fbpx

Opi ratkomaan sanaristikoita 17.-19.6.2022 (Otava)

17.-19.06.2022

Onko sanaristikoiden ratkojilla muita nuoremmat aivot, parempi huomio- ja päättelykyky ja terävämpi muisti? Ainakin ristikoiden ratkominen virkistää mieltä eikä se ole kiinni ajasta, paikasta tai seurasta.

Erilaisten ja eri tasoisten sanaristikoiden valikoima on valtava ja jokaiselle ratkojalle löytyy varmasti kurssilla paljon innostavia pähkinöitä purtavaksi – nyt tehdään sanoilla taidetta!

Mikkelikin sai vihdoin oman ristikkolehden – naarajärveläisen Ari Kallion laatimat tehtävät tuovat esille kaupungin maamerkkejä.

Kurssi soveltuu kaikille sanaristikoiden ratkomisesta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää omaa ratkontaosaamistaan.

Tällaisia osa-alueita voivat olla esim.

 • eri ristikkotyypit (kuvaristikot, piilosanat, kryptot jne.)
 • ristikoiden sanasto ja erityiset ristikkosanat
 • erilaiset vihjeitystavat
 • käytettävät lähdeteokset
 • eri vaikeusasteiden hallitseminen ja
 • eri laatijoiden ja heidän ajatusmaailmansa tunnistaminen.

Kurssille ilmoittautumisen yhteydessä kysymme toiveitasi kurssin sisällöstä ja käsiteltävistä aihepiireistä ja muotoilemme kurssin sisällön saamiemme toiveiden mukaisesti. Näin yhteinen ajankäyttö ja aihealueet vastaavat kurssilaisten toiveita sekä tieto- ja taitotasoja parhaalla mahdollisella tavalla.

Kurssin aikana harjoitellaan ristikoiden ratkontaa runsaasti, yksin ja yhdessä. Ennen kurssin alkua lähetetään sitovasti ilmoittautuneille ohjeistettu ja tuettu ennakkotehtävä pohdittavaksi, joka puretaan ja käydään yhdessä läpi kurssin alkajaisiksi.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Ristikkoakatemian kanssa.

Ajankohta

17.-19.6.2022

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Aika

 • perjantai 17.6.2022 klo 16.30 – 20.15
 • lauantai 18.6.2022 klo 9.00 – 16.00
 • sunnuntai 19.6.2022 klo 9.00- 14.00

Opettajat

Kurssin valmentajina toimivat kokeneet ristikkoasiantuntijat Antti Skyttä ja Riitta Rustari.

Antti Skytällä on laadintakokemus vuodesta 1970 alkaen ja julkaistuja ristikoita noin 6 500. Hän toimi myös sanaristikkoseura Sanasepot ry:n puheenjohtaja 1991-2000. Ristikkoakatemian perustaja ja päävastuuhenkilö vuodesta 2012 lähtien.

Riitta Rustari on yksi Suomen menestyneimpiä ratkojia kautta aikojen, mm. kaksi suomenmestaruutta. Sanaristikkoseura Sanasepot ry:n sihteeri 25 vuoden ajan ja Kolmiokirja Oy:n koeratkoja kahdeksan vuoden ajan.

Hinta

Kurssimaksu on 185 e/hlö, alv 0% (sisältää opetuksen, materiaalipaketin ja kurssiohjelmanmukaiset ateriat Otavan Opiston ruokalassa). Huom! Majoitus erikseen.

Kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan kurssin varausmaksun (50€/ilmoittautuminen); varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Varausmaksu (50 e) ja jäljelle jäävä kurssimaksu (135 e) ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen. Maksut (ei sis. majoitusta) voit myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki-tai luottokortilla, ePassilla (kulttuuri) tai Smartum- tai Edenred- sovelluksella.

Majoitus

Majoittumismahdollisuus Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa:

 • 1hh/50€/hlö/yö (sis. aamiainen)
 • 2hh/25€/hlö/yö (sis. aamiainen)

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi tai p. 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 15.5.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 15.5.2022 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.