fbpx

Luontokuvaajan maisema, yötaivas ja revontulet 20.2.-29.2.2024 (verkkokurssi) 

20.-29.02.2024
Kuva Paavo Hamunen

Maisemakuvaus vangitsee luonnon kauneuden. Maisemavalokuvat johdattavat katsojan erilaisiin mieltä kiehtoviin maisemiin, ympäristöihin, tunnelmiin ja fiiliksiin.

Kuvataanpa sitten panoraamakuvaa tai laajakulmaa meri-, järvi-, metsämaisemasta tai yksityiskohtaa kauniista suoalueesta, maisemakuvaus tiivistää valokuvaajan yhteyden luontoon. Maisemakuvat peilaavat luontokuvaajan tunteita kuvauspaikoilla ja tallennetuissa kuvissa.

Verkkokurssilla perehdytään maisemakäsitteeseen ja koskemattoman luonnonmaiseman lisäksi tutustutaan myös kulttuuri- ja kaupunkimaisemaan.

Kurssilla käydään läpi maisemakuvaajan kuvausvälineistöä kuten jalustat, objektiivit ja suotimet ja kuinka niitä käytetään. Koska kuvan tarkka sommittelu on aina onnistuneen kuvan salaisuus, syvennytään kurssilla myös sommittelun ja kuvaamisen perusperiaatteisiin. Lisäksi annetaan vinkkejä niin yötaivaan, revontulien kuin linnunradankin kuvaamiseen.

Kurssin tavoitteena on, että kurssilainen saa tiedot maisemakuvauksessa käytettävästä välineistöstä, maisemakuvauksen tekniikoista ja kuinka kuvataan maisemia päivänvalossa, ilta- ja yötaivasta tai revontulia.

Opetus

Verkkokurssi järjestetään arki-iltoina klo 18.00-20.15 välisenä aikana neljänä iltana peräkkäin. Verkkoistunnossa kurssilaiselle annetaan tehtävä valmisteltavaksi ennen seuraavaa istuntoa ja tehtävän ratkaisua käydään läpi yhdessä seuraavana iltana.

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa ja annettujen oppimistehtävien suorittamista).

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

  • oman tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia, hyvän verkkoyhteyden
  • koneellesi valmiiksi asennetun ”Lightroom Classic CC  –ohjelman (asenna ohjelma koneellesi hyvissä ajoin ennen kurssin alkua)
  • omavalintaisia jpg-kuvia tai mieluummin raw -tiedostoja
  • kameran ja kameran USB-kaapelin tai muistikortinlukijan, jotta voit tuoda kuvasi tietokoneellesi kuvien viemiseksi suoraan Lightroom –ohjelmaan.

”Adobe Lightroom” –kokeiluversion (7 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneellasi.

Koulutuksen saat itsellesi sujuvammaksi, jos sinulla on mahdollisuus käyttää kahta tietokonetta samanaikaisesti: toista yhteydenpitoon opettajan ja kurssitovereiden kanssa ja toista Adobe Lightroom –ohjelmalla työskentelyyn.

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 20.2.-29.2.2024; kurssin luokkahuone ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu

  • tiistai              20.2.2024 klo 18.00 – 20.15
  • torstai            22.2.2024 klo 18.00 – 20.15
  • tiistai              27.2.2024 klo 18.00 – 20.15
  • torstai         29.2.2024 klo 18.00 – 20.15

Laajuus

Kurssi laajuus on 0,8 ov ja se koostuu verkkoluennoista sekä etäopiskelutehtävistä. Tehtäviin saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin opettajalta.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 135€/hlö (sis. opetuksen, tehtävät ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä maksulinkki, jonka kautta kurssin pääsee maksamaan verkkopankissa pankki- tai luottokortilla.

Kurssimaksun voi maksaa myös ePassilla, SmartumPay- tai Edenred– sovelluksella.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Luontokuvauksen peruskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 14.2.2024 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen; sis. kurssin hintaan) peruuttaessasi osallistumisesi ennen kurssin alkua. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.