fbpx

Delfoi-menetelmä tukemassa tohtoriopintoja – Ville Heilala vieraana webinaarissa  21.11.2024

Otavan Opiston tulevaisuudentutkimuksen alaan kuuluvan Delfoi-koulutuksen webinaarissa tarkastellaan Delfoi-koulutuksen hyötyä tohtoriopinnoissa. Toinen webinaarin vieraista on Jyväskylän post doc -tutkija ja entinen Otavan Opiston Delfoi-koulutuksen osallistuja FT Ville Heilala. Webinaarissa hän kertoo yhdessä KT Päivi Niilivaaran kanssa omasta Delfoi-taipaleestaan. Webinaariin voi ilmoittautua täältä.

Tekoäly ja teknologian tulevaisuus

Ville Heilala
Ville Heilala

Ville Heilala työskentelee Jyväskylän yliopistossa post doc -tutkijana. Hänen tutkimusalojaan ovat tekoäly koulutuksessa ja teknologian tulevaisuudennäkymät.

— Tutkimustyössäni oppimisen ja uusien teknologioiden parissa tulevaisuus on aina läsnä tavalla tai toisella, hän kertoo.

Heilala väitteli filosofian tohtoriksi tietotekniikasta Jyväskylän yliopistosta vuonna 2022. Ennen tutkijan uraansa hän työskenteli opettajana perusopetuksessa.

Otavan Opiston Delfoi-koulutus osana tulevaisuudentutkimuksen perusopintoja

Otavan Opiston Delfoi-koulutukseen Heilala eksyi, kun näki Jyväskylän kesäyliopiston mainoksen tulevaisuudentutkimuksen perusopinnoista. Koska tulevaisuuden tutkiminen kiinnosti Heilalaa, hän ilmoittautui mukaan opintoihin.

— Delfoi oli yksi monista opintojen aikana käsiteltävistä tulevaisuudentutkimuksen menetelmistä. Opinnoissa tehtiin yhteistyössä Otavan Opiston Delfoi-verkoston kanssa kokonainen Delfoi-tutkimus, Heilala kertoo.

Vaikka tulevaisuudentutkimuksen perusopinnot loppuivat, Heilala jäi Delfoi-koulutukseen.
Voikin sanoa, että Delfoi-menetelmän ja – koulutuksen parissa Heilalalla on pitkä historia.

— Delfoi-koulutukseen osallistumisen osalta voi sanoa, että tulevaisuus on pitkä polku, ja ensimmäisen kerran olin Delfoi-opintojen kanssa tekemisissä lähes vuosikymmen sitten. Opinnot etenivät ikään kuin omalla painollaan ja ”Delfoi-diplomin” sain valmiiksi pari vuotta sitten, hän toteaa.

Delfoi-opiskelijasta Delfoi-osaajaksi

Delfoi-menetelmän käytöstä Heilalalle on syntynyt Delfoi-koulutuksen aikana ja sen jälkeen pitkä ja vankka kokemus.

— Olen käyttänyt Delfoi-menetelmää oppimisen tulevaisuuksiin ja oppimisanalytiikkaan liittyvissä tutkimusprojekteissa sekä ohjaan väitöskirjatutkijoita, jotka käyttävät menetelmää tutkimuksissaan, kuten tekoälyyn liittyvän osaamisvajeen kartoittamisessa yritysten näkökulmasta, Heilala kertoo.

Otavan Opiston koulutusta Delfoi-koulutusta Heilala suosittelee erityisesti niille, jotka työskentelevät ennakointiin, erilaisten tulevaisuusskenaarioiden kartoittamiseen, strategiseen suunnitteluun tai päätöksentekoon liittyvissä tehtävissä.

— Delfoi on mielestäni hyvä menetelmä kenen tahansa tutkija työkalupakkiin, etenkin tilanteisiin, joissa halutaan hyödyntää tutkimuksen kohderyhmän kollektiivista tiedonmuodostusta, hän toteaa.

Delfoin tekijät-webinaariin osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittaudu webinaariin perjantaihin 15.11.2024 mennessä alla olevan linkin kautta; linkki webinaarihuoneeseen lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen keskiviikkona 20.11.2024 klo 10.00.

Ilmoittaudu webinaariin tästä

Tervetuloa!

Lisätietoja webinaarista ja sisällöistä saat Jukka Tikkaselta, jukka.tikkanen@otavanopisto.fi

Takaisin arkistoon