fbpx

Luonnon luova lähi- ja maisemakuvaus 23.2.-4.3.2021 (verkkokurssi)

23.02.-04.03.2021

Kuva Paavo Hamunen

Luovan luonnon lähi- ja maisemakuvauskurssin tavoitteena on antaa osallistujille tarvittavat tiedot kameran käytöstä makrokuvauksessa (kasvien ja luonnon yksityiskohtien kuvaus) ja maisemakuvauksessa.

Kurssilla vahvistetaan kuvaajan omaa näkemystä lähi- ja maisemakuvauksessa sekä käydään läpi luovan kuvauksen lähestymistapoja ja tekniikoita erilaisia kohteita kuvattaessa (mm. ICM eli hallittu kameran liikuttelu valotuksen aikana, päällekkäisvalotus, retro-objektiivit, freelensing, suotimet, eri elementtien läpi kuvaaminen jne.).

Koronapandemian vuoksi kurssi järjestetään verkkokurssina luokassa tapahtuvan lähiopetuksen sijaan.

Kurssin sisältö

Kurssilla opiskelemme makro- ja lähikuvauksen tekniikoita ja tutustumme lähikuvauksessa käytettävään kamerakalustoon.

Aiheen hahmottaminen on yksilöllistä ja tätä painotamme kurssilla kunkin kuvaajan kohdalla erikseen. Dokumentoinnin lisäksi perehdymme luovaan ja ennakkoluulottomaan aiheen hahmottamiseen.

Perehdymme maisemakuvauksen tekniikoihin ja tutustumme mm. vanhojen mestareiden tapaan nähdä maisemat – ja kuinka taidokkaasti he käyttivätkään kameraansa luodessaan huippukuviaan!

”Avain niin perinteisiin kuin luoviinkin kuviin on tekniikan hallinta. Työvälinettä on osattava käyttää monipuolisesti ja oman kameran hallinta on ehdottoman tärkeää, jotta tuloksena olisi silmää ja mieltä kiehtova kuva.”

Luovan kuvauksen avulla päästämme irti vanhoista malleista, säännöistä ja ajattelutavoista lähestymällä kameraa ja kuvausaiheita rohkeasti uusista kulmista ja ennakkoluulottomilla tavoilla – ei ainoastaan dokumentoitavana kohteena.  Perinteisen luontovalokuvauksen ohjeistusten lisäksi saat runsaasti myös käytännöllisiä vinkkejä luovan ja taiteelliseen näkemyksesi esittämiseen, jolloin rohkeutesi omaan ainutlaatuiseen kuvausotteeseesi ja luovuuteesi vahvistuvat!

Kuvien säätämistä Adobe Lightroom- ja Adobe Photoshop – ohjelmien avulla käsittelemme tehtävien palautuksen yhteydessä.

Kurssi koostuu kahdesta 2h verkkoluennosta sekä osallistujille annettavista tehtävistä, tehtävien tarkistuksista, palautteista ja ohjeistuksista. Tehtävien yhteydessä sovelletaan teoriassa opittua käytäntöön, mutta kuitenkaan kuvaajan omaa luovaa näkemystä unohtamatta.

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetus- ja palauteistunnoissa).

Opetus

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

  • tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
  • hyvän verkkoyhteyden
  • kameran kuvaustyöskentelyyn

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 23.2. – 4.3.2021; kurssin opetusluokka ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu (verkkoluennot, tehtävien tarkastus ja palautteet)

  •        tiistai 23.2.2021 klo 18.00 -20.15
  •        torstai 25.2.2021 klo 18.00-20.15 (tehtävien tarkistus/palaute)
  •        tiistai 2.3.2021 klo 18.00 -20.15
  •        torstai 4.3.2021 klo 18.00-20.15 (tehtävien tarkistus/palaute)

Verkkoluennot tiistaisin klo 18.00-20.15 ja tehtävien tarkistus ja palautteet saman viikon torstaina klo 18.00-20.15.  Kukin kurssilainen voi osallistua kolmella kuvalla palauteistuntoon.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 135€/hlö (sis. opetuksen ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä maksulinkki, jonka kautta kurssin pääsee maksamaan verkkopankissa pankki- tai luottokortilla

Kurssimaksun voi maksaa myös SmartumPay,  Edenred- tai Eazybreak (kulttuuri) -sovelluksella tai ePassilla (kulttuuri).

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi ja 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Luontokuvauksen peruskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 17.2.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen; sis. kurssin hintaan). Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.