fbpx

Somemanagerin peruskurssi 7.10.2020-20.1.2021

07.10.-20.01.2021

Otavan Opiston suosittu Somemanagerin peruskurssi starttaa jälleen 7.10.2020!

Kurssilla käydään läpi sosiaalisen median perusperiaatteita sekä tehdään jokaiselle osallistujalle sosiaalisen median strategia – koulutuksessa pääset nopeasti ja aidosti kehittämään omia somekanaviasi tarpeidesi mukaan!

Huom! Mikäli pandemiatilanne estäisi lähiopetuksen Otavassa, voidaan koulutus siirtää vaivattomasti verkkoon ja koulutus suoritetaan silloin verkkokurssina Otavan Opiston oppimisalustalla.

Koulutuksen sisältö

Koulutus vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä odotuksia asiakkailla on sosiaalisesta mediasta?
 • Miten asiakasta palvellaan sosiaalisessa mediassa?
 • Missä kanavissa minun pitää olla läsnä?
 • Miten voin hyödyntää eri kanavien ominaisuuksia?
 • Miten saan sosiaalisessa mediassa keskustelua aikaan?
 • Millaisia sisältöjä minun kannattaisi tehdä?
 • Kuinka ryhmiä voidaan hyödyntää?
 • Kuinka voin osallistaa ja kehittää toimintaa somessa yhdessä asiakkaitteni kanssa?
 • Kuinka sosiaalinen media on osa myyntiä ja markkinointia?

Koulutus sisältää kuusi koulutuspäivää ja kolme webinaaria 7.10.2020–20.1.2021.

Koulutuspäivät järjestetään Otavan Opistolla Mikkelissä.

Jokaiseen lähiopetuskertaan Otavan Opistolla valmistaudutaan etukäteen lähetettävien ennakkotehtävien avulla. Koulutuspäivien välillä on itsenäistä etäopiskelua, jolloin jokainen kehittää omia some-kanaviaan itsenäisesti koulutuspäivien aikana valitsemiensa painopistealueiden mukaisesti. Etäopiskelun ohjaus tapahtuu kurssille perustettavassa suljetussa Facebook-ryhmässä.

Kenelle somemanagerikurssi sopii?

Koulutus sopii henkilölle, joka

 • ylläpitää sosiaalisen median yrityssivuja työssään
 • päivittää harrastustoiminnassa sosiaalisen median kanavia
 • on esim. Facebook-ryhmän ylläpitäjä
 • vastaa urheiluseuran, järjestön tms. somesta
 • on yrittäjä ja vastaa yrityksensä somekanavista
 • vastaa työssään esim. asiakkuuksista, asiakaspalvelusta, asiakasviestinnästä, markkinoinnista ja myynnistä
 • on ylläpitänyt kanavia, mutta haluaa nyt oppia tekemään pitkäjänteistä ja tavoitteellista somea ja nostaa tekemisen uudelle tasolle.

Koulutuksessa ei opetella perustamaan tai käyttämään sosiaalisen median kanavia. Lähtökohtana on, että jokainen osaa julkaista päivityksiä sosiaaliseen mediaan ja on kokeillut maksettua mainontaa sosiaalisessa mediassa.

Suosittelemme koulutusta myös yritysten ja yhteisöjen työpareille tai tiimeille, jotka tekevät sosiaalisen median viestintää yhdessä. Kurssi tarjoaa hyvän mahdollisuuden syventyä yrityksen tai yhteisön sosiaaliseen mediaan ja luoda sille toimiva strategia. Yhdessä hyvin suunniteltu onkin jo puoliksi tehty!

Kurkkaa tämän linkin videolta kurssitunnelmia!

“Jaan kiitosta kouluttajan selkeästä tavasta tuoda asioita esille: ei kikkailua tai hienostelua. Rento tyyli, joka rohkaisi kysymään tyhmiäkin kysymyksiä.”

“Monipuolista tekemistä: luentoa, kuulijoiden aktivoimista, kysymyksiä, käsillä tekemistä, aitoa kiinnostusta osallistujia kohtaan.”

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään 7.10.2020–20.1.2021. Kaikkiin lähiopetuspäiviin on läsnäolovelvollisuus (edellytys osallistumistodistukseen).

Koulutuspäivät järjestetään Otavan Opistolla Mikkelissä (Otavantie 2 B, 50670 Otava).

