fbpx

Alfacon 2023 – Positiivisia pelejä ja pelaamista 10.-12.2.2023

10.-12.02.2023

Valtakunnallinen tapahtuma kaikille roolipelaajille ja roolipeliharrastuksesta kiinnostuneille!

Alfacon on suomalaisen pöytäroolipeliharrastajien kohtaamispaikka, kaikenlaisten ideoiden sulatusuuni ja tulevaisuuden keksintöjen terävöittämisen paras hiomakivi. Nyt viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma on suunnattu kaikille roolipelaajille, jotka haluavat kehittää harrastusta eteenpäin, osallistua Suomen pöytäpeliskenen toimintaan tai muuten vaan päästä puhumaan pöytäpeleistä vertaisessa seurassa.

Tapahtuma tarjoaa loistavan tilaisuuden kehittää itseään ja ideoitaan, sekä tutustua muihin alan harrastajiin. Viikonlopun aikana järjestetään työpajoja ja käydään keskusteluja, joissa pelinjohtajat pääsevät jakamaan ideoita, roolipeliteoreetikot kertomaan uusista löydöistä, pelintekijät esittelemään keksintöjään ja harrastajat pääsevät tapaamaan toisiaan.

Kurssin sisältö

Viidennen Alfaconin teema on “Positiivisia pelejä ja pelaamista”. Roolipelit toimivat ilmaisukanavana lukemattomille eri tarinoille ja saavat eri porukoissa hyvin erilaisia muotoja. Teemat vaihtelevat laidasta laitaan, ja erilaisia tapoja käsitellä näitä teemoja on yhtä paljon kuin pöydässä on pelaajia. Tänä vuonna Alfaconissa pohditaan sitä, mitä erilaisia positiivisia teemoja, sävyjä tai tarinoita peleissä nähdään, ja miten pelaaminen ja peliympäristö voidaan pitää mahdollisimman positiivisena ja avoimena.

Kurssi sisältää yhden etäopiskelupäivän verran ennakkotehtäviä. Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä tehtäväpaketti, joka sisältää ohjelmanpitäjien valitsemia työpajojen aiheisiin liittyviä tekstejä luettaviksi ennakkoon, sekä kyselyn roolipeliskenen tilasta. Etätehtävien aikana voi ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjiin, mikäli tulee kysymyksiä tai haluaa lisätietoa aiheesta.

Tapahtuman järjestää Suomen roolipeliseura ry yhteistyössä Otavan Opiston kanssa. Pääjärjestäjinä toimivat Pekka Hänninen, Tanja Kuusniemi ja Sami Kyllönen, jotka saa kiinni sähköpostitse osoitteesta alfacon.jarjestajat@gmail.com. Tapahtuman nettisivut löydät osoitteesta alfacon.fi.

Paikka ja aika

Kurssi järjestetään Otavan Opistolla Mikkelissä (Otavantie 2B, 50670 Otava).

Kurssi alkaa perjantaina 10.2.2023 klo 18.00 ja päättyy sunnuntaina 12.2.2023 noin klo 15.00.

Majoitus ja ruokailut

Kurssilaisilla on käytettävissä rajallinen määrä sänkypaikkoja Otavan Opiston asuntolassa 2-3 hengen huoneissa. Mikäli majoittujia on enemmän kuin sänkypaikkoja, lattia/makuupussimajoitus on myös mahdollista, jotta kaikille löytyisi yösija (omat patjat, makuupussit ja pyyhkeet mukaan).

Otavan Opistolla majoittujille kurssihintaan sisältyy lauantaina aamiainen, lounas ja päivällinen sekä sunnuntaina ravitseva brunssi. Toisaalla majoittujille kurssihintaan sisältyy lauantaina lounas ja päivällinen. Kahvia ja teetä on tarjolla koko viikonlopun ajan luokkatilojen läheisyydessä.

Kurssimaksut

Valittavanasi on kolme eri lipputyyppiä:

  • Lippu 1: 65€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut ja sänkypaikka)
  • Lippu 2: 55€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut ja lattiamajoitus; oma patja/alusta, makuupussi ja pyyhkeet mukaan)
  • Lippu 3: 50€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut; majoitus järjestettävä itse)

Kurssimaksua ei veloiteta ilmoittautumisen yhteydessä; kurssiosallistuminen ja mahdollinen majoitus maksetaan käteisellä tai kortilla Otavan Opiston kassaan kurssin aikana (ilmoittautuminen vahvistaa osallistumisen ja varaa sänkypaikan/lattiapaikan; mikäli ilmoittautuminen keskeytetään, osallistumisvahvistus ja petivaraus eivät välity Otavan Opistolle).

Mikäli haluat maksaa kurssimaksun ePassilla (kulttuuri), SmartumPay- tai Edenred- sovelluksella, otathan yhteyttä Heli Auviseen, p. 044 794 3565.

Seuraamme tiiviisti koronatilanteessa mahdollisesti tapahtuvia muutoksia ja tiedotamme niistä kaikille ilmoittautuneille hyvissä ajoin.

Lisätietoja

Sähköpostitse kurssit@otavanopisto.fi tai puhelimitse 044 794 3565.

Tapahtuman sivu: https://alfacon.fi/

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtumaan 5.2.2023 mennessä.

Huom! Vain yksi ilmoittautuminen/lippu/osallistuja. Ylläpito poistaa mahdolliset päällekkäiset varaukset.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan kurssimaksun ja valitun majoituksen joko paikan päällä Otavassa tai laskulla myös siinä tapauksessa, että et saavu paikalle. Maksut palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen. Mahdollisessa peruutustapauksessa osallistuja voi ilmoittaa toisen osallistujan tilalleen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.