fbpx

Alfacon 2020 – Augmentoidut pelit

14.-16.02.2020

Valtakunnallinen tapahtuma kaikille roolipelaajille ja roolipeliharrastuksesta kiinnostuneille!

Alfacon on suomalaisen pöytäroolipeliskenen kohtaamispaikka, kaikenlaisten ideoiden sulatusuuni ja tulevaisuuden keksintöjen terävöittämisen paras hiomakivi. Jo neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma on suunnattu kaikille roolipelaajille, jotka haluavat kehittää harrastusta eteenpäin, osallistua Suomen pöytäpeliskenen toimintaan tai muuten vaan päästä puhumaan pöytäpeleistä vertaisessa seurassa.

Tapahtuma tarjoaa loistavan tilaisuuden kehittää itseään ja ideoitaan, sekä tutustua muihin alan harrastajiin. Viikonlopun aikana järjestetään työpajoja ja käydään keskusteluja, joissa pelinjohtajat pääsevät jakamaan ideoita, roolipeliteoreetikot kertomaan uusista löydöistä, pelintekijät esittelemään keksintöjään ja kaikenlaiset skeneaktiivit tapaamaan toisiaan.

Kurssin sisältö

Neljännen Alfaconin teema on vuoden 2020 hengessä ”Augmentoidut pelit” — pelejä muokataan ja parannellaan lukuisilla eri tavoilla. Vaihtoehtoiset tai valinnaiset säännöt vaihtavat pelin fokusta ja teemoja, viralliset lisäosat tuovat uusia ulottuvuuksia peruspeliin ja peliporukat muokkaavat sääntöjä omiin tarpeisiinsa. Käytössä on nykyään myös lukuisia apuvälineitä. Musiikki luo tunnelmaa, sound boardit tuottavat ääniefektejä, miniatyyrit ja kartat selkeyttävät taistelua ja erilaiset ohjelmat, wikit ja chatit helpottavat tiedon jakamista. Tänä vuonna Alfaconissa keskustellaan pelien muokkaamisesta kaikissa sen muodoissa.

Kurssi sisältää yhden etäopiskelupäivän verran ennakkotehtäviä. Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä tehtäväpaketti, joka sisältää ohjelmanpitäjien valitsemia työpajojen aiheisiin liittyviä tekstejä luettaviksi ennakkoon, sekä kyselyn roolipeliskenen tilasta omassa skenekuplassasi. Etätehtävien aikana yhteyttä voi ottaa Petri Leinoseen (p.leinonen@iki.fi), mikäli löytyy kysymyksiä tai haluaa lisätietoa aiheesta.

Tapahtuman järjestää Suomen roolipeliseura ry yhteistyössä Otavan Opiston kanssa. Pääjärjestäjinä toimivat Pekka Hänninen ja Petri Leinonen, jotka saa kiinni sähköpostitse osoitteesta alfacon.jarjestajat@gmail.com. Tapahtuman nettisivut löydät osoitteesta alfacon.fi.

Paikka ja aika

Kurssi järjestetään Otavan Opistolla Mikkelissä (Otavantie 2B, 50670 Otava).

Kurssi alkaa perjantaina 14.2.2020 klo 18.00 ja päättyy sunnuntaina 16.2.2020 noin klo 15.00.

Majoitus ja ruokailut

Kurssilaisilla on käytettävissä rajallinen määrä sänkypaikkoja Otavan Opiston asuntolassa 2-3 hengen huoneissa. Mikäli majoittujia on enemmän kuin sänkypaikkoja, lattia/makuupussimajoitus on myös mahdollista, jotta kaikille löytyisi yösija (omat patjat, makuupussit ja pyyhkeet mukaan).

Otavan Opistolla majoittujille kurssihintaan sisältyy lauantaina aamiainen, lounas ja päivällinen sekä sunnuntaina ravitseva brunssi. Toisaalla majoittujille kurssihintaan sisältyy lauantaina lounas ja päivällinen. Kahvia ja teetä on tarjolla koko viikonlopun ajan.

Kurssimaksut

Valittavanasi on kolme eri lipputyyppiä:

  • Lippu 1: 55€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut ja sänkypaikka)
  • Lippu 2: 45€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut ja lattiamajoitus; oma patja/alusta, makuupussi ja pyyhkeet mukaan)
  • Lippu 3: 40€/hlö (sis. kurssiosallistuminen, ruokailut; majoitus järjestettävä itse)

Kurssiosallistuminen ja mahdollinen majoitus maksetaan ensisijaisesti verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä (maksu vahvistaa osallistumisen ja varaa sänkypaikan/lattiapaikan; mikäli maksutapahtuma keskeytetään, osallistumisvahvistus ja petivaraus eivät välity Otavan Opistolle).

Mikäli haluat maksaa kurssimaksun laskulla, ePassilla (kulttuuri), Smartum-kulttuuriseteleillä tai tai SmartumPay-sovelluksella, otathan yhteyttä Heli Auviseen, p. 044 794 3565.

Lisätietoja

Sähköpostitse kurssit@otavanopisto.fi tai puhelimitse 044 794 3565.

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/703291233457405/.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtumaan 1.2.2020 mennessä.

Huom! Vain yksi ilmoittautuminen/lippu/osallistuja. Ylläpito poistaa mahdolliset päällekkäiset varaukset.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme kurssimaksun ja valitun majoituksen. Maksut palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan koulutuksen. Mahdollisessa peruutustapauksessa osallistuja voi ilmoittaa toisen osallistujan tilalleen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.