Lääkislinja

Matkalla lääkikseen?

Tule meille opiskelemaan osaavien opettajien ohjauksessa lukion biologiaa, kemiaa ja fysiikkaa. Saat hyvät valmiudet korottaa arvosanojasi kevään ylioppilaskokeissa ja menestyä pääsykokeissa.

Lääkislinjalla opiskellaan lukion biologian, fysiikan ja kemian oppimääriä. Linjalla valmistaudutaan pääsykokeisiin tekemällä monentyyppisiä tehtäviä, harjoituspääsykokeita ja ainekohtaisia kokeita sekä opiskellaan lääketieteellisen alan pääsykokeessa tarvittavaa matematiikkaa. Opiskelu valmentaa siten myös hyvin seuraavan kevään ylioppilaskokeisiin näissä aineissa. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS), jota seurataan koko Lääkislinjan lukuvuoden ajan. Huomaathan, että biologian, fysiikan ja kemian opiskelu valmentaa hyvin myös muihin eri alojen pääsykokeisiin.

Koulutus koostuu seuraavista aihealueista:

 • Lukion fysiikan, kemian ja biologian oppimäärien kertaaminen ja syventäminen
 • Erilaisiin opiskelutekniikoihin tutustuminen, ylioppilaskoetehtävien ratkaiseminen, pääsykokeen vastaustekniikan harjoitteleminen, pääsykokeen vastausnopeus ja paineensietokyky
 • Fysiikan ja kemian matematiikka
 • Etäopiskelutaidot
 • HOPS sekä ylioppilaskokeiden ohjaus
 • Harjoituspääsykokeet

Lähi- ja etäopiskelu

Lääkislinja kestää koko lukuvuoden. Opiskelijana voit valita ilmoittaudutko mukaan lähi- ja etäopiskelusta koostuvaan ryhmään vai opiskeletko koko lukuvuoden täysin etänä etäryhmässä. 

Lääkislinjan opinnot koostuvat tehokkaista lähiopetusviikoista, monipuolisesta etäopiskelusta sekä itsenäisesti ja ryhmissä tehtävistä oppimistehtävistä. Lääkislinjalaisilla on lähiopetusta säännöllisesti Otavan Opistolla Mikkelissä, jolloin on mahdollista majoittua opiston asuntolassa. Ryhmäkoko on mukavan pieni (max 25 opiskelijaa), jolloin ryhmässä on helppo keskustella ja kysellä ja ryhmästä saa arvokasta vertaistukea.

Opiskelijan kommentti puhekuplassa, teksti "Pääsin eläinlääkikseen, kiitos hyvistä opeista"

Lääkislinjalla otetaan haltuun nykyaikaisia etäopiskelutaitoja, joita tarvitaan myöhemmin yliopisto-opinnoissa. Lääkislinjan ohjatut etäopiskelujaksot koostuvat opettajien pitämistä vuorovaikutteisista verkko-opetustunneista, kyselytunneista, itsenäisestä työskentelystä, pienimuotoisista kokeista, pistareista ja palautettavista tehtävistä. Palautettavista tehtävistä saa aina yksityiskohtaiset mallivastaukset, pisteytyksen, henkilökohtaisen palautteen ja koko opiskeluryhmän pisteiden keskiarvon.

Halutessasi voit osallistua opetukseen kokonaan etänä. Tässä Lääkislinjan etäryhmässä opiskelu toteutetaan koko lukuvuoden ajan etäopiskeluna, lukuunottamatta syyslukukauden alussa Otavan Opistolla toteuttavia starttipäiviä, joihin kaikki osallistuvat. Etäryhmän opiskelu sisältää monipuolista, ohjattua etäopiskelua ja etäopetusta sekä ryhmän vertaistukea. Etäopiskelijat voivat seurata lähiopetusta etäyhteyden välityksellä tai opiskella lähijakson teoria-aiheet etäopiskeluna. Lääkislinjan ja Lääkislinjan etäryhmän etäopiskelujaksot toteutuvat samanaikaisesti ovat sisällöiltään samoja. 

Oppimateriaalit

Opetuksessa käytetään opettajien valmistamia materiaaleja, aikaisempien vuosien pääsykoetehtäviä ja ylioppilaskoetehtäviä sekä tehtäväpaketteja kustakin oppiaineesta. Opiskelun apuna on hyvä käyttää opiskelijalla olevia lukion oppikirjoja tai muita  jo hankittuja kirjoja.

