Somemanagerin peruskurssi 25.4.–2.11.2023 (Otava)

25.04.-02.11.2023

Joko uit sosiaalisessa mediassa kuin kala vedessä ja sometus on helppoa kuin heinänteko (paitsi, että heinäteko ei ole helppoa)? Otavan Opiston Somemanagerin peruskurssilla pääset helposti ja nopeasti syventämään sometaitojasi ja laatimaan itsellesi, yrityksellesi, yhdistyksellesi tai vaikka taloyhtiöllesi oman toimivan sosiaalisen median strategian vuodelle 2023 – oman sähköisen käyntikorttisi, joka huomataan!

Kurssilla syvennytään sosiaalisen median toiminnan periaatteisiin ja rooliin tiedotuksen ja markkinoinnin työkaluna, reaaliaikaisena verkostoitumiskanavana ja yhteisöllisyyden ylläpitäjänä – miksi some toimii niin kuin se toimii?

Kurssin sisällöistä ja opetuksesta vastaavat kokeneet somealan ammattilaiset ja kurssin aikana sinulla on tilaisuus tutustua Helsingissä sosiaalisen median toimiston arkeen: tekijöihin, työkaluihin ja studioon!

Kurkkaa tämän linkin videolta kurssitunnelmia!

Koulutuksen sisältö

Koulutus vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitkä ovat oikeat somekanavat sinulle tai organisaatiollesi?
 • Miten ihmiset käyttävät sosiaalista mediaa ja millainen sisältö missäkin kanavassa toimii?
 • Miten luon kanaviini yhtenäisen viestinnän tyylin, toteutan itse kuva- ja videosisältöjä, osallistan yhteisöäni ja herätän keskustelua tai teen mainontaa ja tarkastelen kanavien analytiikkaa?

Koulutus sisältää kuusi lähiopetuspäivää (klo 9.00 – 16.00) ajalla 25.4.2023 –2.11.2023. Ensimmäisen moduulin lähiopetuspäivät järjestetään Otavan Opistolla Mikkelissä ja seuraavat lähiopetuspäivät sosiaalisen median toimisto MySomen tiloissa Helsingissä.

Monimuoto-opiskelua

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, tuetusta etäopetuksesta, ohjatuista oppimistehtävistä ja itsenäisestä opiskelusta.

Jokaiseen moduuliin/lähiopetuspäivään valmistaudutaan etukäteen lähetettävien ennakkotehtävien avulla. Lähiopetuspäivien väleissä on ohjattua ja tuettua etäopiskelua, jolloin jokainen osallistuja täydentää kurssin alussa jaettavaa työkirjaansa, kehittää sen avulla konkreettisesti omia somekanaviaan ja laatii tarpeitaan vastaavan somestrategian organisaatiolleen.

Etäopetus ja etäopiskelun ohjaus ja yhteydenpito tapahtuu kurssille perustettavassa suljetussa Facebook-ryhmässä.

Koulutuksesta osallistuja saa osallistumistodistuksen, joka on hyväksilukukelpoinen; todistuksen saaminen edellyttää osallistumista vähintään viiteen ohjelmanmukaiseen lähiopetuspäivään.

Kenelle somemanagerikurssi sopii?

Koulutus sopii henkilölle, joka

 • ylläpitää sosiaalisen median yrityssivuja työssään tai harrastustoiminnassa
 • on esimerkiksi Facebook-ryhmän ylläpitäjä
 • on yrittäjä ja vastaa yrityksensä somekanavista
 • vastaa työssään esimerkiksi asiakkuuksista, asiakaspalvelusta, asiakasviestinnästä, markkinoinnista ja myynnistä
 • haluaa oppia tekemään pitkäjänteistä ja tavoitteellista somea ja nostaa tekemisen uudelle tasolle.

Koulutuksessa ei opetella perustamaan tai käyttämään sosiaalisen median kanavia. Lähtökohtana on, että jokainen osaa julkaista päivityksiä sosiaaliseen mediaan ja on kokeillut maksettua mainontaa sosiaalisessa mediassa.

