fbpx

Alfacon 2024 – Roolipelien tulevaisuus 2.-4.2.2024

02.-04.02.2024

Valtakunnallinen tapahtuma kaikille roolipelaajille ja roolipeliharrastuksesta kiinnostuneille!

Alfacon on suomalaisen pöytäroolipeliharrastajien kohtaamispaikka, kaikenlaisten ideoiden sulatusuuni ja tulevaisuuden keksintöjen terävöittämisen paras hiomakivi. Vuosittain järjestettävä tapahtuma on suunnattu kaikille roolipelaajille, jotka haluavat kehittää harrastusta eteenpäin, osallistua Suomen pöytäpeliskenen toimintaan tai muuten vaan päästä puhumaan pöytäpeleistä vertaisessa seurassa.

Tapahtuma tarjoaa loistavan tilaisuuden kehittää itseään ja ideoitaan, sekä tutustua muihin alan harrastajiin. Viikonlopun aikana järjestetään työpajoja ja käydään keskusteluja, joissa pelinjohtajat pääsevät jakamaan ideoita, roolipeliteoreetikot kertomaan uusista löydöistä, pelintekijät esittelemään keksintöjään ja harrastajat pääsevät tapaamaan toisiaan.

Kurssin sisältö

Roolipelaaminen on suhteellisen nuori, kehittyvä harrastus, joten on vain luonnollista, että se muuttuu ajan kuluessa. Viime vuosina muutoksen tuulet ovat puhaltaneet alalla kuitenkin poikkeuksellisen kovaa. Korona pakotti koko maailman välttämään fyysistä kontaktia ja toi siten etäpelaamisen koko pelaavan kansan pariin. Viime vuosisadan osin paheksuttu, osin pilkattu nörttiharrastus on noussut kasvavassa määrin suuren yleisön tietoisuuteen; YLE tekee roolipeliohjelmia, Legendoja ja Lohikäärmeitä toi D&D:lle uuden suomennoksen ja Critical Role täytti Arena Wembleyn pöytäpelisessiollaan. Alfaconissa pohditaan tulevaisuuden näkymiä, mekaniikkoja ja pelitapoja.

Kurssi sisältää yhden etäopiskelupäivän verran ennakkotehtäviä. Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä tehtäväpaketti, joka sisältää ohjelmanpitäjien valitsemia työpajojen aiheisiin liittyviä tekstejä luettaviksi ennakkoon, sekä kyselyn roolipeliskenen tilasta. Etätehtävien aikana voi ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjiin, mikäli tulee kysymyksiä tai haluaa lisätietoa aiheesta.

Tapahtuman järjestää Suomen roolipeliseura ry yhteistyössä Otavan Opiston kanssa. Pääjärjestäjinä toimivat Pekka Hänninen, Petri Leinonen ja Jutta Myrttinen, jotka saa kiinni sähköpostitse osoitteesta alfacon.jarjestajat@gmail.com. Tapahtuman nettisivut löydät osoitteesta alfacon.fi.

Paikka ja aika

Kurssi järjestetään Otavan Opistolla Otavassa Mikkelin kupeessa (Otavantie 2B, 50670 Otava).

Kurssi alkaa perjantaina 2.2.2024 klo 18.00 ja päättyy sunnuntaina 4.2.2024 noin klo 15.00.

Majoitus ja ruokailut

Majoittautuminen tapahtuu Otavan Opiston asuntolassa 2-3 hengen huoneissa ja huoneet täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä; ilmoittautumislomakkeessa voi esittää myös huonetoveritoiveen. Huoneissa on liinavaatteet valmiina.

Otavan Opistolla majoittujille kurssihintaan sisältyy lauantaina aamiainen, lounas ja päivällinen sekä sunnuntaina ravitseva brunssi. Toisaalla majoittujille kurssihintaan sisältyy lauantaina lounas ja päivällinen. Kahvia ja teetä on tarjolla koko viikonlopun ajan luokkatilojen läheisyydessä.

Kurssimaksut

Valittavanasi on kaksi eri lipputyyppiä:

  • Lippu 1: 75€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut ja sänkypaikka)
  • Lippu 2: 65€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut)

Kurssimaksu ja mahdollinen majoitus maksetaan ensisijaisesti ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta. Mikäli haluat muita maksuvaihtoehtoja tai maksaa kurssimaksun ePassilla (kulttuuri), SmartumPay- tai Edenred- sovelluksella, otathan yhteyttä Heli Auviseen, p. 044 794 3565.

Lisätietoja

Sähköpostitse kurssit@otavanopisto.fi tai puhelimitse 044 794 3565.

Tapahtuman sivu: https://alfacon.fi/

Ilmoittautuminen

Huom! Tapahtumaan voi ilmoittautua aina sen alkuun saakka tai niin kauan kuin paikkoja riittää – ilmoittautumislinkki sulkeutuu mikäli paikat ovat täynnä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan 19.1.2024 mennessä.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan kurssimaksun ja valitun majoituksen verkkopankissa; Kurssimaksu ja majoitus laskutetaan siinäkin tapauksessa, että et saavu paikalle. Maksut palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen. Mahdollisessa peruutustapauksessa osallistuja voi ilmoittaa toisen osallistujan tilalleen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.