fbpx

Tutut jazzstandardit ja improvisointi 1.-11.6.2020 (verkkokurssi)

01.-11.06.2020

Rakastettujen jazzstandardien lista on pitkä ja monipuolinen! Onko jazzmusiikki sydäntäsi lähellä, mutta kaipaat uutta puhtia harjoitteluun ja melodioiden improvisointiin?

Melodiasoittajille suunnatulla ohjelmistokurssilla poraudutaan jazzstandardien ytimeen ja harjoitellaan biisien improvisointia ja rytmiikkaa turvallisesti suljetussa ryhmässä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki jazzmusiikin harrastajat kuten esimerkiksi saksofonistit, huilistit, trumpetistit, pasunistit ja viulistit.

Kurssille osallistuminen edellyttää, että pystyt omalla soittimellasi soittamaan yksinkertaisia melodioita. Sointumerkkien tuntemus on plussaa, mutta ei pakollista.

Kurssin sisältö

Kurssi koostuu neljästä kaikille yhteisestä verkkoluennosta ja valittujen kappaleiden ohjeistetusta itsenäisestä harjoittelusta sekä niiden valmistamisesta esityskuntoon.

Jokainen kurssilainen osallistuu kurssin aikana myös kahdelle omalle yksityistunnilleen ryhmäluentojen välipäivinä (30 min./kerta), jolloin opettaja opastaa verkkoalustalla kutakin kurssilaista yksityisesti.

Ryhmäluento 1: maanantai 1.6.2020 klo 17.30-18.30

 • miten biisejä opiskellaan
 • esimerkkinä blues-biisi ja sen analyysi
 • valitaan kurssilla opeteltavat kaksi muuta kappaletta

Ryhmäluento 2: torstai 4.6.2020 klo 17.30-18.15

 • käydään läpi 2. biisi, sen analyysi, esimerkit ja komppinauhat
 • käytännön improvisointiharjoituksia (esim. rytmiikka ja guide tones)

Ryhmäluento 3: maanantai 8.6.2020 klo 17.30–18.15

 • käydään läpi 3. biisi, sen analyysi ja esimerkit
 • käytännön improvisointiharjoituksia (esim. rytmiikka ja guide tones)

Ryhmäluento 4: torstai 11.6.2020 klo 17.30-18.15

 • katsotaan yhdessä kunkin oppilaan kuvaama video, jossa hän soittaa teeman ja improvisoidun soolon ulkoa
 • yhteistä keskustelua improvisoinnista ja palautteet

Kurssin tavoitteena on, että osallistuja hallitsee kurssin jälkeen kolme erilaista jazzstandardia ja osaa improvisoida niiden pohjalta.

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa luennoilla ja yksityistunneilla).

Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa.

Opetus

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille avataan myös oma suljettu Facebook-ryhmä, jonne kaikki osallistujat kutsutaan ja kurssilaiset voivat keskustella, jakaa videoita ja muuta aiheeseen liittyvää luentoaikojen ulkopuolellakin.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on virtuaalisesti paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.  Kaikki sitovasti ilmoittautuneet kurssilaiset kutsutaan myös ryhmän Facebook-ryhmään.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii muusikko, musiikkipedagogi ja musiikin maisteri Kaisa Siirala.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

 • tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera; voit käyttää myös kuulokemikrofonia
 • hyvän verkkoyhteyden
 • oman soittimen
 • oman esitysvideon tuottamiseen tarvittavat välineet

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 1.6.2020 – 11.6.2020; kurssin opetusluokka ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu

 •        Ryhmäluento 1: maanantai 1.6.2020 klo 17.30-18.30
 •        Ryhmäluento 2: torstai 4.6.2020 klo 17.30-18.15
 •        Ryhmäluento 3: maanantai 8.6.2020 klo 17.30–18.15
 •        Ryhmäluento 4: torstai 11.6.2020 klo 17.30-18.15

Kunkin kurssilaisen yksityistuntien ajankohdat sovitaan opettajan kanssa erikseen.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 120€/hlö (sis. opetuksen ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla).  Kurssin toteutumisen vahvistuttua ilmoittautuneille lähetetään linkki verkkopankkiin kurssimaksun maksamista varten.

Kurssimaksun voi maksaa myös Smartum -kulttuuriseteleillä, SmartumPay (kulttuuri) -sovelluksella tai ePassilla (kulttuuri) – valitse ilmoittautuessa kohta ”Maksutapa Smartum/SmartumPay/ePassi”, jonka kautta pääset ilmoittautumaan veloituksetta. Ilmoita lomakkeella paljonko maksat sovelluksilla; mahdollisen loppusummalle lähetämme linkin verkkopankkiin.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi ja 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Kurssille imoittaudutaan sähköisesti 27.4.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan kurssimaksun (maksu verkkopankin kautta ennen kurssin alkua). Kurssimaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.