Suosittelemme koulutusta myös yritysten ja yhteisöjen työpareille tai tiimeille, jotka tekevät sosiaalisen median viestintää tai markkinointia yhdessä. Kurssi tarjoaa hyvän tilaisuuden syventyä yhdessä yrityksen tai yhteisön sosiaaliseen mediaan kaikessa rauhassa ja luoda sille toimiva strategia. Yhdessä hyvin suunniteltu onkin jo puoliksi tehty!

Kurssin aikana osallistujat soveltavat opittua käytäntöön oman työkirjansa ja tuettujen kotitehtävien avulla. Kurssin aikana jokaiselle kurssilaiselle muotoutuu oman organisaation somestrategia, joka esitellään ryhmälle kurssin lopputyönä viimeisellä koulutuskerralla. Omaan somestrategiaan saa palautetta myös kouluttajalta sekä vertaispalautetta muilta kurssilaisilta.

“Jaan kiitosta kouluttajan selkeästä tavasta tuoda asioita esille: ei kikkailua tai hienostelua. Rento tyyli, joka rohkaisi kysymään tyhmiäkin kysymyksiä.”

“Monipuolista tekemistä: luentoa, kuulijoiden aktivoimista, kysymyksiä, käsillä tekemistä, aitoa kiinnostusta osallistujia kohtaan.”

Koulutuksen toteutuminen edellyttää vähintään 10 sitovasti ilmoittautunutta osallistujaa.

Koulutuksen aikataulu

Moduuli 1: 25.4.-24.5.2023 Sosiaalisen median kohderyhmät, kanavat ja sisällöt

 • Koulutuspäivä 1 Otavan Opistolla: tiistaina 25.4.2023 klo 10–17
  • Johdatus kurssiin ja tutustuminen
  • Oman kohderyhmän määrittely
  • Johdatus sosiaalisen median kanaviin
 • Koulutuspäivä 2 Otavan Opistolla: keskiviikko 26.4.2023 klo 9–16
  • Tone of voice
  • Sosiaalisen median sisällöt kanavittain
  • Sometrendit 2023
 • Etäopiskelujakso 27.4.- 24.5.2023

Ensimmäisessä moduulissa pohditaan sosiaalisen median tavoitteita ja kohderyhmiä, valitaan tavoitteita tukevat sosiaalisen median kanavat ja mietitään kanavien tyyliä. Lisäksi ideoidaan kanavien sisältöjä ja luodaan kullekin oma julkaisusuunnitelma, jota voi lähteä toteuttamaan heti ensimmäisen moduulin jälkeen!

Moduuli 2: 25.5.–16.8.2023 Sosiaalisen median tavoitteet, mainonta ja analytiikka

 • Koulutuspäivä Helsingissä: torstai 25.5.2023 klo 9–16
  • Facebookin työkalut
  • Johdatus kanavien analytiikkaan, mainontaan ja budjetointiin
  • Tavoitteet ja call to action
 • Etäopiskelujakso 26.5.- 16.8.2023

Toisessa moduulissa luodaan jokaiselle relevantit sosiaalisen median tavoitteet ja tutustutaan sosiaalisen median kanavien tarjoamaan analytiikkaan. Lisäksi tutustutaan maksetun mainonnan tekemiseen ja mahdollisuuksiin sosiaalisessa mediassa.

Moduuli 3: 17.8.–27.9.2023 Vuorovaikutus sosiaalisessa mediassa

 • Koulutuspäivä Helsingissä: torstaina 17.8.2023 klo 9–16
  • Osallistaminen ja vuorovaikutus sosiaalisessa mediassa
  • Yhteisömanagerointi, somearvonnat ja kilpailut, someohjeistukset
 • Etäopiskelujakso 18.8.- 27.9.2023

Kolmannessa moduulissa pohditaan, miten omiin kanaviin luodaan vuorovaikutusta. Koulutuksessa tutustutaan sosiaalisen median kilpailuihin ja arvontoihin, someohjeistuksiin ja pohditaan haastavien tilanteiden käsittelyä somessa.

