fbpx

Adobe Lightroom Classic CC – peruskurssi 22.-25.6.2020 (verkkokurssi)

22.-25.06.2020

Adobe Lightroom Classic on kätevä valokuvien järjestely- ja käsittelyohjelmisto, joka pitää kuvasi ajan tasalla ja löydät ne nopeammin kuin kenkälaatikosta mm. hakusanojen avulla!

Adobe Lightroom Classic CC –peruskurssilla käydään läpi Adobe Lightroom Classic -ohjelman erilaiset monipuoliset toiminnot käytännönläheisten esimerkkien avulla ja selvitetään miten Lightroom -tietokantaohjelma eroaa perinteisistä kuvansäätöohjelmista.

Kurssi soveltuu aloittelijoille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta Adobe Lightroom Classic-ohjelmasta ja sen käytöstä tai ovat käyttäneet ohjelmaa vain vähän.

Koronapandemian vuoksi kurssi järjestetään verkkokurssina luokassa tapahtuvan lähiopetuksen sijaan.

Kurssin sisältö

Peruskurssilla opettelemme mm.

 • tuomaan kuvat Lightroomin tietokantaan
 • ottamaan varmuuskopion kuvista
 • hakusanoittamaan kuvat kuvien hakua varten
 • hakemaan avainsanoitetut kuvat kuva-arkistosta
 • merkitsemään kuvat jatkokäsittelyä varten
 • tekemään kuvalle perussäädöt
 • käyttämään ohjelman erilaisia työkaluja kuten rajaustyökalu, roskanpoisto, graduated filter, radial filter, adjustment brush -työkalut, joilla voidaan tehdä säätöjä kuvan sisällä.

Peruskurssin tavoitteena on, että osallistuja oppii hahmottamaan oman työnkulkunsa Lightroom-ohjelman sisällä: kuvatun tiedoston tallentaminen omalle tietokoneelle, kuvien tuonti Lightroomin tietokantaan, kuvien arkistointi, kuvien säätäminen ja kuvien tuonti haluttuun julkaisumuotoon.

Opetus

Verkkokurssi järjestetään arki-iltoina klo 18.00-20.15 välisenä aikana neljänä iltana peräkkäin. Verkkoistunnossa kurssilaiselle annetaan tehtävä valmisteltavaksi ennen seuraavaa istuntoa ja tehtävän ratkaisua käydään läpi yhdessä seuraavana iltana.

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Verkkokurssilta on saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa).

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

 • oman tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
 • hyvän verkkoyhteyden
 • koneellesi valmiiksi asennetun ”Lightroom Classic CC tai 6” –ohjelman (asenna ohjelma koneellesi hyvissä ajoin ennen kurssin alkua)
 • omavalintaisia jpg-kuvia tai mieluummin raw -tiedostoja
 • kameran ja kameran USB-kaapelin tai muistikortinlukijan, jotta voit tuoda kuvasi tietokoneellesi kuvien viemiseksi suoraan Lightroom –ohjelmaan
 • koulutuksen saat itsellesi sujuvammaksi, jos sinulla on mahdollisuus käyttää kahta tietokonetta samanaikaisesti; toista yhteydenpitoon opettajan ja kurssitovereiden kanssa ja toista Adobe Lightroom -ohjelmalla työskentelyyn.

”Adobe Lightroom” –kokeiluversion (7 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneellasi.

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 22.6.2020 – 25.6.2020; kurssin luokkahuone ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu

 • maanantai 22.6.2020 (klo 18.00 – 20.15)
 • tiistai 23.6.2020 (klo 18.00 – 20.15)
 • keskiviikko 24.6.2020 (klo 18.00 – 20.15)
 • torstai 25.6.2020 (klo 18.00 – 20.15)

Hinta

Verkkokurssin hinta on 100€/hlö (sis. opetuksen, oppimistehtävät ja kurssilla jaettavan materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla) ja maksamalla kurssimaksu ilmoittautumisen yhteydessä pankki- tai luottokortilla. Mikäli maksu keskeytetään, tieto ilmoittautumisesta ei välity sähköisesti Otavan Opistolle.

Kurssimaksun voi maksaa myös Smartum -kulttuuriseteleillä, SmartumPay (kulttuuri) -sovelluksella tai ePassilla (kulttuuri) – valitse ilmoittautuessa kohta ”Maksutapa Smartum/SmartumPay/ePassi)”, jonka kautta pääset ilmoittautumaan veloituksetta. Ilmoita lomakkeella paljonko maksat sovelluksilla; mahdollisen loppusumman laskutamme myöhemmin.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Adobe Lightroom Classic -peruskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 16.6.2020 mennessä alla olevalla sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme kurssimaksun (maksu verkkopankin kautta). Kurssimaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.