fbpx

Soalin varjo I 19.-21.8.2022 -pöytäroolipeli (verkkopeli)

19.-21.08.2022

“Aamuinen aurinko nousi autereisen meren ylle haihduttaen nopeasti Eraldin saaren rannoilla leijuvaa sumua. Kyläläisten arki oli alkamassa. Sepän pajasta alkoi kuulua vasaran kilke, kalastajat olivat matkalla veneilleen, ihan niin kuin jokaisena aamuna ennen tätä. Mutta tämä oli päivä, joka tuli muuttamaan kaiken, eikä kukaan osannut aavistaa sen tulevan…”

– ote kronikoitsija Ulf Soroisen teoksesta: “Kun Varjo nousi”

Soalin varjo on fantasiamaailmaan sijoittuva pöytäroolipeli. Pelissä jokaiselle pelaajalle rakennetaan oma pelihahmo, jota he ohjailevat pelin edetessä. Peliä vetää pelinjohtaja, joka kertoo osallistujille kuinka peli etenee ja kuinka pelimaailmassa toimitaan.

Kurssin osallistujat saavat ennen peliä etätehtävät, joissa he pääsevät ohjatusti ja helposti luomaan itselleen oman pelihahmon, tutustumaan pelimaailmaan, sekä saavat linkin itse etäpeliympäristöön. Peliympäristönä toimii Discord-sovellus, joten peliin voi osallistua vaikka omalta kotisohvalta käsin.

Pelin pelaaminen etäpeliympäristössä ei vaadi erillisiä ohjelmistoasennuksia eikä erityistä teknistä osaamista. Tietokone ja toimiva internetyhteys riittävät. Kuten roolipeleissä yleensä – peliin heittäytyminen ja siitä nauttiminen on tärkeintä. Pelinjohtajan tehtävänä on mahdollistaa mukava ja sujuva pelaaminen pelaajille.

Vaikka et olisi koskaan kokeillut pöytäroolipelaamista, Soalin varjon verkkopeliin on helppo hypätä mukaan!

Tervetuloa mukaan jännittävään ja hauskaan mielikuvituksen myllerrykseen – seikkailu on nyt vain parin klikkauksen päässä!

Aika ja paikka

Verkkoroolipeli järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla Discord-verkkoalustalla 19.8.2022 – 21.8.2022; kurssin peliluokka ja materiaalilinkit sulkeutuvat pelin jälkeen.

Peliaikataulu

  • Perjantai 19.8.2022 klo 18.00 – 23.00
  • Lauantai 20.8.2022 klo 10.00 – 22.00
  • Sunnuntai 21.1.2022 klo 10.00 -15.00

Peliin sitovasti ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan peliin; pelinjohtaja on koko ajan paikalla alustalla oman tietokoneensa välityksellä.

Pelinjohtajan kanssa varmistetetaan vielä ennen pelin alkua,  että laitteet ja verkkoyhteydet toimivat moitteetta pelin aikana

Pelivälineet

Peliin osallistumista varten tarvitset

  • tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
  • hyvän verkkoyhteyden

Pelinjohtajat

Leevi Heinonen & Santeri Särkkä

Laajuus

Pelikurssin laajuus 1,0 ov. Kurssi koostuu verkkopelistä sekä ohjatuista ja tuetuista etätehtävistä ennen kurssin alkua. Tehtäviin saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin pelinjohtajalta.

Osallistumistodistus

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen, joka edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa ja annettujen oppimistehtävien suorittamista sovituissa aikatauluissa. Todistus on hyväksilukukelpoinen.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 25 €/hlö (sis. opetuksen, tehtävät ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta; ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje kurssin toteutumisesta sekä henkilökohtainen osallistumislinkki peliin.

Kurssimaksu laskutetaan pelin jälkeen.

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Verkkopeliin ilmoittaudutaan sähköisesti 5.8.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova ja sen voi peruuttaa maksutta ilmoittautumisajan päättymiseen 5.8.2022 saakka. Tämän jälkeen tapahtuneesta peruutuksesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet kurssimaksusta. Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.