Klassisen jazzin yhtyesoittokurssi

27.07.-01.08.2020

Kesä ja ilo kuplivat jälleen klassisen jazzin yhtyesoittokurssilla – liity sinäkin Otavan Tähtiin!

Klassisen jazzin yhtyesoittokurssille ova tervetulleita kaikki jazz-musiikille sydämensä menettäneet laulajat, kitaristit, pianistit, puhallinsoittajat, basistit, ja rumpalit. Kurssilla perehdytään yhdessä soittamisen kautta perinteisen jazzmusiikin ohjelmistoon ja tyyleihin, luovaan yhtyetoimintaan ja pelottomaan esiintymiseen.

Yhtyeiden ohjauksen lisäksi kurssin opettajat luennoivat viikon aikana erilaisista yhteissoiton kannalta oleellisista aiheista. Keskeisessä roolissa on jazzmusiikille ominainen rytmiikka ja sen ymmärtäminen.

Pyrkimyksenä on antaa oppilaille vinkkejä yhteissoiton edistämiseksi maanläheisellä ja konkreettisella tasolla. Kunkin instrumentin soittaja voi saada käytännön tilanteessa opastusta juuri oman instrumenttinsa kuvakulmasta, sillä kaikki opettajat opastavat kaikkia yhtyeitä tasapuolisesti.

Kurssin sisältö

  • Kurssiopetusta maanantaista perjantaihin; iltaisin vapaaehtoiset jamit
  • Kurssiyhtyeet esiintyvät torstaina 30.7.2020 TempoJazz -tilaisuudessa Kulttuuritalo Tempossa Mikkelissä
  • Kurssilaisista kootaan vapaaehtoinen marssiyhtye, joka esiintyy TempoJazz-tilaisuuden yhteydessä
  • Otava Happy Jazz –tapahtuma päättää kurssin lauantaina 1.8.2020.

Kurssiin sisältyy myös etäosuus, jolloin harjoitellaan esitettävää materiaalia etukäteen lähetettävien ennakkoharjoitteluohjeiden mukaisesti. Ennakkomateriaali lähetetään osallistujille toukokuun 2020 loppuun mennessä.

Ajankohta

maanantai 27.7.- perjantai 31.7.2020 + lauantai 1.8.2020 Otava Happy Jazz -tapahtuma

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssin johtaja

Kitaristi Petri Krzywacki.

Osallistumisedellytys ja oppilasvalinta

Kurssille valitaan sekä soittajia että laulajia, joista kootaan sopiva määrä pienyhtyeitä.

Pienyhtyeiden lisäksi leirillä kootaan vapaaehtoinen marssiyhtye, joka esiintyy TempoJazz –tilasuudessa Kulttuuritalo Tempossa Mikkelissä.

Osallistujilta vaaditaan oman instrumentin hallintaa (soitto- tai lauluopetusta ei kurssilla anneta), nuotinlukutaitoa sekä kykyä ja halua pienyhtyetyöskentelyyn.

Opettajaryhmä tekee oppilasvalinnan heti ilmoittautumisajan päätyttyä. Valituille lähetetään kurssikirje, ohjelma/aikataulu sekä ennakkomateriaali ja ohjeet kotiharjoittelua varten.

Hinta

Kurssin hinta on 385€/hlö (sisältää koulutuksen ja ohjelmanmukaiset ruokailut; majoitus erikseen).

Hinta sisältää opetuksen ja ateriapalvelut maanantaista perjantaihin alkaen maanantain lounaasta ja päättyen perjantaina iltapäivän päätöskahveihin (aamupala, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen).

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla varausmaksu (100€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä; jäljelle jäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen. Maksut voi myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki/luottokortilla, Sporttipassilla (kulttuuri) tai Smartum-kulttuuriseteleillä.

Majoitus

  • 1hh/180€/hlö (4 yötä; sis. aamiainen)
  • 1hh solu/140€/hlö (4 yötä; sis. aamiainen)    
  • 2hh/100€/hlö (4 yötä; sis. aamiainen)                                                   

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Lisäyö-majoittumisen mahdollisuudesta (esim. saapuminen sunnuntaina ennen kurssia tai lähtö lauantaina kurssin jälkeen) tulee tiedustella hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Lisäyö maksaa 25 €/hlö.

Tiedustelut

tai puh. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Huom! Olemme jatkaneet ilmoittautumista 17.6.2020 saakka! Mikäli kurssia ei voidä järjestää 27.7.-31.7.2020, ilmoitamme siitä hyvissä ajoin. Varausmaksua emme veloita ilmoittautumisen yhteydessä, vaan se sisällytetään loppulaskuun.

Ilmoittautuminen 30.4.2020 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 30.4.2020 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.