fbpx

Anita Rubinin muistoseminaari 6.-7.9.2024

Anita Rubin

Kohti tulevaisuutta – Uusia maailmoja, tulevia tekijöitä – Anita Rubinin muistoseminaari järjestetään Otavan Opistolla 6. – 7.9.

Tulevaisuudentutkimuksen seuran kesäseminaari 2024 on omistettu Anita Rubinin muistolle. Tulevaisuudentutkija Anita Rubin (1952-2015) oli merkittävä toimija ja vaikuttaja tulevaisuudentutkimuksen ja nuorisotutkimuksen kentällä, ja hänen pitkäjänteinen työnsä on inspiroinut jo vuosikymmenten ajan monia tulevaisuudentutkijoita ja eri alojen monitieteellisiä ammattilaisia. Seminaarin aiheteemoina ovat Rubinille tärkeät nuoret, nuorisotutkimus ja tulevaisuus. 

Kaksipäiväisen seminaarin aikana nostetaan esiin Anitan elämäntyön lisäksi tulevaisuuskuvia ja nuorisotutkimusta sekä kuullaan useita aiheeseen liittyviä asiantuntijapuheenvuoroja. Seminaarissa hyödynnetään tekoälyn mahdollisuuksia Anitan työn esilletuomisessa. Kari A. Hintikan avulla seminaarin aikana mm. rakennetaan Anita-botti, jonka kanssa osallistujien on mahdollista keskustella. Botti-työskentelyn avulla on mahdollista tutustua Anitaan niin tutkijana, opettajana kuin taiteilijanakin. 

Takaisin arkistoon