fbpx

X-CON – Liveroolipelien suunnittelu, organisointi ja tuotanto

16.-18.10.2020

X-Con on liveroolipelien, eli larppien, järjestäjille ja järjestäjiksi haluaville tarkoitettu viikonlopun mittainen verkostoitumis- ja koulutustapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa. Edellisten vuosien suosion perusteella tapahtumaan odotetaan jälleen noin 80 osallistujaa. Tapahtuman koulutuksesta ja ohjelmasta vastaa Illusia ry tänä vuonna yhteistyössä Oulun Interaktiiviset Eläytyjät (OIEI) ry:n kanssa, Otavan Opiston tarjotessa tapahtuman puitteet majoituksineen ja ruokailuineen.

X-Conin tehtävänä on tuoda yhteen larppien järjestäjät ympäri Suomea antaen mahdollisuuden tutustumiseen, yhteistyökumppaneiden löytämiseen sekä omien kokemusten jakamiseen. X-Con sopii myös loistavasti niille, jotka vasta suunnittelevat ensimmäisen larppinsa järjestämistä, ja kaipaavat käytännön vinkkejä ja ohjeita sekä kontakteja onnistuneen larpin tekemiseen. Tapahtuman ohjelma koostuu eri aiheita käsittelevistä luennoista, työpajoista, osallistavista keskustelupiireistä ja vapaamuotoisemmasta ohjelmasta.

Tapahtuman luennot jakavat hyväksi havaittuja vinkkejä ja herättävät kehittävää keskustelua. Aihepiireihin kuuluvat larpinjärjestämisen perusteet, kirjoittaminen, käytännön järjestelyt, mallintamisen eri keinot ja yleiset ongelmakohdat eri osa-alueisiin liittyen. Luennot voivat myös käsitellä larppeja, jotka ovat tavalla tai toisella herättäneet keskustelua tai olleet toteutukseltaan erityisiä. Luentojen aiheet ja painotus valitaan vuosittain osin myös niiden ajankohtaisuuden mukaan. Järjestäjätiimi hakee ohjelmanpitäjiä vuosittaisten painotusten mukaan ottaen mielellään vastaan myös ehdotuksia ja toiveita aiheista. Ohjelmahaku avataan elokuun aikana.

Tapahtuman luennot toimivat alustuksena keskusteluille ja muulle osallistavalle ohjelmalle. Jokainen osallistuja on mukana kehittämässä harrastusta tuomalla esille omia kokemuksiaan, mielipiteitään ja asiantuntemustaan. Avoimen keskustelun kautta myös epäonnistumisista saadaan jaettua arvokasta tietoa harrastuksen piirissä.

Koulutukseen sisältyy myös ennakkotehtävät itsenäisesti valmisteltaviksi ennen koulutusta ja ne lähetetään osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä. Ennakkotehtävien laajuus on kolme etäopiskelupäivää.

X-Con on Illusia ry:n ja OIEI ry:n yhdessä Otavan Opiston kanssa järjestämä tapahtuma.

Linkki tapahtuman sivulle: www.xcon.fi

Kyselyt tapahtuman sisällöistä sekä ohjelmatarjoukset: info@xcon.fi

Aika

Koulutus alkaa perjantaina 16.10.2020 klo 18.00 ja päättyy sunnuntaina 18.10.2020 noin klo 15.00

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 OTAVA (Mikkeli)

Majoitus ja ruokailut

Kurssilaisilla on käytettävissä rajallinen määrä sänkypaikkoja Otavan Opiston asuntolassa ja asuntohotelli Huvikummussa 2-4 hengen huoneissa. Mikäli majoittujia on enemmän kuin sänkypaikkoja, lattia/makuupussimajoitus on myös mahdollista, jotta kaikille löytyisi yösija (omat patjat, makuupussit ja pyyhkeet mukaan).

Majoittujille kurssihintaan sisältyy seuraavat ateriapalvelut Otavan Opistolla: pe iltapala, la aamiainen, lounas ja päivällinen sekä su ravitseva brunssi sekä kahvia/teetä; muualla yöpyjille kurssihintaan sisältyy seuraavat ateriapalvelut Otavan Opistolla: pe iltapala, la lounas ja päivällinen sekä su kahvia/teetä.

Kurssimaksut

Lippu 1: 60€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut ja sänkypaikka)

Lippu 2: 50€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut ja lattiamajoitus; oma patja/alusta, makuupussi ja pyyhkeet mukaan)

Lippu 3: 45/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut; majoitus järjestettävä itse)

Valitse maksutavaksi lasku (kurssimaksua ei veloiteta ilmoittautumisen yhteydessä); kurssiosallistuminen ja mahdollinen majoitus maksetaan käteisellä tai kortilla Otavan Opistolla ilmoittautumisen yhteydessä tai laskutetaan (ilmoittautuminen vahvistaa osallistumisen ja varaa sänkypaikan/lattiapaikan; mikäli ilmoittautuminen keskeytetään, osallistumisvahvistus ja petivaraus eivät välity Otavan Opistolle).

Ilmoittautuminen

Tapahtuma on siirretty lokakuuhun 2021. Ilmoittautuminen avatuu myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan kurssimaksun ja valitun majoituksen. Maksut palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen. Mahdollisessa peruutustapauksessa osallistuja voi ilmoittaa toisen osallistujan tilalleen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.