fbpx

Opistovuosi oppivelvollisille tarjoaa mahdollisuuden korottaa numeroita ja etsiä omaa polkuaan

Koulutusta ei tällä hetkellä järjestetä.

Katso muut koulutuksemme

Kaikki koulutukset
Lyhytkurssitarjonta

Syksyllä 2022 Otavan Opistossa starttaa uusi opintolinja oppivelvollisille. Opistovuosi on tarkoitettu peruskoulun päättäville nuorille, jotka eivät vielä tiedä mitä haluavat opiskella tai jotka eivät ole päässeet opiskelemaan haluamaansa oppilaitokseen.

Opistovuoden suunnittelussa mukana olevan Ville Mäkelän mukaan Opistovuosi tarjoaa sekä mahdollisuuden korottaa peruskoulun numeroita että mahdollisuuden rauhassa ja tuetusti etsiä omaa polkuaan.

– Opistovuosi pyrkii kehittämään opiskelijaa kokonaisvaltaisemmin omia vahvuuksiaan löytäväksi, itsenäiseksi ihmiseksi.

Opistovuosi ei suoraan johda mihinkään tutkintoon, vaan se kehittää nuoren valmiuksia suuntautua lukioon tai ammatillisiin opintoihin. Nuorelle opistovuosi tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla turvallisesti itsenäistä elämää sisäoppilaitosmaisessa ympäristössä.

– Opistovuoden kautta voi seuraavana vuonna olla entistä valmiimpi ja vahvempi hakeutumaan haluamaansa suuntaan, Mäkelä toteaa.

Opistovuoden aikana voi tutustua myös lukio-opintoihin

Opistovuoden aikana nuori voi paitsi kerrata peruskoulun aineita, myös halutessaan korottaa peruskoulun todistuksen numeroita. Halutessaan nuori voi myös tutustua lukio-opintoihin.

– Otavan Opistossa toimii aikuislukio, jonka opetukseen opistolinjalaisilla on mahdollisuus tutustua ilman sitoumuksia tai halutessa jopa suorittaa lukiokursseja, Mäkelä kertoo.

Mäkelän mukaan sekä mahdollisuus korottaa peruskoulun numeroita että mahdollisuus kokeilla lukiotasoisia kursseja erottaa Otavan Opiston Opistovuoden muista vastaavista linjoista.

– Mikä tahansa opisto voi tietysti tarjota tilaisuuden kerrata ja harjoitella esimerkiksi englantia ja matematiikkaa, mutta Otavan Opistolla on mahdollisuus tehdä peruskoulu- tai lukiotasoisia kurssisuorituksia ja saada niistä arvosanoja, hän kertoo.

Takaisin arkistoon