Lukutaitovaihe

Aikuisten perusopetuksen lukutaitovaihe

Koulutuksen sisältö

Lukutaitovaihe on vuoden mittainen maksuton koulutuslinja yli 17–vuotiaille maahanmuuttajille, jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa suomen kieltä. Opinnoissa on vähintään 25 kurssia ja niiden jälkeen voit hakea aikuisten alkuvaiheen perusopetuksen.

Koulutuksessa noudatetaan aikuisten perusopetuksen OPS:n perusteita 2018. Opiskeltavia aineita ovat mm. suomi toisena kielenä, matematiikka, yhteiskuntatietous sekä ympäristö- ja luonnontieto. Lisäksi opiskelija voi vapaasti valita kursseja Otavan Opiston muista perusopetukseen soveltuvista aineista.

Koulutuksen hinta

Koulutus on ilmainen. Opiskelija saa opetuksen ja oppimateriaalin lisäksi maksuttoman lounaan. Koulutus tapahtuu Mikkelissä. 

Koulutukseen hakeminen

Koulutukseen haetaan 15.5. mennessä. Sen jälkeen järjestetään täydennyshaku mahdollisille vapaille paikoille 15.7. mennessä. Lukuvuosi alkaa Otavan Opistolla 12.8.2020.

Lisätietoja

TE-toimistossa maahanmuuttajien koulutusasioista vastaa Mirva Holopainen. Suonsaaren vastaanottokeskuksesta opiskelijoita koulutukseen ehdottaa suomen kielen kouluttaja Laura Väänänen yhdessä sosiaaliohjaaja Pauliina Parkkisen kanssa.

Ryhmien vastuukouluttajat