fbpx

Adobe Lightroom Classic CC – peruskurssi 5.1.-14.1.2021 (verkkokurssi)

05.-14.01.2021
Kuva Paavo Hamunen

Adobe Lightroom Classic CC –peruskurssilla käydään läpi Adobe Lightroom Classic -ohjelman erilaiset monipuoliset toiminnot käytännönläheisten esimerkkien avulla ja selvitetään miten Lightroom -tietokantaohjelma eroaa perinteisistä kuvansäätöohjelmista.

Kurssi soveltuu aloittelijoille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta Adobe Lightroom Classic-ohjelmasta ja sen käytöstä tai ovat käyttäneet ohjelmaa vain vähän.

Koronapandemian vuoksi kurssi järjestetään verkkokurssina luokassa tapahtuvan lähiopetuksen sijaan.

Kurssin sisältö

Peruskurssilla opettelemme mm.

 • tuomaan kuvat Lightroomin tietokantaan
 • ottamaan varmuuskopion kuvista
 • hakusanoittamaan kuvat kuvien hakua varten
 • hakemaan avainsanoitetut kuvat kuva-arkistosta
 • merkitsemään kuvat jatkokäsittelyä varten
 • tekemään kuvalle perussäädöt
 • käyttämään ohjelman erilaisia työkaluja kuten rajaustyökalu, roskanpoisto, graduated filter, radial filter, adjustment brush -työkalut, joilla voidaan tehdä säätöjä kuvan sisällä.

Peruskurssin tavoitteena on, että osallistuja oppii hahmottamaan oman työnkulkunsa Lightroom-ohjelman sisällä: kuvatun tiedoston tallentaminen omalle tietokoneelle, kuvien tuonti Lightroomin tietokantaan, kuvien arkistointi, kuvien säätäminen ja kuvien tuonti haluttuun julkaisumuotoon.

Adobe Lightroom CC –peruskurssille otetaan 12 opiskelijaa.

Opetus

Verkkokurssi järjestetään arki-iltoina klo 18.00-20.15 välisenä aikana neljänä iltana peräkkäin. Verkkoistunnossa kurssilaiselle annetaan tehtävä valmisteltavaksi ennen seuraavaa istuntoa ja tehtävän ratkaisua käydään läpi yhdessä seuraavana iltana.

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa ja annettujen oppimistehtävien suorittamista).

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

 • oman tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
 • hyvän verkkoyhteyden
 • koneellesi valmiiksi asennetun ”Lightroom Classic CC tai 6” –ohjelman (asenna ohjelma koneellesi hyvissä ajoin ennen kurssin alkua)
 • omavalintaisia jpg-kuvia tai mieluummin raw -tiedostoja
 • kameran ja kameran USB-kaapelin tai muistikortinlukijan, jotta voit tuoda kuvasi tietokoneellesi kuvien viemiseksi suoraan Lightroom –ohjelmaan.

”Adobe Lightroom” –kokeiluversion (7 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneellasi

https://helpx.adobe.com/download-install/using/download-installtrial.html

Koulutuksen saat itsellesi sujuvammaksi, jos sinulla on mahdollisuus käyttää kahta tietokonetta samanaikaisesti: toista yhteydenpitoon opettajan ja kurssitovereiden kanssa ja toista Adobe Lightroom –ohjelmalla työskentelyyn.

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 5.1.2021 – 14.1.2021; kurssin luokkahuone ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu

 • tiistai 5.1.2021 klo 18.00 – 20.15
 • torstai 7.1.2021 klo 18.00 – 20.15
 • tiistai 12.1.2021 klo 18.00 – 20.15
 • torstai 14.1.2021 klo 18.00 – 20.15

Laajuus

Kurssin laajuus 0,8 ov.  Kurssi koostuu verkkoluennoista sekä etäopiskelutehtävistä. Tehtäviin saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin opettajalta.

Hinta

Verkkokurssin hinta on 135€/hlö (sis. opetuksen, tehtävät ja kurssilla käsiteltävä materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä maksulinkki, jonka kautta kurssin pääsee maksamaan verkkopankissa pankki- tai luottokortilla.

Kurssimaksun voi maksaa myös ePassilla, SmartumPay (kulttuuri)- tai Edenred (kulttuuri) –sovelluksella.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Luontokuvauksen peruskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 28.12.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun (50€/ilmoittautuminen; sis. kursin hintaan). Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.