Sotilaslähteet sukututkimuksessa

05.-07.06.2020

Porilaisten marssin ja Jääkärimarssin väliin mahtuu monta sukua, perhettä, sankaria ja suuri joukko heitä, jotka eivät palanneet enää kotiin omin voimin.

Viikonlopun sukututkimuskurssin teemana ovat erilaiset sukututkimuksen apuna käytettävät sotilaslähteet, joita löytyy runsaasti digitoituna verkosta, mm. sotapäiväkirjat, kaatuneiden tietokanta, kantakortit ja ruotusotilaiden tietoja eri vuosisadoilta. Osallistujilla on siten mahdollisuus edistää omia sukututkimuksiaan jo kurssin aikana ja saada samalla apua kiperiin tutkimushaasteisiinsa.

Kurssin alussa kerrataan lyhyesti kuinka sukututkimuksen aloittaminen onnistuu parhaiten ja millaisiin lähteisiin on hyvä tutustua ensimmäisiksi – näin myös aloittelevien sukututkijoiden on helppo solahtaa mukaan kurssille.

Kurssilaiset saavat käyttöönsä kurssin aikana myös Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen (SSHY) jäsentunnukset, jolloin tietoja löytyy paljon enemmän.

Kurssin aikana käydään läpi myös GENin eli verkossa olevan yhteisjulkaisujärjestelmän käyttöä, Familysearch- tietokantaa, Kansallisarkiston Astia-tietokantaa, Digitaaliarkistoa ja paljon muita hyödyllisiä ja sukututkimusta tukevia internetin sukututkimustietokantoja.

Kurssiin sisältyy ennakkotehtävä, joka lähetetään osallistujille valmisteltavaksi ilmoittautumisajan päätyttyä

Aika

5.-7.6.2020

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu

pe 5.6. klo 17.00 – 20.30
la  6.6. klo 9.00 – 16.00
su 7.6. klo 9.00 – 15.00

Opettaja

sukututkija Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto

Hinta

Kurssin hinta on 245€/hlö (sis. opetuksen ja kurssiohjelmanmukaiset ruokailut; majoitus erikseen). Kurssimaksu ja majoitus laskutetaan kurssin jälkeen

Maksut voi myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki- ja luottokortilla, Smartum-kulttuuriseteleillä tai e-Passilla (kulttuuri)

Majoitus

Majoitusmahdollisuus Otavan Opistolla (1hh/50€/yö/hlö tai 2hh/25€/yö/hlö) ja majoitusvarauksen voi merkitä ilmoittautumislomakkeeseen.

Lisätiedot

, p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 30.4.2020 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 30.4.2020 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Kuva Rautatien radioasema Otavassa 17.4.1942 (SA-kuva)