fbpx

Kirjoita sukusi tapahtumat tarinaksi 2.6.-19.6.2022 (Otava)

02.-19.06.2022

Tarinankerronnan avulla voit avata salaisen portin sukusi vaiheisiin ja tehdä esivanhemmistasi ja heidän aikalaisistaan itsellesi näkyviä voimahahmoja iloineen ja suruineen. Ehkäpä aiempien sukupolvien kautta löytyy myös se punainen lanka, joka sitoo menneisyytemme tulevaisuuteemme.

Tällä kurssilla tutustumme niihin lähteisiin, joilla sukututkija voi muuntaa päivämäärät ja nimet eläviksi tarinoiksi esivanhemmistaan. Etänä ja paikan päällä pidettävällä kurssilla tutustutaan monipuolisesti erilaisiin lähdeaineistoihin, niitä koskevaan lähdekritiikkiin ja lähdeviitteiden tekemiseen osana innostavaa kirjoitusprosessia.

Kurssilla kukin osallistuja valitsee itselleen henkilön, josta laatii henkilöön ja hänen asumiinsa taloihin liittyvän tarinan.

Sisältö

Kurssin etäopetusiltoina tutustumme ensin sukututkimuksen peruslähteisiin kuten

 • kirkonarkistojen sisältöihin
 • karttoihin
 • verotusasiakirjoihin ja
 • sanomalehtiin.

Kurssipäivien aikana Otavan Opistolla laajennamme peruslähteiden valikoimaa edelleen ja tutkimme muitakin sukututkimuksen kannalta olennaisia lähteitä kuten tuomiokirjoja. Näiden perusteella rakennamme yhdessä ja erikseen oman sukutarinamme kirjalliseksi julkaisuksi. Samalla tulevat tutuiksi sukujulkaisun tekemiseen liittyvät tekniset seikat.

Ajankohta

torstai 2.6.2022 – sunnuntai 19.6.2022

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Aikamatka 130-vuotiaan Otavan Opiston historiaan

Aikataulut

Etäopetus Otavan Opiston verkkoalustalla

 • torstai 2.6.2022 klo 17.30-19.45
 • torstai 9.6.2002 klo 17.30-19.45

Lähiopetus Otavan Opistolla

 • perjantai 17.6.2022 klo 11.00-17.30                                          ¨
 • lauantai 18.6.2022 klo 9.00-15.30                                                                                 
 • sunnuntai 19.6.2022 klo 10.00-14.15

Kurssi koostuu kahdesta 3h verkkoluennosta sekä ohjatusta ennakkotehtävästä ohjeistuksineen, joka annetaan kurssilaisille valmisteltavaksi ennen Otavan Opistolla järjestettävää lähiopetusviikonloppua.

Opetus

 • Etäopetus Otavan Opiston verkkoalustalla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.
 • Kurssille ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa (ei vaadi erillisen ohjelman lataamista); kurssin opettaja on koko opetusajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.
 • Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan aina ennen verkko-opetuksen alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toimivuus opetuksen aikana.
 • Lähiopetus tapahtuu Otavan Opistolla.

Opiskeluvälineet

Kurssin etäopetukseen osallistumiseen tarvitset:

 • tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
 • hyvän verkkoyhteyden
 • muistiinpanovälineet

Kurssin lähiopetukseen osallistumisen saat itsellesi sujuvammaksi, jos sinulla on mahdollisuus käyttää kurssin aikana omaa tietokonetta tiedonhakuun ja tarinan kirjoittamiseen. Tarvittaessa tiedustele Otavan Opistolta kannettavaa tietokonetta lainaan kurssin ajaksi.

Opettaja

Kurssin sisällöstä ja opetuksesta vastaa sukututkimusopettaja ja -aktiivi Juha Vuorela Suomen Sukututkimusseurasta.

Laajuus

Kurssin laajuus 1 ov.  Kurssi koostuu verkkoluennoista sekä ohjatusta ja tuetusta etäopiskelutehtävästä sekä lähiopetuksesta Otavan Opistolla. Tehtäviin saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin opettajalta.

Osallistumistodistus

Kurssilta saa osallistumistodistuksen, joka edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa ja annettujen tehtävien suorittamista sovituissa aikatauluissa.

Hinta

Kurssimaksu on 185 e/hlö, alv 0% (sisältää opetuksen ja kurssiohjelmanmukaiset ateriat Otavan Opiston ruokalassa). Huom! Majoitus erikseen.

Kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan kurssin varausmaksun (50€/ilmoittautuminen); varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Jäljelle jäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen. Maksut (ei sis. majoitusta) voi myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki-tai luottokortilla, ePassilla (kulttuuri) tai Smartum- tai Edenred- sovelluksella.

Majoitus

Majoittumismahdollisuus Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa:

 • 1hh/50€/hlö/yö (sis. aamiainen)
 • 2hh/25€/hlö/yö (sis. aamiainen)

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi tai p. 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 15.5.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 15.5.2022 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.