fbpx

Sukututkimuskurssi esivanhempien elämästä 15.-24.8.2022 (verkkokurssi)

15.-24.08.2022

Onko sukututkimuksen tekeminen esivanhempiesi elämästä aina kiehtonut sinua, mutta tutkimuksesi ei ole vielä päässyt alkua pidemmälle? Liikaa materiaalia ja liikaa tietolähteitä? Tai ei materiaalia ja tietolähteitä ollenkaan?

Sukututkimuksen verkkokurssillamme saa tarvittavat perustiedot tiiviissä paketissa tutkimuksesi aloittamiseksi tai jos olet jo edennyt tutkimuksessasi pidemmälle, kurssilla voit ratkoa eteen tulleita pulmia yhdessä opettajan ja kurssitovereiden kanssa.

Kurssin aikana perehdytään erilaisiin lähteisiin, joiden avulla voidaan tutkia millaisia asukkaita Suomessa eli maaseudulla ja kaupungeissa 1800-1900-lukujen vaihteessa ja millaiset yhteiskunnassa vallitsevat olosuhteet vaikuttivat ratkaisevasti heidän elämiensä kulkuun. Miksi monet päättivät lähteä koto-Suomesta siirtolaisiksi ulkomaille asti tai miksi monet valitsivat Suomen uudeksi kotimaakseen?

Kurssin tavoitteena on antaa perustiedot seuraavista aihekokonaisuuksista:

  • Maaseudun tutkiminen
  • maaseudun kylien muotoutuminen
  • karjanhoito, myllyt, meijerit, kestikievarit ja palvelusväki
  • maaseudulla toimivat virkamiehet ja heidän toimenkuvansa
  • Kaupungit ja kaupunkien asukkaat
  • Suomen ns. vanhojen kaupunkien asukkaat mm. rippikirjoissa
  • miten maaseudun käsityöläinen pääsi porvariksi kaupunkiin
  • mitä oikeuslaitoksen asiakirjat ja kartat kertovat
  • Avioton lapsi
  • aviottoman lapsen tuntemattomaksi jääneen isän etsintään liittyviä asioita sekä tapoja, perinteitä ja lakitekstejä, jotka vaikuttivat esivanhempiemme elämään.

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 15.8.2022 – 24.8.2022 Kurssin verkko-opetusluokka ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu (verkkoluennot, tehtävien tarkastus ja palautteet)

  • Ma 15.8. klo 17.30 -20.00
  • Ke 17.8 klo 17.30 – 20.00 (tehtävien tarkistus / palaute)
  • Ma 22.8. klo 17.30 – 20.00
  • Ke 24.8. klo 17.30 – 20.00 (tehtävien tarkistus / palaute)

Kurssi koostuu neljästä 2,5 h verkkoluennosta sekä kurssilaisille annettavista ohjatuista tehtävistä, tehtävien tarkistuksista, palautteista ja ohjeistuksista.

Opetus

Verkkokurssit järjestetään arki-iltoina klo 17.30-20.00 välisenä aikana yllä esitettyjen aikojen mukaisesti. Verkkoistunnossa kurssilaisille annetaan luentojen lisäksi tehtäviä valmisteltavaksi ennen seuraavaa istuntoa ja tehtävien ratkaisuja käydään läpi yhdessä seuraavassa istunnossa.

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on aina koko opetusajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan aina ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toimivuus kurssin aikana.

Opettaja

Kurssin sisällöstä ja opetuksesta vastaan sukututkimusopettaja ja -aktiivi Juha Vuorela Suomen Sukututkimusseurasta.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset:

  • tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
  • hyvän verkkoyhteyden
  • muistiinpanovälineet, jos haluat tehdä muistiinpanoja luentojen aikana

Laajuus

Kurssin laajuus 0,8 ov.  Kurssi koostuu verkkoluennoista sekä ohjatuista ja tuetuista etäopiskelutehtävistä. Tehtäviin saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin opettajalta

Osallistumistodistus

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen, joka edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa (neljä istuntoa) ja annettujen oppimistehtävien suorittamista sovituissa aikatauluissa.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 135 €/hlö (sis. opetuksen, tehtävät ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistus kurssin toteutumisesta ja linkki verkkopankkiin kurssimaksun maksua varten.

Kurssimaksun voi maksaa myös ePassilla, SmartumPay- tai Edenred- sovelluksella.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Sukututkimuskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 1.8.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen; sis. kurssin hintaan) peruuttaessasi osallistumisesi ennen kurssin alkua. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.