nyt kelpaa kaikkien käyskennellä kampuksen nurmikoilla vaikka paljain varpain.


Koko Otavan isoäiti

Otavan Opiston pitkäaikaiselle asuntolanhoitajalle ja koko Otavan isoäidille Anneli Lokalle  myönnettiin äitienpäivänä kultaristein koristeltu Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali ansiokkaasta kasvatustyöstä. Lämpimät onnittelumme ja suuret kiitoksemme Annelille kaikesta huolenpidostasi vuosien varrella. 

Otava Happy Jazz 2023

Hyväntekeväisyyskonsertti Otava Happy Jazz järjestetään tulevana kesänä Otavan Opiston puistossa jo 37. kerran ja konsertin järjestämisestä vastaa tuttuun tapaan Lions Club Otava. Lauantaina 8.7.2023 on tiedossa siis auringonpaistetta, iloisia ilmeitä ja paljon svengaavaa musiikkia moneen makuun. Koppaa mukaan retkiviltti ja eväskori tai nauti Helmi-kahvilan herkkuja paikan päällä.

Tapahtuman tuotto ohjataan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen ja etusijalla ovat nuoriso-, vanhus- ja vammaistyö. Ostamalla pääsylipun konserttiin olet tukemassa tärkeää työtä.

Näiden sävelien välityksellä toivotamme kaikille lukijoillemme lämmintä ja virkistävää kesää!


Otavan Opiston väki 

Takaisin arkistoon