Lääkislinja

Valmistaudu lääketieteellisen pääsykokeisiin Lääkislinjalla!

Lääkislinjalla kerrataan ja syvennetään lukion biologian, fysiikan ja kemian oppimääriä sekä opiskellaan lääketieteellisen alan pääsykokeessa tarvittavaa matematiikkaa. Linjalla valmistaudutaan pääsykokeisiin tekemällä monentyyppisiä tehtäviä, harjoituspääsykokeita ja ainekohtaisia kokeita. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS), jota seurataan koko Lääkislinjan lukuvuoden ajan. Huomaathan, että biologian, fysiikan ja kemian opiskelu valmentaa hyvin myös eri alojen pääsykokeisiin, jotka perustuvat näiden luonnontieteiden lukion oppimääriin. Tällaisia ovat esimerkiksi farmasia tai ravitsemustiede.

Koulutus koostuu seuraavista aihealueista:

  • Opiskelutekniikat, pääsykokeen vastaustekniikat, vastausnopeus ja paineensietokyky
  • Lukion fysiikan, kemian ja biologian oppimäärien kertaaminen ja syventäminen
  • Fysiikan ja kemian matematiikka
  • Etäopiskelutaidot
  • Harjoituspääsykokeet

Lähi- ja etäopiskelu

Lääkislinja kestää koko lukuvuoden. Opinnot koostuvat lähiopetuksesta, etäopetuksesta sekä itsenäisesti ja ryhmissä tehtävistä oppimistehtävistä. Lähiopetusta on kerran kuussa Otavan Opistolla Mikkelissä, jolloin on mahdollista majoittua opiston asuntolassa. Ryhmäkoko on mukavan pieni, jolloin ryhmässä on helppo keskustella ja kysellä ja ryhmästä saa arvokasta vertaistukea.

Lääkislinjalla otetaan haltuun nykyaikaisia etäopiskelutaitoja, joita tarvitaan myöhemmin yliopisto-opinnoissa. Ohjatut etäopiskelujaksot koostuvat opettajien pitämistä vuorovaikutteisista verkko-opetustunneista, kyselytunneista, itsenäisestä työskentelystä ja palautettavista tehtävistä. Tehtävistä saa aina henkilökohtaisen palautteen.

Oppimateriaalit

Lääkislinjan opetuksessa käytetään valmennuskeskus Epionen kurssikirjoja (“Epione valmennus kemia”, “Epione valmennus fysiikka” ja “Epione valmennus biologia”) sekä linjan opettajien valmistamia materiaaleja. Opiskelijat voivat myös käyttää itse hankkimiaan kirjoja opintojensa tukena.

Kesto ja kustannukset

Koulutuksen laajuus on 32 opintoviikkoa. Lääkislinjalla opiskelu alkaa 2.9.2019 ja kestää 15.5.2020 asti. Koko lukuvuoden opintomaksut ovat yhteensä noin 3200€, sisältäen opetuksen, oppimateriaalit sekä lähiopiskeluviikoilla lounaat ja päiväkahvit. Majoittumisen hinta opiston asuntolassa lähiopiskeluviikkojen ajan on 30€/vko. Opintomaksut laskutetaan pienemmissä kuukausierissä.

Koulutus on opintotukikelpoista. Alle 25-vuotiaat voivat hakea Lääkislinjalla aloittamisensa jälkeen opintoseteliavustusta, joka kattaa osan opintomaksuista.

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena Lääkislinjalle on hakukelpoisuus lääketieteen koulutusohjelmiin. Hakijalla on oltava ylioppilastutkinto tai vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai jokin näihin rinnastettava tutkinto. Lisäksi tarvitaan hyvä suomen kielen taito.

Valintaperusteet

Lääkislinjalle voi tulla valituksi henkilö, joka on 18 vuotta täyttänyt ja suorittanut toisen asteen tutkinnon. Hakijan on osoitettava hakuvaiheessa riittävä suomen kielen taito. Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valintaperusteissa painotetaan etenkin motivaatiota ja valmiuksia sitoutua opiskeluun. Koulutukseen valitaan korkeintaan 24 henkilöä.

Hakeminen

Hakuaika 15.8.2019 saakka
Koulutuksen ajoitus: 2.9.2019–15.5.2020
Koulutuksen laajuus: 32 ov
Hakuaika: 4.2.–15.8.2019
Koulutukseen haetaan erillishaussa.
Koulutus on suomenkielinen.

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta

Kuva Otavan Opiston Lääkislinjan esitteestä

Lataa Lääkislinjan esite pdf-muodossa tästä linkistä

Lääkislinjalaisten mietteitä

Jani
Sonia