fbpx

Saksofonin soundiklinikka 15.6. – 18.6.2020 (verkkokurssi)

15.-18.06.2020

Saksofonisteille suunnatulla soundiklinikalla poraudutaan syvälle soundin ytimeen ja käydään läpi erilaisia harjoituksia, joilla voi vaikuttaa oman persoonallisen soundin muodostumiseen (hengitysharjoitukset, ansatsiharjoitukset, yläsävelharjoitukset),

Kurssilla mietitään myös soundin estetiikkaa, kuunnellaan esimerkkejä erilaisista saksofonisteista ja lähestytään aihetta imitoinnin kautta.

Ennakkovaatimuksena oma soitin ja jonkin verran soittokokemusta. Kurssi sopii myös edistyneemmille soittajille, jotka haluavat parantaa soundiaan.

Kurssin sisältö

Kurssi koostuu kolmesta kaikille yhteisestä verkkoluennosta, yksityistunneista ja ohjatusta itsenäisestä harjoittelusta.

Jokainen kurssilainen osallistuu kurssin aikana kahdelle omalle yksityistunnilleen ryhmäluentojen välipäivinä (30 min./kerta), jolloin opettaja opastaa verkkoalustalla kutakin kurssilaista yksityisesti.

Ryhmäluento 1: maanantai 15.6.2020 klo 17.30-18.30

 • hengitys, puhallus
 • ansatsi
 • soundi-ihanne

Ryhmäluento 2: tiistai 16.6.2020 klo 17.30-18.15

 • yläsävelharjoittelu

Ryhmäluento 3: torstai 18.6.2020 klo 13.15 –14.00

 • harjoittelurutiinit
 • laadullinen harjoittelu
 • matkiminen
 • yksityistunneilla esiin tulleet asiat
 • feedback

Kurssin tavoitteena on, että osallistuja saa konkreettisia työkaluja ja harjoituksia oman persoonallisen saksofonisoundinsa kehittämiseen ja kurssin jälkeen hänellä on esimerkkejä erilaisista soundi-ihanteista.

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa luennoilla ja yksityistunneilla).

Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa.

Opetus

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille avataan myös oma suljettu Facebook-ryhmä, jonne kaikki osallistujat kutsutaan ja kurssilaiset voivat keskustella, jakaa videoita ja muuta aiheeseen liittyvää luentoaikojen ulkopuolellakin.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on virtuaalisesti paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä. Kaikki sitovasti ilmoittautuneet kurssilaiset kutsutaan myös ryhmän Facebook-ryhmään.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii muusikko, musiikkipedagogi ja musiikin maisteri Kaisa Siirala.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

 • tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera; voit käyttää myös kuulokemikrofonia
 • hyvän verkkoyhteyden
 • oman soittimen
 • oman esitysvideon tuottamiseen tarvittavat välineet

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 15.6.2020 – 18.6.2020; kurssin opetusluokka ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu

 •        Ryhmäluento 1: maanantai 15.6.2020 klo 17.30-18.30
 •        Ryhmäluento 2: tiistaina 16.6.2020 klo 17.30-18.15
 •        Ryhmäluento 3: torstaina 18.6.2020 klo 13.15-14.00

Kunkin kurssilaisen yksityistuntien ajankohdat sovitaan opettajan kanssa erikseen.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 100€/hlö (sis. opetuksen ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla).  Kurssin toteutumisen vahvistuttua ilmoittautuneille lähetetään linkki verkkopankkiin kurssimaksun maksamista varten.

Kurssimaksun voi maksaa myös Smartum -kulttuuriseteleillä, SmartumPay (kulttuuri) -sovelluksella tai ePassilla (kulttuuri) – valitse ilmoittautuessa kohta ”Maksutapa Smartum/SmartumPay/ePassi”, jonka kautta pääset ilmoittautumaan veloituksetta. Ilmoita lomakkeella paljonko maksat sovelluksilla; mahdollisen loppusummalle lähetämme linkin verkkopankkiin.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi ja 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Kurssille imoittaudutaan sähköisesti 10.6.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan kurssimaksun (maksu verkkopankin kautta ennen kurssin alkua). Kurssimaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.