Moduuli 4: 28.9.–1.11.2023 Kuva- ja videokerronnan muodot ja mahdollisuudet sosiaalisessa mediassa

 • Koulutuspäivä Helsingissä: to 28.9.2023 klo 9–16
  • Kuva- ja videosisällöt somessa
  • Videon käsikirjoittaminen, kuvaaminen ja esiintyminen
  • Somevideoiden editointi mobiililaitteella, Instagram Stories
 •    Etäopiskelujakso 29.9.- 1.11.2023

Neljännen moduulin koulutuspäivien aikana tutustutaan Instagram Storiesiin sekä kuvataan ja editoidaan videoita mobiililaitteilla. Saat myös työkaluja ja ideoita videon suunnitteluun ja käsikirjoitukseen.

Moduuli 5: 2.11.2023 Koulutuksen päätös

 • Koulutuspäivä Helsingissä: to 2.11.2023 klo 9–1
  • Johdatus vaikuttajamarkkinointiin
  • Somestrategioiden esittely ja vertaispalaute
  • Askelmerkit tulevaan ja kurssin päätös

Viimeisessä moduulissa viimeistellään ja esitellään kunkin oma somestrategia. Sekä kouluttaja että muut kouluttajat antavat palautetta koulutuksen aikana luotuun somestrategiaan ja muiden somestrategioihin tutustumalla voi vielä saada ideoita oman strategian viimeistelyyn.

Lisäksi koulutuspäivän aikana tutustutaan vaikuttajamarkkinointiin ja siihen, miten sitä voi hyödyntää organisaation viestinnässä ja markkinoinnissa.

Kouluttaja

Kurssin kouluttajana toimii Iia Sahlakari MySome Oy:stä. MySome on sosiaalisen median asiantuntija, joka tuottaa somesisältöjä kuvan, videon, tekstin, mainonnan ja yhteisömanageroinnin keinoin. Iia Sahlakarilla on pitkä kokemus sosiaalisen median sisällöntuotannosta ja mainonnasta, ja hän vastaa useiden eri sosiaalisen median sivustojen ylläpidosta ja kehittämisestä.

Laajuus

Koulutuksen laajuus on 12 ov (sis. lähiopetus, etäopetus, tuettu etäopiskelu, ohjatut oppimistehtävät ja itsenäinen opiskelu).

Hinta

Koulutuksen hinta on 650€/hlö alv 0% (sis. lähiopetus, etäopetus, tuettu etäopiskelu, ohjatut oppimistehtävät ja itsenäinen opiskelu; lähiopetuspäivinä lounas ja päiväkahvi). Majoitus erikseen.

Opiskelupaikka varataan ilmoittautumalla alla olevan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautuminen on sitova ja samalla sitoudut maksamaan kurssin varausmaksun (100 €/ilmoittautuminen, sis. kurssimaksuun), joka laskutetaan ennen kurssin alkua jäljelle jäävän summan yhteydessä (550 €/hlö). Mikäli toivot muuta maksujärjestelyä, ota yhteyttä kurssi@otavanopisto.fi

Maksut voi maksaa myös ePassilla (kulttuuri), SmartumPay-, Edenred- tai Eazybreak-sovelluksella. Kysy lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi

Koulutuksen toteutuminen edellyttää vähintään 10 sitovasti ilmoittautunutta osallistujaa.

Majoitus Otavan Opistolla

Otavan Opiston lähiopetuspäivien aikana majoittumismahdollisuus Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa (1hh 50 e/hlö/yö ja 2hh 25 €/hlö/yö (sis. liinavaatteet ja aamiainen). Tiedustele vapaita huoneita hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua kurssit@otavanopisto.fi

Lisätiedot

Sähköpostitse kurssit(at)otavanopisto.fi tai puhelimella 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 17.3.2023 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta, mikäli ilmoittautuminen perutaan.  Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuneesta peruuttamisesta/ koulutuksesta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta osallistumismaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan osallistumismaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.