fbpx

Rohkeasti retkelle 11.11.-20.11.2022 (Otava)

11.-20.11.2022
Kuva Mikael Torppa


Retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta on tullut jälleen suomalaisten suosimia vapaa-ajanviettotapoja – lähiluonnosta voit ammentaa itsellesi helposti ja nopeasti uusia voimavaroja ehkä kiireisenkin arjen vastapainoksi. Yksinkertaisimmillaan päiväretki voi tarkoittaa kävelylenkkiä metsässä ja maukkaiden eväiden mutustelua nuotiopaikalla.

Monien luonnossa liikkuvien retkeilijöiden ja vaeltajien perustiedot ja -taidot on hankittu jo lapsena tai nuorena perheen piirissä, partiossa tai muiden vapaa-ajan harrastusten lomassa. Kaikilla ei kuitenkaan ole aina ollut tilaisuutta retkeillä tai retkeilytaidot ovat jo unohtuneet ja kaipaavat päivitystä.


Rohkeasti retkelle -viikonloppukurssilla kerrattaan ja päivitetään vanhoja jo hyväksi havaittuja retkeilytaitoja sekä tutustutaan retkeilyn uusiin tuuliin ja taitoihin, joiden avulla uskallat lähteä retkeilemään tai vaeltamaan luontoon vaikka useaksi yöksi.

Kurssille tullessasi et tarvitse aikaisempaa kokemusta retkeilystä ja vaeltamisesta. Iloinen mieli, tavanomainen peruskunto luonnossa liikkumiseen ja säänmukainen vaatetus sekä jalkineet riittävät mainiosti.

Kurssilla käymme läpi retkeilyn perusasioita

  • luonnossa liikkumisesta
  • jokamiehenoikeuksista
  • retkeilykohteista
  • retkeilyvarusteista
  • suunnistamisesta ja
  • retken suunnittelusta.

Teoriaosuuden lisäksi tutustumme erilaisiin välineisiin, harjoittelemme liikkumista ja toimintaa ulkona luonnossa sekä teemme ryhmätöitä.  Käymme läpi myös retkeilyyn liittyviä turvallisuusasioita ja ensiapua, sekä tutustumme erilaisiin vaihtoehtoihin luonnossa liikkumiseen ja vuodenaikojen erityispiirteisiin.

Kurssin tavoite

Kurssin tavoitteena on antaa osallistujalle omatoimisen retkeilyn ja vaelluksen edellyttämät keskeisimmät tiedot ja taidot, joiden avulla hänellä on kurssin jälkeen valmiudet suunnitella oma useamman yön retki tai vaellus luonnossa sekä rohkeus suunnitelmansa toteuttamiseen.

Kurssin toteutus

Kurssi sisältää yhden verkkoluennon ennen koulutuksen alkua Otavan Opiston verkkoalustalla sekä lähiopetusviikonlopun Otavan Opistolla, jossa harjoitellaan teoriaosuuksien aihepiirejä käytännössä Otavan Opiston pihapiirissä tai lähiseudun metsissä.

Kurssiin sisältyy myös ennakkotehtävä valmisteltavaksi ennen kurssia ja se lähetetään ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä.

Aika

11.11.-20.11.2022

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu

pe 11.11.2022 klo 18.00 – 19.30 (verkkoluento)

pe 18.11. klo 17.30 – 20.00
la  19.11. klo 9.00 – 22.00  (harjoituksia maastossa; saunomismahdollisuus)
su 20.11. klo 9.00 – 15.00


Opettajat

Kurssin opettajina toimivat luontoliikuntaohjaajat, luonto- ja retkeilyalan yrittäjät Kati Kiiski, Metsävyöhyke ja Mikael Torppa, Korppivuori Adventures


Kati on hyvinvointialan syväosaaja, jota inspiroi fysioterapeutin ja tutkijan työssään erityisesti luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset. Luonnosta Kati hakee itselleen joko rauhoittumista tai adrenaliinia tarpeen mukaan.

Mikael on luonnossa viihtyvä sairaanhoitaja sekä sivutoiminen luonto- ja  retkeilyalan yrittäjä. Hänellä on kokemusta partiojohtajana sekä nuorten seikkailukasvatustyöstä. Mikaelille on tuttuja erilaiset välineet ja liikkumismuodot aina lumikengistä kajakkiin.

Hinta

Kurssin hinta on 245€/hlö (sis. opetuksen ja kurssiohjelmanmukaiset ruokailut ja lauantai-illan retken; majoitus erikseen). Kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen.

Maksut voi myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki- ja luottokortilla, ePassilla, Smartum-, Edenred- tai Eazyreak-sovelluksilla.

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 12 sitovasti ilmoittautunutta osallistujaa.

Majoitus

Majoitusmahdollisuus Otavan Opistolla (1hh/50€/yö/hlö tai 2hh/25€/yö/hlö) ja majoitusvarauksen voi merkitä ilmoittautumislomakkeeseen.

Lisätiedot

kurssit@otavanopisto.fi, p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 4.11.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan peruutusmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Peruutusmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 4.11.2022 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.