fbpx

Luontokuvauksen perusteet ja kameratyöskentely 10.5. – 19.5.2021 (verkkokurssi)

10.-19.05.2021
Villien ja vapaiden sulokas tanssiinkutsu luontoihmisille -   solahda sinäkin toukokuun ihanaan keväthuumaan!
Kuva Paavo Hamunen

Luontokuvauksen perusteet -verkkokurssin tavoitteena on antaa osallistujalle perustiedot kamerasta ja sen toiminnoista sekä kuvaamisesta luontokuvauksen eri osa-alueilla. Kurssi soveltuu aloitteleville luontokuvaajille, eikä aiempaa kokemusta luontokuvauksesta edellytetä.

Kurssin aikana tutustumme kameran perustoimintoihin ja valokuvauksen termistöön niin, että kamerasi tulee sinulle tutuksi ja opit työskentelemään sillä omatoimisesti. Tutustumme kurssilla digijärkkärin, peilittömän kameran ja puhelinkameran käyttöön luontokuvauksessa.

Koronavirustilanteen vuoksi kurssi järjestetään verkkokurssina luokassa tapahtuvan lähiopetuksen sijaan.

Kurssin sisältö

Kurssilla opettelemme seuraavia kuvaamiseen liittyviä aiheita: näkemään kuvattavasta kohteesta olennaisen ja hahmottamaan kolmiulotteisen kohteen kaksiulotteisena valokuvana. Harjoittelemme myös sitä, kuinka kameratekniikan avulla saamme aiheesta näkymään haluamamme.

Automaattiasetusten ohella tutustumme kameran säätöihin, joilla on olennainen vaikutus lopulliseen kuvaan, kuten aukkoarvon käyttöön ja syvyysterävyyden hallintaan eri polttoväleillä.

Perehdymme myös histogrammin ja ISO-arvon käyttöön. Tutustumme luontokuvauksessa käytettäviin objektiiveihin ja tutuksi tulevat myös oman kameran rungon ominaisuudet ja monet mahdollisuudet.

Kurssi koostuu neljästä 2h verkkoluennosta sekä kurssilaisille annettavista ohjatuista tehtävistä, tehtävien tarkistuksista, palautteista ja ohjeistuksista.

Verkkokurssilta on saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetus- ja palauteistunnoissa).

Opetus

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Luontokuvauksen perusteet ja kameratyöskentely -kurssille otetaan 12 opiskelijaa.

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

  • tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
  • hyvän verkkoyhteyden
  • kameran kuvaustyöskentelyyn

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 10.5.2021 – 19.5.2021; kurssin opetusluokka ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen

Kurssiaikataulu (verkkoluennot, tehtävien tarkastus ja palautteet)

  •        maanantai 10.5.2021 klo 18.00 – 20.15
  •        keskiviikko 12.5.2021 klo 18.00-20.15 tehtävien tarkistus / palaute
  •        maanantai 17.5.2021 klo 18.00 – 20.15
  •        keskiviikko 19.5.2021 klo 18.00-20.15 tehtävien tarkistus / palaute

Verkkoluennot maanantaisin klo 18.00 – 20.15 ja tehtävien tarkistus ja palautteet saman viikon keskiviikkona klo 18.00-20.15.

Laajuus

Kurssin laajuus 0,8 ov.  Kurssi koostuu verkkoluennoista sekä etäopiskelutehtävistä. Tehtäviin saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin opettajalta.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 135€/hlö (sis. opetuksen, tehtävät ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä maksulinkki, jonka kautta kurssin pääsee maksamaan verkkopankissa pankki- tai luottokortilla.

Kurssimaksun voi maksaa myös ePassilla, SmartumPay-, Edenred- tai Eazybreak –sovelluksella.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi ja 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Luontokuvauksen peruskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 6.5.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen; sis. kursin hintaan) peruuttaessasi osallistumisesi ennen kurssin alkamista. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.