Koulutuksen aikataulu

Moduuli 1: 1.–31.10.2020 Sosiaalisen median kohderyhmät, kanavat ja sisällöt

Lähiopetuspäivät ke–to 7.–8.10.2020 klo 10–16 / 9–15 ja webinaari to 29.10. klo 15–16

Ensimmäisessä moduulissa pohditaan sosiaalisen median tavoitteita ja kohderyhmiä, valitaan tavoitteita tukevat sosiaalisen median kanavat ja mietitään kanavien tyyliä. Lisäksi ideoidaan kanavien sisältöjä ja luodaan kullekin oma julkaisusuunnitelma.

Moduuliin sisältyvässä webinaarissa paneudutaan sosiaalisen median trendeihin.

Moduuli 2: 1.11.–31.12.2020 Sosiaalisen median tavoitteet, mainonta ja vuorovaikutus

Lähiopetuspäivät Otavan Opistolla ti–ke 10.–11.11.2020 klo 10–16 / 9–15 webinaari to 5.11. klo 15–16

Toisessa moduulissa luodaan jokaiselle relevantit sosiaalisen median tavoitteet ja tutustutaan sosiaalisen median kanavien tarjoamaan analytiikkaan. Lisäksi tutustutaan maksetun mainonnan tekemiseen ja mahdollisuuksiin sosiaalisessa mediassa.

Lisäksi toisessa moduulissa pohditaan, miten omiin kanaviin luodaan vuorovaikutusta. Koulutuksessa tutustutaan sosiaalisen median kilpailuihin ja arvontoihin, someohjeistuksiin ja pohditaan haastavien tilanteiden käsittelyä somessa.

Moduuliin sisältyvässä webinaarissa tutustutaan Facebookin tarjoamiin työkaluihin (esim. Facebook Business Manager, Facebook Creator Studio).

Moduuli 3: 1.–20.1.2021 Kuva- ja videokerronnan muodot ja mahdollisuudet sosiaalisessa mediassa

Lähiopetuspäivät ti–ke 19.–20.1.2021 klo 10–16 / 9–15 ja webinaari to 14.1. klo 15–16

Kolmannen moduulin koulutuspäivien aikana tutustutaan Instagram Storiesiin sekä kuvataan ja editoidaan videoita mobiililaitteilla.

Lisäksi lähipäivien aikana tutkitaan miten vaikuttajamarkkinointi toimii ja miten sitä voidaan hyödyntää – sekä päätetään askeleet, joilla somessa kurssin jälkeen jatketaan.

Moduuliin sisältyvässä webinaarissa saat työkaluja ja ideoita videon suunnitteluun ja käsikirjoitukseen.

Kouluttajat

Kurssin kouluttajana toimivat Sara Miesmaa ja Jenna Ojala Siliä Oy:stä, joka kouluttaa sosiaalisen median vuorovaikutustaitoja ja yhteisömanagerointia sekä tuottaa sosiaalisen median sisältöjä videon, kuvan, tekstin ja vaikuttajayhteistöiden keinoin. Sara ja Jenna vastaavat useiden eri sosiaalisen median sivustojen ja yhteisöjen ylläpidosta. Kokemusta löytyy erityisesti kuluttaja- ja B2B-kanavien vuorovaikutuksesta, yhteisöjen osallistamisesta yhteiseen sometekemiseen sekä videoviestinnästä. Siliä Oy on koordinoinut Otavan Opiston somemanagerikursseja jo useiden vuosien ajan.

Hinta

Koulutuksen hinta on 510€/hlö (sis. opetuksen ja kurssiohjelman mukaiset ateriat; majoitus erikseen).

Opiskelupaikka varataan maksamalla varausmaksu (100€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä joko välittömästi verkkopankissa tai laskulla; jäljelle jäävä maksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan ennen kurssin alkua.

Maksut voi maksaa myös koulutuksen ensimmäisen lähijakson aikana Otavan Opistolla käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla (kulttuuri) tai Smartum-kulttuuriseteleillä tai SmartumPay-sovelluksella.  Kysy lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi

Koulutuksen toteutuminen edellyttää vähintään 10 sitovasti ilmoittautunutta osallistujaa.

Majoitus

Koulutuspäivien aikana majoittumismahdollisuus Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa kahden hengen huoneissa 25 €/yö (sis. aamiainen). Tiedustele vapaita huoneita hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua kurssit@otavanopisto.fi

Lisätiedot

Sähköpostitse kurssit(at)otavanopisto.fi tai puhelimella 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 18.9.2020 mennessä.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuneesta peruuttamisesta/koulutuksesta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta osallistumismaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan osallistumismaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.