fbpx

Luontokuvauksen perusteet 29.6.-9.7.2020 (verkkokurssi) – kurssi on täynnä!

29.06.-09.07.2020
https://otavanopisto.fi/wp-content/uploads/2020/03/20082016__ND47281-1024x576.jpg
Kuva Paavo Hamunen

Luontokuvauksen perusteet -verkkokurssin tavoitteena on antaa osallistujalle perustiedot kamerasta ja sen toiminnoista sekä kuvaamisesta luontokuvauksen eri osa-alueilla. Kurssi soveltuu aloitteleville luontokuvaajille eikä aiempaa kokemusta luontokuvauksesta edellytetä.

Kurssin aikana tutustumme kameran perustoimintoihin ja valokuvauksen termistöön niin, että kamerasi tulee sinulle tutuksi ja opit työskentelemään sillä omatoimisesti.

Koronapandemian vuoksi kurssi järjestetään verkkokurssina luokassa tapahtuvan lähiopetuksen sijaan.

Kurssin sisältö

Kurssilla opettelemme seuraavia kuvaamiseen liittyviä aiheita: näkemään kuvattavasta kohteesta olennaisen ja hahmottamaan kolmiulotteisen kohteen kaksiulotteisena valokuvana. Harjoittelemme myös sitä, kuinka kameratekniikan avulla saamme aiheesta näkymään haluamamme.

Automaattiasetusten ohella tutustumme kameran säätöihin, joilla on olennainen vaikutus lopulliseen kuvaan, kuten aukkoarvon käyttöön ja syvyysterävyyden hallintaan eri polttoväleillä.

Perehdymme myös histogrammin ja ISO-arvon käyttöön. Tutustumme luontokuvauksessa käytettäviin objektiiveihin ja tutuksi tulevat myös oman kameran rungon ominaisuudet ja monet mahdollisuudet.

Kurssi koostuu kahdesta 2h verkkoluennosta sekä kurssilaisille annettavista tehtävistä, tehtävien tarkistuksista, palautteista ja ohjeistuksista.

Verkkokurssilta on saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetus- ja palauteistunnoissa).

Opetus

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Otavan Opiston syksyn 2020 kurssitarjottimella on myös Luontokuvauksen ammatilliset perusteet -kansanopistolinja.

Lue lisää

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

  • tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
  • hyvän verkkoyhteyden
  • kameran kuvaustyöskentelyyn

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 29.6.2020 – 9.7.2020; kurssin opetusluokka ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu (verkkoluennot, tehtävien tarkastus ja palautteet)

  •        maanantai 29.6.2020 klo 18.00 – 20.30
  •        torstai 2.7.2020 klo 18.00-20.00 tehtävien tarkistus / palaute
  •        maanantai 6.7.2020 klo 18.00 – 20.30
  •        torstai 9.7.2020 klo 18.00-20.00 tehtävien tarkistus / palaute

Verkkoluennot maanantaisin klo 18.00 – 20.30 ja tehtävien tarkistus ja palautteet saman viikon torstaina klo 18.00-20.00. Kukin kurssilainen voi osallistua kolmella kuvalla palauteistuntoon.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 100€/hlö (sis. opetuksen ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla) ja maksamalla kurssimaksu ilmoittautumisen yhteydessä pankki- tai luottokortilla. Mikäli maksu keskeytetään, tieto ilmoittautumisesta ei välity sähköisesti Otavan Opistolle.

Kurssimaksun voi maksaa myös Smartum -kulttuuriseteleillä, SmartumPay (kulttuuri) -sovelluksella tai ePassilla (kulttuuri) – valitse ilmoittautuessa kohta ”Maksutapa Smartum/SmartumPay/ePassi)”, jonka kautta pääset ilmoittautumaan veloituksetta. Ilmoita lomakkeella paljonko maksat sovelluksilla; mahdollisen loppusumman laskutamme verkkopanin kautta.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi ja 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Luontokuvauksen peruskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 24.6.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme kurssimaksun (maksu verkkopankin kautta). Kurssimaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.