fbpx

Luova kasvi- ja maisemakuvaus – erikoistekniikat 12.-14.6.2023 (Otava)

12.-14.06.2023
Kuva Paavo Hamunen

Opi käyttämään kameraasi ja sen ominaisuuksia monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti luontokuvauksessa!

Luovassa luontokuvauksessa aiheen hahmottaminen on jokaisella kuvaajalla yksilöllistä ja sen vuoksi kurssilla rohkaistaan ja kannustetaan kuvaajia hahmottamaan valitsemiaan kuvausaiheitaan perinteisen dokumentoinnin lisäksi uusien raikkaiden ideoiden ja menetelmien avulla.

Koska kuvaaja voi nähdä kuvausaiheensa värin ja muodon –  tai hahmottaa aiheensa aivan muuna kuin perinteisenä valokuvana ja dokumenttina – päästetään kurssilla irti vanhoista tutuista toimintamalleista, säännöistä ja ajattelutavoista ja lähestytään kaikkia kuvausaiheita ennakkoluulottomasti ja uusista kuvakulmista.

Perehdymme kurssin aikana myös vanhojen mestareiden käyttämään kuvaustekniikkaan, heidän tapaansa nähdä maisema sekä käyttää kameraansa siten, että lopputuloksena oli ajattomia huippukuvia.

”Avain niin perinteisiin kuin luoviinkin kuviin on tekniikan hallinta. Työvälinettä on osattava käyttää monipuolisesti ja oman kameran hallinta on ehdottoman tärkeää, jotta tuloksena olisi silmää ja mieltä kiehtova kuva.”  

Perinteisen luontovalokuvauksen opetuksen lisäksi kurssilta saat runsaasti myös käytännönläheisiä vinkkejä oman luovan kuvausotteesi ja taiteellisen näkemykseksesi tueksi ja laajentamiseksi.

Kurssisisältöjä

Kurssin aikana mm.

 • käydään läpi kasvien kasvuympäristöjä ja millaisilta alueilta eri lajit löytyvät
 • tutustutaan lähikuvauksen eri aihealueisiin
 • opiskellaan makro- ja lähikuvauksen tekniikoita ja tutustutaan lähikuvauksessa käytettävään kamerakalustoon
 • kuvataan kasveja ja muita luonnon yksityiskohtia Otavan Opiston lähimaastossa ja sovelletaan teoriaa käytäntöön kunkin kuvaajan omaa luovaa näkemystä unohtamatta
 • perehdytään nykyaikaisiin maisemakuvaustekniikoihin kuten Focus Stacking- HDR- ja panoraamakuvaus sekä suotimien käyttöön kuvauksessa.

Tutustumme kurssilla mm:

 • monivalotustekniikkaan
 • hallittuun kameran liikutteluun (ICM) valotuksen aikana
 • erilaisten suotimien ja retro-objektiivien käyttöön
 • Freelensing-kuvaustekniikkaan
 • Bokeh-kuvaustekniikkaan
 • taustojen erilaiseen toistumiseen ja eri materiaalien läpi kuvaamiseen
 • kuvien säätämiseen erilaisilla kuvankäsittely- ja muokkausohjelmilla kuten Adobe Lightroom, Topaz ja NikCollection avulla. 

Kurssiin sisältyy myös sitovasti ilmoittautuneille lähetettävä ennakkotehtävä valmisteltavaksi ennen kurssin alkua.

Aika ja paikka

maanantai 12.6.2023- keskiviikko 14.6.2023

Kurssiaikataulu

maanantai 12.6.2023 klo 9.00-16.00

tiistai 13.6.2023 klo 8.30 – 16.00

keskiviikko 14.6.2023 klo 8.30 – 16.00 + kuva-analyysi verkon kautta maanantaina 26.6. klo 18-20

Lähiopetuspäivien aikataulut ovat viitteellisiä ja saattavat vaihdella yllämainituista mm. maastoretkien ja säätilan vuoksi. Aikataulut tarkennetaan koulutuksen alkaessa.

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Opettaja

Kurssin sisällöstä ja opetuksesta vastaa ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Mitä mukaan kurssille?

Suosittelemme, että otat mukaasi kurssille kamerakalustosi lisäksi oman kannettavan tietokoneesi, jossa on ennen kurssia asennettuna valmiiksi ”Lightroom Classic CC tai 6” –ohjelma. ”Lightroom”–kokeiluversion (30 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneella.

Hinta

Kurssimaksu on 245€/hlö (sisältää opetuksen ja kurssiohjelman mukaiset ateriat). Huom! Majoitus erikseen.

Kurssiosallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisesti alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun peruutustilanteessa (100€/ilmoittautuminen, sis. kurssin hintaan); varausmaksu ja jäljelle jäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen.

Kurssimaksun ja majoituksen voi myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla, SmartumPay- tai Edenred-sovelluksilla kokonaan tai osissa. Kysy lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi

Majoitus

Majoittumismahdollisuus Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa:

50€/1hh/yö tai 25€/2hh/yö (sis. aamiainen ja liinavaatteet)

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Lisäyö-majoittumisen mahdollisuudesta tulee tiedustella hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Lisäyö maksaa 25 €/hlö.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi tai p. 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 26.5.2023 mennessä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun maksun peruutustapauksessa (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksua ei peruutustilanteessa laskuteta ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 26.5.2023 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin