Lukutaitovaihe

Aikuisten perusopetuksen lukutaitovaihe

Koulutuksen sisältö

Lukutaitovaihe on vuoden mittainen maksuton koulutuslinja yli 17–vuotiaille maahanmuuttajille, jotka eivät osaa lukea tai kirjoittaa suomen kieltä. Opinnoissa on vähintään 25 kurssia ja niiden jälkeen voit hakea aikuisten alkuvaiheen perusopetuksen.

Koulutuksessa noudatetaan aikuisten perusopetuksen OPS:n perusteita 2018. Opiskeltavia aineita ovat mm. suomi toisena kielenä, matematiikka, yhteiskuntatietous sekä ympäristö- ja luonnontieto. Lisäksi opiskelija voi vapaasti valita kursseja Otavan Opiston muista perusopetukseen soveltuvista aineista.

Koulutuksen hinta

Koulutus on ilmainen. Opiskelija saa opetuksen ja oppimateriaalin lisäksi maksuttoman lounaan. Koulutus tapahtuu Mikkelissä. 

Koulutukseen hakeminen

Koulutukseen hakeutuminen on jatkuvaa ja opiskeluryhmiä voidaan täydentää lukuvuoden aikana. TE-toimistossa maahanmuuttajien koulutusasioista vastaa Mirva Holopainen. Suonsaaren vastaanottokeskuksesta opiskelijoita koulutukseen ehdottaa suomen kielen kouluttaja Laura Väänänen yhdessä sosiaaliohjaaja Pauliina Parkkisen kanssa.

Lisätiedot ryhmien vastuukouluttajilta: