fbpx

Testaa tietosi Lääkiksen harjoituspääsykokeessa 28.4. – 19.5.2021 (verkkokurssi)

28.04.-19.05.2021
Vielä ehtiii! Harjoittele vielä

Otavan Opiston Lääkislinjan harjoituspääsykoekurssilla harjoitellaan tulevan kevään lääketieteen alojen valintakokeeseen ja osallistujat voivat testata kurssilla omia tietojaan ja taitojaan jo ennen varsinaista valintakoetta. 

Lääkislinjan opettajat ovat laatineet simuloidun lääketieteen alojen valintakokeen, johon osallistujat osallistuvat ohjeistetusti ja turvallisesti kotonaan.  Koetilanteessa harjoitellaan varsinaisen pääsykokeen ajankäyttöä, tehtävien valintaa ja paineensietokykyä. Koevastauksensa palauttaneiden osallistujien vastaukset pisteytetään ja osallistujat saavat myös kokeen tehtäviin kattavat mallivastaukset.

Harjoituspääsykoekurssi sisältää kaksi verkkotapaamista, joista toinen on ennen harjoituskokeen suorittamista ja toinen sen jälkeen. Ensimmäisen tapaamisen aikana tarkastellaan aikaisempien vuosien valintakokeita, niiden rakennetta, tehtävätyyppejä ja tehtäväkohtaisia pisteytysohjeita. 

Toisessa verkkotapaamisessa esitellään kurssilaisille helpoiksi ja/tai haasteellisiksi osoittautuneet koetehtävät sekä käydään läpi kaikkein vaikeimmiksi osoittautuneet tehtävät. Verkkotapaamisissa tapaat myös toisia kurssilaisia ja sinulla on mahdollisuus esittää opettajille kokeeseen liittyviä kysymyksiä.

Sisältö ja aikataulut

 • Kurssin aloitustapaaminen verkossa ke 28.4.2021 klo 10.00 – 12.30
 • Lääketieteen valintakokeen materiaaleihin tutustuminen
 • Lääketieteellisen tiedekunnan aikaisempien vuosien valintakokeen rakenteeseen tutustuminen:
  • tehtävätyypit
  • nelilaskin
  • kaavaliite.
 • Ohjeet kotikokeen suorittamiseen
 • Harjoituspääsykoe kotona (5 h); harjoituspääsykoe (paperinen) postitetaan kurssilaisille kotiin ke 28.4.2021.  Koe suoritetaan kotona ja paperit palautetaan postitse Lääkislinjan opettajille tarkistettavaksi ja pisteytettäviksi ke 5.5.2021 mennessä.
 • Lääkislinjan opettajat korjaavat ja pisteyttävät kokeet. Koepaperit palautetaan pisteytettynä ja skannattuna opiskelijalle ke 12.5 mennessä.
 • Kurssin palautetapaaminen verkossa ke 19.5.2021 klo 10.00 – 12.30 
 • Kokeen keskiarvopisteet julkistetaan ja tapaamisen aikana käydään läpi kokeen onnistuneet sekä haasteelliset tehtävät.
 • Kurssilaisilla mahdollisuus kysyä opettajilta tehtävistä, arvioinnista ja pisteytyksistä.

Opetus

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa verkkotapaamisissa ja kokeen suorittamista ja palauttamista).

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii Lääkislinjan linjanvetäjä biokemisti Hanna Immonen.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

 • tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
 • hyvän verkkoyhteyden

Opiskeluvälineiden toimivuus on hyvä testata ennen ensimmäistä verkkotapaamista ja verkkoluokkaan kannattaa saapua ilmoittautumaan keskiviikkona 28.4.2021 jo klo 9.45.

Laajuus

Kurssin laajuus 0,4 ov.  Kurssi koostuu kahdesta verkkoluennosta sekä ohjeistetusti suoritetusta lääketieteellisen tiedekunnan simuloidusta valintakokeesta.  Osallistuja saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin opettajalta ennen koetta ja sen jälkeen.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 120€/hlö (sis. opetuksen, tehtävät ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä maksulinkki, jonka kautta kurssin pääsee maksamaan verkkopankissa pankki- tai luottokortilla.

Kurssimaksun voi maksaa myös ePassilla, SmartumPay-, Edenred- tai Eazybreak –sovelluksella.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi ja 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Harjoittele lääkiksen pääsykokeeseen -verkkokurssille ilmoittaudutaan 25.4.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen; sis. kurssin hintaan). Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.