fbpx

Adobe Lightroom Classic -kuvaklinikka 14.-15.9.2020 (verkkokurssi)

14.-15.09.2020
Kuva Paavo Hamunen

Herätä vanhat tylsät kuvat henkiin uusilla säädöillä!

Nyt sinulla on hyvä tilaisuus saada tuntumaa kuvaklinikkatyöskentelyyn ja päivittää vanhoja kuviasi uusiin ulottuvuuksiin.

Etsi arkistoistasi 2-3 kuvaa, joihin haluat kommentteja tai löytää ratkaisun avaimet niiden uusiin säätöihin.

Samalla voit kertoa, miten onnistuit kuvanotossa ja saitko tuotua aiheesi kuvaan toivomallasi tavalla. Tai jos et mielestäsi tavoittanutkaan kuvaan toivomaasi sisältöä tai tunnelmaa.

Ihastelemme ryhmässä kurssilaisten kuvia ja pohdimme mahdollisia ongelmatilanteita kuvaamisessa tai kuvan säätämisessä. Samalla selvitämme kuinka Adobe Lightroom-ohjelman työkaluilla mahdollisia ongelmatilanteita voidaan ratkaista kätevästi.

Opetus

Verkkokurssi järjestetään arki-iltoina klo 18.00-20.15 välisenä aikana kahtena iltana peräkkäin.

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Verkkokurssilta on saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa).

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

  • oman tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
  • hyvän verkkoyhteyden
  • 2-3 kpl omavalintaisia jpg-kuvia tai mieluummin raw -tiedostoja

Opetuksen seuraamistasi helpottavat välineet (ei välttämättömiä)

  • koneellesi valmiiksi asennettu ”Lightroom Classic CC tai 6” –ohjelman (asenna ohjelma koneellesi hyvissä ajoin ennen kurssin alkua)
  • kameran ja kameran USB-kaapelin tai muistikortinlukija, jotta voit tuoda kuvasi tietokoneellesi ja viedä ne suoraan Lightroom –ohjelmaan muokattavaksesi.

”Lightroom” –kokeiluversion (7 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneellasi.

Koulutuksen saat itsellesi sujuvammaksi, jos sinulla on mahdollisuus käyttää kahta tietokonetta samanaikaisesti: toista yhteydenpitoon opettajan ja kurssitovereiden kanssa ja toista Adobe Lightroom –ohjelmalla työskentelyyn niin halutessasi.

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 14.9.2020 – 15.9.2020; kurssin luokkahuone ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu

  • maanantai 14.9.2020 (klo 18.00 – 20.15)
  • tiistai 15.9.2020 (klo 18.00 – 20.15)

Hinta

Verkkokurssin hinta on 50€/hlö (sis. opetuksen, oppimistehtävät ja kurssilla käsiteltävät materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla) ja maksamalla kurssimaksu ilmoittautumisen yhteydessä pankki- tai luottokortilla. Mikäli maksu keskeytetään, tieto ilmoittautumisesta ei välity sähköisesti Otavan Opistolle.

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Adobe Lightroom -kuvaklinikalle ilmoittaudutaan sähköisesti 10.9.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme kurssimaksun (maksu verkkopankin kautta). Kurssimaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.