fbpx

Webinaari: Tutustumisilta voimauttavan valokuvan menetelmäopintoihin to 10.11.2022 klo 18-19.30 (verkko)

10.11.2022
Miina Savolainen

Miten luokanopettaja, tutkija, sosionomiopiskelija tai sosiaalityöntekijä voivat edistää ammattitaitoaan voimauttavan valokuvan menetelmäopintojen avulla?

Otavan Opisto ja Voimauttava valokuva järjestävät yhdessä webinaarin Voimauttavan valokuvan menetelmäopinnoista ja miten menetelmää voidaan hyödyntää erilaisissa kohtaamisalojen työtehtävissä.

Webinaari on suunnattu ensisijaisesti pedagogisen, hoidollisen, terapeuttisen ja sosiaalialan työntekijöille, mutta kuulolle voi tulla kuka tahansa menetelmästä kiinnostunut.  Webinaarin lopussa on varattu aikaa vapaalle keskustelulle.

Tutustumisilta voimauttavan valokuvan menetelmäopintoihin (pdf)

Hyödynnä nyt ilmainen tutustumisilta työtoveriesi kanssa!

Aikataulu

Webinaari järjestetään torstaina 10.11. klo 18–19.30

Paikka

Webinaari järjestetään Zoom- kokoussovelluksella; webinaarin esiintyjät puhuvat tilaisuudessa reaaliaikaisesti ja chat-viestintä tapahtuu myös reaaliaikaisesti. Webinaarilinkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille keskiviikkona 9.11.2022.

Sisältö

  • Miina Savolaisen elämyksellinen pohjustus menetelmään
  • Menetelmän perusteet-opinnot käyneet kohtaamisalojen ammattilaiset kertovat
  • Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet 10 op -koulutus

Voimauttavan valokuvan menetelmä tuli tutuksi 1990-luvulla rakastetusta Maailman ihanin tyttö -lastensuojeluprojektista. Nykyään palkittua menetelmää, sen käytännönläheistä ja arvostavaa työotetta käytetään kohtaamistyön eri aloilla työhyvinvoinnin ja asiakkaan kohtaamisen vaikuttavuuden parantamiseen.

Miksi kannattaa nähdä toisin?

Luokanopettaja Carola Bäckström:

”Oppilaiden ihanat palautteet voimauttavan valokuvan projekteissa saavat paatuneenkin open pehmeäksi. Kun oppilas kertoo olevansa ainutlaatuinen ja sinut itsensä kanssa, parantaa se arvostustani itseäni kohtaan opettajana. Se saa minut taas uskomaan itseeni.”

Tutkija Reeta Hautaniemi:

Yhteiskuntatutkijana minut johdatti Voimauttavan valokuvan opintojen äärelle loputon kiinnostus ih- misiä, ihmisten toimintaa ja vuorovaikutusta kohtaan. Löysin opinnoista tapoja nähdä toisin, myös sitä, mikä ”kytee pinnan alla”, mikä ei ole ilmeistä. Henkilökohtaisesti opinnot olivat ”rohkea meriseikkailu”, sekä heittäytymistä meren kuohuihin että rantamaininkien rauhaa.”

Sosiaalityöntekijä Kirsi Mäkinen:

”Koulutuksen rakkaissa kuvissani yksityisyys on läsnä hiljaisuutena, vetäytyvyytenä omaan itseensä. Syksyn pehmeät varjot kutsuvat tutkiskelemaan omaa sisintä ja sielua. Omien eri puolien löytäminen on kuin retki itseensä uudelleen ja uudelleen.”

Sosionomiopiskelija Outi Sillanpää:

”Pienryhmän turvallisuus ja luottamus prosessiin synnyttää omaa henkistä kasvua!”

Tervetuloa tutustumaan Voimauttavan valokuvan ainutlaatuiseen ja monivaikutteiseen prosessiin, johon vuoden mittaiset menetelmän perusopinnot (10 op) perustuvat. Webinaarin jälkeen on mahdollisuus ilmoittautua Otavan Opistolla 11.1.2023 alkavaan menetelmäkoulutukseen.

Hinta

Webinaariin osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu webinaariin tiistaihin 8.11.2022 mennessä; linkki webinaarihuoneeseen lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen keskiviikkona 9.11.2022.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.