fbpx

Tutut jazzstandardit ja improvisointi 3.9.-25.9.2021 (verkkokurssi)

03.-25.09.2021

Rakastettujen jazzstandardien lista on pitkä ja monipuolinen! Onko jazzmusiikki sydäntäsi lähellä, mutta kaipaat uutta puhtia harjoitteluun ja melodioiden improvisointiin?

Melodiasoittajille suunnatulla ohjelmistokurssilla poraudutaan jazzstandardien ytimeen ja harjoitellaan biisien improvisointia ja rytmiikkaa turvallisesti suljetussa ryhmässä. Mukaan ovat tervetulleita kaikki jazzmusiikin harrastajat kuten esimerkiksi saksofonistit, huilistit, trumpetistit, pasunistit, kitaristit, pianistit ja viulistit.

Kurssille osallistuminen edellyttää, että pystyt omalla soittimellasi soittamaan yksinkertaisia melodioita. Sointumerkkien tuntemus on plussaa, mutta ei pakollista.

Kurssin sisältö

Kurssi koostuu neljästä kaikille yhteisestä verkkoluennosta ja valittujen kappaleiden ohjeistetusta ja ohjatusta harjoittelusta sekä niiden valmistamisesta esityskuntoon.

Jokainen kurssilainen osallistuu kurssin aikana myös kahdelle omalle yksityistunnilleen (30 min./kerta), jolloin opettaja opastaa verkkoalustalla kutakin kurssilaista yksityisesti.

Ryhmäluento 1: perjantai 3.9.2021 klo 18:30-19:30

 • miten biisejä opiskellaan
 • esimerkkinä blues-biisi ja sen analyysi
 • valitaan kurssilla opeteltavat kaksi muuta kappaletta

Ryhmäluento 2: lauantai 11.9.2021 klo 18:30-19:15

 • käydään läpi 2. biisi, sen analyysi, esimerkit ja komppinauhat
 • käytännön improvisointiharjoituksia (esim. rytmiikka ja guide tones)

Ryhmäluento 3: perjantai 17.9.2021 klo 18:30-19:15

 • käydään läpi 3. biisi, sen analyysi ja esimerkit
 • käytännön improvisointiharjoituksia (esim. rytmiikka ja guide tones)

Ryhmäluento 4: lauantai 25.9.2021 Luento 4 klo 18:30-19:30

 • katsotaan yhdessä kunkin oppilaan kuvaama video, jossa hän soittaa teeman ja improvisoidun soolon ulkoa (suljettu Facebook-ryhmä)
 • yhteistä keskustelua improvisoinnista ja palautteet

Yksityistunnit maanantai-tiistai-keskiviikko 6.-8.9.2021 ja maanantai-tiistai-keskiviikko 20.-22.9.2021; yksityistuntien ajat sovitaan erikseen opettajan kanssa.

Kurssin tavoitteena on, että osallistuja hallitsee kurssin jälkeen kolme erilaista jazzstandardia ja osaa improvisoida niiden pohjalta.

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa luennoilla ja yksityistunneilla).

Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa.

Opetus

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille avataan myös oma suljettu Facebook-ryhmä, jonne kaikki osallistujat kutsutaan ja kurssilaiset voivat keskustella, jakaa videoita ja muuta aiheeseen liittyvää luentoaikojen ulkopuolellakin.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on virtuaalisesti paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.  Kaikki sitovasti ilmoittautuneet kurssilaiset kutsutaan myös ryhmän Facebook-ryhmään.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii muusikko, musiikkipedagogi ja musiikin maisteri Kaisa Siirala.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

 • tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera; voit käyttää myös kuulokemikrofonia
 • hyvän verkkoyhteyden
 • oman soittimen
 • oman esitysvideon tuottamiseen tarvittavat välineet

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 3.9.2021 – 25.9.2021; kurssin opetusluokka ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu

 •        Ryhmäluento 1: pe 3.9. klo 18:30-19:30
 •        Yksityistunnit 1: ma-ti-ke 6.-8.9. (ajat sovitaan erikseen opettajan kanssa)
 •        Ryhmäluento 2: la 11.9. klo 18:30-19:15
 •        Ryhmäluento 3: pe 17.9. klo 18:30-19:15
 •        Yksityistunnit 2: ma-ti-ke 20.-22.9. (ajat sovitaan erikseen opettajankanssa)                      
 •        Ryhmäluento 4: la 25.9. klo 18:30-19:30

Hinta

Verkkokurssin hinta on 135€/hlö (sis. opetuksen ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä maksulinkki, jonka kautta kurssin pääsee maksamaan verkkopankissa pankki- tai luottokortilla.

Kurssimaksun voi maksaa myös ePassilla, SmartumPay-, Edenred- tai Eazybreak –sovelluksella. Merkitse ilmoittautumislomakkeeseen toivomasi maksutapa/maksutavat ja summat.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi ja 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 1.9.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen; sis. kurssin hintaan). Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.