fbpx

Upeita kuvia ja videoita kamerapuhelimella 24.4.-4.5.2023 (verkkokurssi)

24.04.-04.05.2023

Uutisreportterit käyttävät kamerapuhelinta uutisoidessaan tapahtumista ympäri maailmaa ja monilla ammattikuvaajilla kännykkäkamera saattaa olla jo osana tavanomaista kameravarustusta.

Nykyaikaisten kamerapuhelinten ominaisuudet mahdollistavat jo lähes kaikenlaisen kuvaamisen samoin kuin kamerapuhelimilla kuvattujen kuvien ja videoiden laatu soveltuu hyvin jo vaativiinkin tarkoituksiin. Mutta kuinka saan omat kuvani ja videoni mielenkiintoiseksi ja julkaisukuntoon esimerkiksi sosiaalisessa mediassa?

Kurssin sisältö

Verkkokurssilla opettelemme kuvaamaan kamerapuhelimella ja löytämään uusia mielenkiintoisia aiheita ja kuvaustilanteita – selvitämme myös miten sommittelulla voi saada uutta ilmettä valokuviin ja millaisia hienoja yksityiskohtia videokuvauksella voi toteuttaa.

Kurssilla opit kuvamaan hidastettuja ja nopeutettuja videoita, timelapse-videota sekä editoimaan ja viimeistelemään kuvasi ja videosi ennen lopullista julkaisua haluamissasi kanavissa.

Vaikka olisitkin jo kuvannut järjestelmäkameralla, kamerapuhelimella saatat tietyissä tilanteissa kyetä tuottamaan jopa mielenkiintoisempia kuvia kuin muilla kameroilla – nykyaikaisissa kamerapuhelimissa on runsaasti erilaisia ja monipuolisia toimintoja, joista on paljon apua erilaisissa ja yllättävissä kuvaustilanteissa.

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 24.4.-4.5.2023; kurssin luokkahuone ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu (verkkoluennot, tehtävien tarkastus ja palautteet)

  • ma 24.4. klo 18.00-20.15
  • to 27.4. klo 18.00-20.15
  • ti 2.5. klo 18.00-20.15
  • to 4.5. klo 18.00-20.15

Opetus

Verkkokurssi järjestetään arki-iltoina klo 18.00-20.15 välisenä aikana neljänä iltana peräkkäin. Verkkoistunnossa kurssilaiselle annetaan tehtävä valmisteltavaksi ennen seuraavaa istuntoa ja tehtävän ratkaisua käydään läpi yhdessä seuraava iltana.

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

  • oman tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
  • hyvän verkkoyhteyden
  • monipuolisilla ominaisuuksilla varustetun nykyaikaisen kamerapuhelimen
  • tarvittaessa kameran USB-kaapelin tai muistikortinlukijan, jotta voit tuoda kuvasi ja videosi tietokoneellesi kuvien viemiseksi editointiohjelmaan. 

Koulutuksen saat itsellesi sujuvammaksi, jos sinulla on mahdollisuus käyttää kurssilla tietokonetta kamerapuhelimen ohella. Tietokone soveltuu kurssilla myös hyvin harjoittelualustaksi suuremman ruudun ansiosta, sillä samat videointi- ja editointiohjelmat saa yleensä ladattua sekä puhelimeen että tietokoneelle.

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Viimeisin kuva- ja tietoteos toteutettuna yhdessä Pirkko Siikamäen kanssa ilmestyi helmikuussa 2018. ”Oulankajoki Muutoksen virta” oli vuoden luontokuvakirjaehdokkaana.

Paavon vuosikymmenien kokemus monipuolisena valo- ja videokuvaajana, hänen syvä luonnontuntemuksensa ja vankka tietämys eri lajien käyttäytymisestä on tehnyt hänestä Suomen kysytyimmän ja arvotetuimman kouluttajan luontokuvauksen, luonnontuntemuksen kuin kuvankäsittelyn ohjelmistohallinnan alueella.

Paavo Hamusen moniin merkittäviin saavutuksiin kuuluu mm. maailman suurimman luontokuvakilpailun eli WPY (Wildlife Photograher of the Year) sarjavoitto – korkealle arvostettu palkinto, johon vain harva suomalainen kuvaaja on yltänyt. Paavo on yksi Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n perustajäsenistä ja hän on toiminut useampaan otteeseen Vuoden luontokuva -kilpailun tuomaristossa, myös vuonna 2021. Paavo Hamunen toimi 2017-2018 yliopisto- opettajana ”Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen” maisteriohjelmassa Lapin yliopistossa.

Laajuus

Kurssin laajuus 0,8 ov. Kurssi koostuu verkkoluennoista sekä ohjatuista ja tuetuista etäopiskelutehtävistä. Tehtäviin saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin opettajalta.

Osallistumistodistus

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen, joka edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa ja annettujen oppimistehtävien suorittamista sovituissa aikatauluissa.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 135 €/hlö (sis. opetuksen, tehtävät ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistus kurssin toteutumisesta ja linkki verkkopankkiin kurssimaksun maksua varten.

Kurssimaksun voi maksaa myös ePassilla, SmartumPay- tai Edenred–sovelluksella.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Luontokuvauksen peruskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 19.4.2023 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen; sis. kurssin hintaan) peruuttaessasi osallistumisesi ennen kurssin alkua. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.