fbpx

Järjestelmä- ja puhelinkameran videokuvauskurssi 12.-14.4.2024 (Otava)

12.-14.04.2024

Kuva Paavo Hamunen (kamerapuhelin)

Haluatko kehittää luontokuvauksen taitojasi edelleen ja oppia hyödyntämään peilittömän ja peilillisen järjestelmäkameran sekä kamerapuhelimen monipuolisia videokuvausominaisuuksia?

Nykyaikaisten kamerapuhelinten ominaisuudet mahdollistavat jo lähes kaikenlaisen kuvaamisen. Kamerapuhelimilla kuvattujen kuvien ja videoiden laatu soveltuu hyvin jo vaativiinkin tarkoituksiin ja monilla ammattikuvaajillakin kännykkäkamera on jo osana tavanomaista kameravarustusta.

Keväisellä luontokuvauskurssilla painotetaan kuvaajien luovuutta ja omaa kuvaustyyliä valo- ja videokuvaamisessa – ja kuinka saan omat kuvani ja videoni mielenkiintoisiksi ja julkaisukuntoon esimerkiksi sosiaalisessa mediassa?

Kurssin sisältö

Kameran käytön perusteet video- ja still-kuvauksessa

  • Kurssilla tutustumme eri kameralaitteiden kuten peilittömien ja peilillisten järjestelmäkameroiden sekä kamerapuhelinten still- ja videokuvausominaisuuksiin.
  • Tutustumme myös kameroiden videokuvausasetuksiin sekä video- ja äänitiedostoihin.
  • Kurssilla tutustutaan matalalla kynnyksellä videotiedostoihin ja videoiden editoimiseen ilmaisilla videoeditointiohjelmilla (esim. Instagram Reels- tai TikTok-videot).
  • Opettelemme kurssilla myös yhdistämään esityksissä still- ja videokuvan kuvaesitysohjelman avulla, lisäämään esitykseen tekstiä, musiikkia ja luonnon ääniä.

Kuvauskäytännöt ja –harjoitukset

  • Kurssilla tehdään käytännönläheisiä kuvausharjoituksia luonnossa, joissa osallistujat voivat jo soveltaa kurssilla opittuja tekniikoita ja ilmaisutapoja. Kuvaharjoituksissa osallistujat saavat myös henkilökohtaista ohjausta ja palautetta.

Ota mukaan kursille

Kameraksi kurssilla käy järjestelmäkamera (peilitön tai peilillinen), jossa on videokuvausominaisuus sekä nykyaikainen kännykkäkamera. Jos käytät kuvatessa gimbaalia eli vakaajaa, niin ota se myös mukaan. Oma kannettava tietokonekone on hyvä olla myös mukana; lataa kannettavalle koneellesi CapCut-ohjelma ennen kurssia kuvaamiesi videoiden leikkausta ja editointia varten.

Aika ja paikka

perjantai 12.4.2024 – sunnuntai 14.4.2024

Kurssiaikataulu

perjantai 12.4.2024 klo 17.00-21.00

lauantai 13.4.2024 klo 8.30 – 16.00 (+ omatoimista kuvaamista)

sunnuntai 14.4.2024 klo 8.30 – 16.00

Lähiopetuspäivien aikataulut ovat viitteellisiä ja saattavat vaihdella yllämainituista mm. maastoretkien ja säätilan vuoksi. Aikataulut tarkennetaan koulutuksen alkaessa.

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Opettaja

Kurssin sisällöstä ja opetuksesta vastaa ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Mitä mukaan kurssille?

Suosittelemme, että otat mukaasi kurssille oman kannettavan tietokoneesi, jossa on ennen kurssia asennettuna valmiiksi ”Lightroom Classic CC –ohjelma. ”Lightroom”–kokeiluversion (7 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneella. Videoeditointiin voit ladata ilmaisen CapCut ohjelman omalle kannettavalle koneelle.

Myös maastokelpoiset ja säänmukaiset asusteet ja kengät/vaihtovaatteet on hyvä varata mukaan sekä termospullo, jos haluat ottaa mukaan kahvia tms. kuvausretkelle.

Hinta

Kurssimaksu on 245€/hlö (sisältää opetuksen ja kurssiohjelman mukaiset ateriat).

Kurssiosallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisesti alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun peruutustilanteessa (100€/ilmoittautuminen, sis. kurssin hintaan); varausmaksu ja jäljelle jäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen.

Kurssimaksun ja majoituksen voi myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla, SmartumPay- tai Edenred-sovelluksilla kokonaan tai osissa.

Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut asiasta Otavan Opiston kanssa erikseen, jotta vältytään turhilta laskutuksilta. Kysy lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi

Mikäli maksu maksetaan ePassilla, Smartum- tai Edenred-sovelluksilla ilmoita maksusta ennen kurssin päättymistä. Kurssin jälkeen maksuja ei voida enää huomioida, vaan kurssimaksu laskutetaan sovitun mukaisesti.

Majoittuminen

Majoittumismahdollisuus Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa:

50€/1hh/yö tai 25€/2hh/yö (sis. aamiainen ja liinavaatteet)

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi tai p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 2.4.2024 mennessä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun maksun peruutustapauksessa (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksua ei peruutustilanteessa laskuteta ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 2.4.2023 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

FacebookTwitterEmail