fbpx

Klassisen jazzin yhtyesoittokurssi 25.7.-29.7.2022 (Otava)

25.-29.07.2022

Jazz on iloinen asia ja aina ajankohtainen – annetaan siis kesän ja ilon jälleen kuplia klassisen jazzin yhtyesoittokurssilla!

Klassisen jazzin yhtyesoittokurssilla perehdytään yhdessä soittamisen kautta perinteisen jazzmusiikin ohjelmistoon ja tyyleihin, luovaan yhtyetoimintaan ja pelottomaan esiintymiseen. Yhtyeiden ohjauksen lisäksi kurssin opettajat luennoivat viikon aikana erilaisista yhteissoiton kannalta oleellisista aiheista. Keskeisessä roolissa on jazzmusiikille ominainen rytmiikka ja sen ymmärtäminen.

Pyrkimyksenä on antaa oppilaille vinkkejä yhteissoiton edistämiseksi maanläheisellä ja konkreettisella tasolla. Kunkin instrumentin soittaja voi saada käytännön tilanteessa opastusta juuri oman instrumenttinsa kuvakulmasta, sillä kaikki opettajat opastavat kaikkia yhtyeitä tasapuolisesti.

Kurssin sisältö

  • Kurssiopetusta maanantaista perjantaihin; iltaisin vapaaehtoiset jamit.
  • Kurssiyhtyeet esiintyvät mahdollisuuksien mukaan torstaina 28.7.2022 myöhemmin ilmoitettavassa keikkapaikassa
  • Kurssilaisista kootaan vapaaehtoinen marssiyhtye esiintymään ko. keikkatilaisuuden alussa
  • Kurssiyhtyeet esiintyvät matineassa perjantaina 29.7.2022 Otavan Opiston juhlasalissa
  • Otava Happy Jazz –tapahtuma päättää leirin lauantaina 30.7.2022.

Kurssiin kuuluu myös etäosuus, jolloin harjoitellaan etukäteen lähetettävien ennakkoharjoitteluohjeiden mukaisesti. Ennakkomateriaali lähetetään osallistujille kesäkuun 2022 loppuun mennessä.

Seuraamme tiiviisti koronapandemian etenemistä ja tiedotamme kurssiin liittyvistä mahdollisista muutoksista hyvissä ajoin tilanteen vaatimalla tavalla. Noudatamme Otavan Opistolla kulloinkin voimassa olevien ohjeistusten mukaisia varotoimia koko koronaviruspandemian ajan.

Ajankohta

25.7.- 29.7.2021 (ma-pe + la Otava Happy Jazz -tapahtuma)

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssin johtaja

kitaristi Petri Krzywacki

Osallistumisedellytys ja oppilasvalinta

Kurssille valitaan sekä soittajia että laulajia, joista kootaan sopiva määrä pienyhtyeitä.

Pienyhtyeiden lisäksi leirillä kootaan vapaaehtoinen marssiyhtye, joka esiintyy mahdollisessa keikkatilaisuudessa kurssin aikana.

Osallistujilta vaaditaan oman instrumentin hallintaa (soitto- tai lauluopetusta ei kurssilla anneta), nuotinlukutaitoa sekä kykyä ja halua pienyhtyetyöskentelyyn.

Opettajaryhmä tekee oppilasvalinnan heti ilmoittautumisajan päätyttyä. Valituille lähetetään kurssikirje, ohjelma/aikataulu sekä ennakkomateriaali ja ohjeet kotiharjoittelua varten.

Hinta

Kurssin hinta on 385€/hlö (sisältää koulutuksen ja ohjelmanmukaiset ruokailut; majoitus erikseen).

Hinta sisältää opetuksen ja ateriapalvelut maanantaista perjantaihin alkaen maanantain lounaasta ja päättyen perjantaina iltapäivän päätöskahveihin (aamupala, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen).

Kurssiosallistuminen varataan ilmoittautumalla sähköisesti kurssille; ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (100€/ilmoittautuminen); varausmaksu, jäljellejäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen.

Älä kuitenkaan maksa mitään etukäteen esim. Otavan Opiston tilille, vaan koko kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen tai sen voi maksaa Otavan Opiston kassaan kurssin lähtökahvien yhteydessä!

Kurssimaksun (ei sis. majoitusta) voi myös maksaa kurssin päätteeksi käteisellä, pankki/luottokortilla, ePassilla (kulttuuri) tai SmartumPay/Edenred- sovelluksella.

Majoitus

Huom! Majoitusta ei ole enää tällä hetkellä saatavilla Otavan Opistolta, mutta majoitustilanteet elävät koko ajan. Tiedustele asiaa erikseen, p. 044 794 3565.

Leirin aikana on mahdollisuus majoittua Otavan Opiston opiskelia-asuntolassa samassa pihapiirissä:

  • 1hh/180€/hlö (4 yötä; sis. aamiainen)
  • 2hh/100€/hlö (4 yötä; sis. aamiainen)

Otavan Opiston asuntolan remontti on valmistunut ja tarjolla on pääasiassa yhden hengen huoneita ja kahden hengen huoneita; aiemmin tarjolla olleet soluhuoneet on muutettu yhden hengen huoneiksi.

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti ja vuodepaikkoja sen vuoksi rajoitetusti.

Lisäyö-majoittumisen mahdollisuudesta (esim. saapuminen sunnuntaina ennen kurssia tai lähtö lauantaina kurssin jälkeen) tulee tiedustella hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Lisäyö maksaa 25 €/hlö.

Tiedustelut

kurssit@otavanopisto.fi tai puh. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittatuminen on päättynyt – kiitos kaikille ilmoittautuneille!

Ilmoittautuminen 15.5.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 15.5.2022 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.