fbpx

X-CON – Liveroolipelien suunnittelu, organisointi ja tuotanto 24.-26.11.2023

24.-26.11.2023

X-Con on liveroolipelien, eli larppien, järjestäjille ja järjestäjiksi haluaville tarkoitettu viikonlopun mittainen verkostoitumis- ja koulutustapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa. Tapahtuman koulutuksesta ja ohjelmasta vastaavat järjestäjät Merli Juustila ja Emmi Kaivosoja Illusia ry:n tuella. Tapahtumapaikkana on jälleen Otavan Opisto Mikkelin Otavan kylässä.

X-Conin tehtävänä on tuoda yhteen larppien järjestäjät ympäri Suomea ja tarjota heille mahdollisuus tutustua toisiin alan harrastajiin, löytää yhteistyökumppaneita sekä jakaa omia kokemuksiaan vertaisryhmissä. X-Con sopii myös loistavasti niille, jotka vasta suunnittelevat ensimmäisen larppinsa järjestämistä ja kaipaavat käytännön vinkkejä, ohjeita sekä kontakteja onnistuneen larpin tekemiseen. Tapahtuman ohjelma koostuu eri aiheita käsittelevistä luennoista, työpajoista, osallistavista keskustelupiireistä ja vapaamuotoisemmasta ohjelmasta.

Luentojen sisällöt jakavat osallistujille hyväksi havaittuja vinkkejä ja herättävät kehittävää keskustelua. Aihepiireihin kuuluvat

  • larpinjärjestämisen perusteet,
  • larpin kirjoittaminen,
  • larpin käytännöt ja järjestelyt,
  • larpin mallintamisen eri keinot ja
  • yleiset ongelmakohdat ko. osa-alueisiin liittyen.

Luennot voivat myös käsitellä larppeja, jotka ovat tavalla tai toisella herättäneet keskustelua tai olleet toteutukseltaan erityisiä. Luentojen aiheet ja painotus valitaan vuosittain osin myös niiden ajankohtaisuuden mukaan.

Järjestäjätiimi hakee ohjelmanpitäjiä vuosittaisten painotusten mukaan ottaen mielellään vastaan myös ehdotuksia ja toiveita aiheista https://x-con.net/ohjelma/

Tapahtuman luennot toimivat alustuksena keskusteluille ja muulle osallistavalle ohjelmalle. Jokainen osallistuja on mukana kehittämässä harrastusta tuomalla esille omia kokemuksiaan, mielipiteitään ja asiantuntemustaan. Avoimen keskustelun kautta myös epäonnistumisista saadaan jaettua arvokasta tietoa harrastuksen piirissä.

Linkki tapahtuman sivulle: www.x-con.net 

Kyselyt tapahtuman sisällöistä sekä ohjelmatarjoukset: xcon.ohjelma@gmail.com  

Kurssiin sisältyy ennakkohtehtävä, joka lähetetään kurssille sitovasti ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä valmisteltavaksi ennen kurssin alkua.

Aika

Koulutus alkaa perjantaina 24.11.2023 klo 18.00 ja päättyy sunnuntaina 26.11.2023 noin klo 15.00

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Järjestäjät

Tapahtuman järjestelyistä ja ohjelmasta vastaavat järjestäjät Merli Juustila ja Emmi Kaivosoja / Illusia ry

Majoittuminen

Otavan Opistolla on majoittuminen 2-3 hengen huoneissa; majoitus sisältää sänkypaikan, lakanat ja pyyhkeet ja huoneissa on oma wc ja suihku.

Asuntolan alakerrassa on pieni iltapalahuone, joka on leiriläisten käytettävissä ja asuntolan alakerrassa on saunomismahdollisuus.

Kurssin hinta

  • 75€/hlö (sis. opetuksen, kurssiohjelman mukaiset ruokailut ja majoituksen 2-3 hengen huoneessa).
  • 65€/hlö (sis. opetuksen, kurssiohjelman mukaiset ruokailut, ei majoitusta)

Kurssiosallistuminen ja mahdollinen majoitus maksetaan verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä (maksu vahvistaa osallistumisen ja varaa sänkypaikan; mikäli maksutapahtuma keskeytetään, osallistumisvahvistus ja petivaraus eivät välity Otavan Opistolle).

Voit valita ilmoittautumisen yhteydessä myös laskutuksen, jolloin voit maksaa kurssimaksun käteisellä, pankki- tai luottokortilla Otavan Opiston ruokalan kassaan saapuessasi leirille.

Kurssimaksun voi myös maksaa ePassilla, Smartum- tai Edenred-sovelluksella, kysy lisätietoja, p. 044 794 3565. Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut asiasta Otavan Opiston kanssa erikseen, jotta vältytään turhilta laskutuksilta.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi tai p. 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen perjantaihin 10.11.2023 mennessä tai niin kauan kuin paikkoja riittää.

Leirille ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta, joka avautuu maanantaina 11.9.2023 klo 10.00.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme kurssimaksun ja majoituksen. Maksut palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Mahdollisessa osallistujan peruutustapauksessa ilmoittautunut voi ilmoittaa toisen osallistujan tilalleen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.