fbpx

Asuntola

Otavan Opiston asuntola

Otavan Opiston opiskelijoille tarkoitettu asuntola mahdollistaa opiskelun ja asumisen samassa paikassa. Tarjoamme majoitusta lähiopiskelijoiden lisäksi myös lyhytkursseille ja työpajoihin osallistuville.

Asuntolassa on majoituskäyttöön kaikkiaan 39 huonetta, joihin mahtuu 1–3 henkeä. Huoneissa on vuode/vuoteet, vaatekaappi, nojatuoli, kirjoituspöytä, tuoli ja työvalaisin. Jokaisessa huoneessa on lisäksi suihku ja wc. Asuinkerroksissa on lisäksi yhteisiä keittiö- ja oleskelutiloja. Pohjakerroksessa on luokkahuoneita, pesutupa, kuivaushuone, kuntoiluhuone ja saunatilat.

Kuvassa Otavan Opiston opiskelija-asuntolan huone, jossa sänky, nojatuoli, kirjoituspöytä ja säilytystilaa.
Yhden hengen huone opiston asuntolassa.

Asuntolassa on langaton verkko. Verkkoasetukset tukevat ensisijaisesti opiskelukäyttöä, joten esimerkiksi vertaisverkkojen käyttö tai useimpien verkkopelien pelaaminen ei ole mahdollista asuntolan verkossa. Asuntolan pohjakerroksessa olevaa luokkaa on mahdollista käyttää iltaisin.

Asuntolan säännöt

 1. Asumisoikeus
  Asuntola on tarkoitettu Otavan Opiston opiskelijoille. Ensisijaisesti asuntolapaikkaoikeus kuuluu ulkopaikkakuntalaisille. Mikäli opiskelija ei osallistu lähiopiskeluun, hänellä ei ole oikeutta asua asuntolassa. Asumisoikeuteen sisältyy 1 kuukauden koeaika.

 2. Avain
  Asuntolan avain luovutetaan avainpanttimaksua (100 €) vastaan. Pantti palautetaan pankkitilille lähtiessä, jos huone on asianmukaisessa kunnossa ja siivottu ohjeiden mukaisesti. Avain on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa kenellekään.
  Pidä hyvää huolta avaimesta, sillä joudut korvaamaan kadotetun avaimen. Asuntolassa ulko-ovet ovat aina lukossa. Jos unohdat avaimen huoneeseen, toimistosta löytyy vara-avain työaikana. Muulloin ovet avaa maksullinen huoltopäivystys.

 3. Työ- ja yörauha
  Jokaisella asuntolan opiskelijalla on oikeus työskennellä ja nukkua rauhassa. Häiritsevästä musiikista ja muusta melusta on velvollisuus ilmoittaa yhteisöohjaajalle. Hiljaisuus alkaa kello 22.00.

 4. Päihteet
  Päihteiden käyttö ja hallussapito on asuntolassa ja oppilaitoksen alueella ehdottomasti kielletty. Otavan Opisto on savuton oppilaitos ja oppilaitoksen alueella tupakointi on ehdottomasti kielletty.

 5. Siivous ja pyykinpesu
  Jokainen siivoaa oman huoneensa viikoittain, pesee käyttämänsä astiat sekä huolehtii yhteisten tilojen siisteydestä (mm. keittiöt ja käytävät). Siivoamisessa neuvoo ja opastaa henkilökunta. Asuntolassa voi pestä pyykkiä varaamalla pesukoneen pyykkituvan varauslistalta. Huoneet luovutetaan siivottuina (imurointi, pölyjen pyyhkiminen, lattian, WC:n ja vuodevaatteiden tuuletus).

 6. Viikonloput
  Jos opiskelija haluaa viettää viikonlopun asuntolassa, hänen on anottava lupa yhteisöohjaajalta keskiviikkoiltaan mennessä kirjoittamalla nimensä pääoven ilmoitustaululla olevaan listaan. Yhteisöohjaajan pitää aina tietää mahdollisten hätätilanteiden varalta, keitä asuntolassa majoittuu. Pidempien lomien aikana asuntola on suljettu.
  Poikkeustapauksissa lupa loma-ajan asumiseen on anottava ajoissa rehtorilta (vähintään viikkoa ennen). Alaikäisillä ei ole oikeutta asua asuntolassa viikonloppuisin muuten kuin rehtorin erillisluvalla.

  Oppilaitos järjestää myös lyhytkursseja, jolloin opiskelija saattaa joutua luovuttamaan huoneensa kurssilaisten käyttöön. Tästä sovitaan aina erikseen.

 7. Vieraat
  Ystävät voivat vierailla asuntolassa päivisin. Vierailijoiden on poistuttava asuntolasta viimeistään klo 22. Järjestyssäännöt koskevat myös vierailijoita. Yövieraista pitää ehdottomasti sopia yhteisöohjaajan ja huonetoverin kanssa. Yöpyminen on maksullista 15€/yö/henkilö (sisältää liinavaatteet ja aamiaisen). Isäntä/emäntä on vastuussa vieraastaan.

 8. Yhteinen omaisuus
  Yhteisestä omaisuudesta on pidettävä huolta ja rikottu asuntolan omaisuus on korvattava.
  Hajonneesta asuntolan omaisuudesta on ilmoitettava välittömästi yhteisöohjaajalle. Yhteisten tilojen ja oman huoneen kalusteita ei saa siirtää toisiin tiloihin.

 9. Henkilökohtainen omaisuus
  Jokainen asuntolan opiskelija on vastuussa omasta omaisuudestaan. Huoneet on pidettävä lukittuna. Opiskelijalla tulee olla omat astiat sekä vuode- ja liinavaatteet. 

 10. Kameravalvonta
  Joissakin asuntolan yhteisissä tiloissa on kameravalvonta, josta ilmoitetaan “alueella tallentava kameravalvonta”-kyltillä. Kameravalvonta on järjestetty Otavan Opiston omaisuuden turvaamiseksi

 11. Verkkoyhteyden käyttö
  Opiskelijalla on oikeus käyttää asuntolan avointa verkkoyhteyttä. Opiskelija on itse vastuussa verkkoon kytkemästään laitteesta ja sen suojauksesta.
  Laitteelta edellytetään toimivaa palomuuria ja virustorjuntaa. Verkossa ei saa pitää yllä palvelimia! Otavan Opisto ei vastaa mahdollisista verkkokatkoksista tai palveluiden hitaudesta. Opisto varaa itselleen oikeuden yksipuolisesti katkaista verkkoliikenteen. Opisto varaa itselleen oikeuden seurata tarvittaessa verkkoliikennettä.

 12. Varapoistumistiet
  Hätäpoistumistiet ovat käytävän päissä ja ne on tarkoitettu vain ja ainoastaan pelastuskäyttöön. Asuntolan käytävillä ei saa säilyttää mitään.

 13. Sääntöjen noudattaminen
  Otavan Opiston henkilökunta valvoo sääntöjen noudattamista. Sääntöjen rikkomisesta rangaistaan. Toistuvista tai vakavista rikkeistä seuraa asumisoikeuden menettäminen.

 14. Yhteinen hyvinvointi ja viihtyvyys
  Asuntolan työntekijät ottavat vastaan kehittämisehdotuksia, jotta saamme toimivamman ja viihtyisämmän asuntolan kaikille.

Lisätiedot

Harri Jokinen
Puh. 040 129 4722
harri.jokinen(at)otavanopisto.fi