Kesto ja kustannukset

Koulutuksen laajuus on 32 opintoviikkoa. Lääkislinjalla opiskelu alkaa 1.9.2021 ja kestää 19.5.2022 asti. Koko lukuvuoden opintomaksut ovat yhteensä 3200€, sisältäen opetuksen, oppimateriaalit sekä lähiopiskeluviikoilla lounaat ja päiväkahvit. Lähiopetuksen aikana on mahdollista majoittua opiston asuntolassa edulliseen hintaan. Opintomaksut laskutetaan pienemmissä kuukausierissä.

Koulutus on opintotukikelpoista. Opiskelijat voivat hakea opintojen alkamisen jälkeen erityissyistä opintoseteliavustusta, joka kattaa osan opiskelumaksuista. Erityissyitä ovat mm. työttömyys tai oppimisvaikeudet.

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena Lääkislinjalle on hakukelpoisuus yliopistojen koulutusohjelmiin. Hakijalla on oltava ylioppilastutkinto tai vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai jokin näihin rinnastettava tutkinto. Lisäksi tarvitaan hyvä suomen kielen taito.

Valintaperusteet

Lääkislinjalle voi tulla valituksi henkilö, joka on 18 vuotta täyttänyt ja suorittanut toisen asteen tutkinnon. Hakijan on osoitettava hakuvaiheessa riittävä suomen kielen taito. Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valintaperusteissa painotetaan etenkin motivaatiota ja valmiuksia sitoutua opiskeluun. Koulutukseen valitaan korkeintaan 25 henkilöä.

Opiskelijan palaute puhekuplassa, teksti "Pääsin opiskelemaan ravitsemustieteitä, opeista oli hyötyä valintakokeessa"

Hakeminen

Hakuaika 1.2.–31.7.2021
Koulutuksen ajoitus: 1.9.2021–19.5.2022
Koulutuksen laajuus: 32 ov
Koulutukseen haetaan erillishaussa.
Koulutus on suomenkielinen.

Huom! Kansanopistokoulutuksessa opiskelu ei vaikuta ensikertalaiskiintiöön yliopistoon hakiessa!

Esitteet

https://otavanopisto.fi/wp-content/uploads/2021/01/matkalla_laakikseen_esite.pdf

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta

Minna Vähämäki (suunnittelija)
040 189 7053
minna.vahamaki(at)otavanopisto.fi

Otavan Opiston toimisto
044 794 3552
info(at)otavanopisto.fi

Tutustu Lääkislinjan kampuselämään täällä

Aikaisempien vuosien lääkiksen pääsykokeet löydät täältä!

Jani
Sonia

Videot ja tallenteet

D-vitamiinista

Rakenneisomeriasta

Webinaari : COVID-19 –koronavirus ja tehohoito

 • Aika: tiistai 26.5.2020 klo 14.00 – 15.00
 • Sisältö: koronaviruksen rakenne ja toiminta; koronavirus ja tehohoito
 • Hanna Immonen & Matti Suistomaa
 • Linkki tallenteeseen

Webinaari 1: Kemia

 • Aika: keskiviikko 29.4.2020 klo 14.00 – 15.00
 • Sisältö: Pääsykokeen tehtävä 13 vuodelta 2019 (glykogeenin rakenne)
 • Linkki tallenteeseen

Webinaari 2: Fysiikka

 • Aika: keskiviikko 6.5.2020 klo 17.00 – 18.00
 • Sisältö: Pääsykokeen tehtävä 15 vuodelta 2019 (liikeyhtälö, rajanopeus, sähkökenttä ja statiikka)
 • Linkki tallenteeseen

Webinaari 3: Biologia

 • Aika: keskiviikko 13.5.2020 klo 18.00 – 19.00
 • Sisältö: Pääsykokeen tehtävä 7 vuodelta 2019 (meioosin vaiheet)
 • Linkki tallenteeseen

Lisätietoja webinaareista saat linjanvetäjä Hanna Immoselta, hanna.immonen@otavanopisto.fi

Lääkislinjan tapahtumia

Otavan Opiston Lääkislinjan #Lääkikseen2021 pääsykoekalenteri tarjoaa leikkisän tavan pääsykoepäivän odotukseen.

Minustako lääkäri? Kokeile leikkimielistä testiä, pärjäisitkö pääsykokeessa.

Lääkislinjan joulukalenteri
Otavan Opiston Lääkislinjan #Lääkikseen2021 joulukalenteri tarjosi jännittävän joulun odotuksen.