fbpx

Näkökulma: Koulupenkille aikuisena ja vieläpä vieraassa maassa

Tämä blogi on omistettu kaikille niille, jotka nauttivat oppimisen ilosta. Aikuisten perusopetuksessa opiskelijat eivät vain opiskele – he kasvavat, hymyilevät ja inspiroivat muita tekemään samoin.

Oletteko koskaan miettineet, millaista on palata koulun penkille aikuisena ja vieläpä vieraassa maassa? Suurin osa aikuisten perusopetuksessa opiskelevat monikulttuuriset opiskelijat tekevät juuri niin, ja tässä blogissa sukellamme heidän jännittävään maailmaansa. Valmistautukaa sydämellisiin tarinoihin, sillä tämä on matka, josta ette halua jäädä paitsi!

Matka alkaa tuntemattomasta, mutta jokainen askel tuo mukanaan uuden mahdollisuuden ja kokemuksen. Monille meidän opiskelijoille opiskelu Otavan Opistossa on ensimmäinen askel koulumaailmaan. Ensimmäiset päivät ovat täynnä odotusta ja jännitystä -uusi maa, uusi kieli, uudet kasvot.

Jokaisella on oma ainutlaatuinen tausta, kieli ja kulttuuri. Kun sanat eivät riitä, ja tässä kohtaa kekseliäisyys astuu kuvaan.
Joskus sanat sekoittuvat, ja tuloksena on yhteinen kieli, joka on täynnä hauskoja sanontoja ja fraaseja. Oppiminen on hauskaa, kun sanojen takana on tarinoita.

Meillä Otavan Opistossa opiskelijaa aina autetaan – luokkakaverit ja opettajat ovat kuin tuki- ja ystäväverkosto. Kun törmäät vaikeuksiin, voit luottaa siihen, että löydät apua. Yhdessä hymyillään, ja jaetaan voittoja ja tappioita.

Tauolla kahvia juodaan paljon, niissä jaetaan tarinoita, opitaan uusia sanoja ja nauratetaan toisiaan. Onko parempaa tapaa oppia kieltä?

Lopussa haluan nostaa hattua kaikille monikulttuurisille opiskelijoille, jotka astuvat rohkeasti luokkahuoneisiin ja tarttuvat uusiin mahdollisuuksiin. He eivät vain opiskele kieltä ja tiedettä, vaan myös voittavat omat pelkonsa ja haasteensa. Jokainen päivä on seikkailu, ja lopulta opiskelijoista tulee paitsi kielitaitureita myös oman elämänsä sankareita.

Takaisin arkistoon