fbpx

Adobe Lightroom Classic CC – jatkokurssi (verkkokurssi)

20.-23.04.2020

Adobe Lightroom on kätevä valokuvien järjestely- ja käsittelyohjelmisto, joka pitää kuvasi ajan tasalla ja löydät ne nopeasti kuva-arkistostasi mm. hakusanojen avulla.

Adobe Lightroom Classic CC -jatkokurssilla käydään läpi monipuolisesti ohjelman ominaisuuksia ja erilaisia toimintoja käytännönläheisten esimerkkien avulla.

Verkkokurssi soveltuu Adobe Lightroom Classic-ohjelmaa jo aiemmin käyttäneille, jotka haluavat oppia lisää ohjelman työkaluista, HDR- ja panoraamakuvien tekemisestä, kuvan sisäosien säätämisestä sekä saada kuvaajan työtä helpottavia vinkkejä ohjelman käyttöön.

Koronapandemian vuoksi kurssi järjestetään verkkokurssina luokassa tapahtuvan lähiopetuksen sijaan.

Kurssin sisältö

Verkkokurssilla käymme läpi Lightroom Classic-ohjelman toiminnot ja miten Lightroom-tietokantaohjelma eroaa perinteisistä kuvansäätöohjelmista.

Opettelemme kurssilla mm.

 • säätämään kuvat perussäätöjen lisäksi graduated filter-, radial filter- ja adjustment brush -työkaluilla
 • tekemään kuvasta virtuaalikopion
 • tekemään kuvalle osa-alueen terävöityksen; tutustumme myös kohinan poiston periaatteisiin
 • tekemään kuvasta Lightroomin työkaluilla hienon sävykkään kuvan julkaisua varten.

Kertaamme kuvan perussäädöt, kuvien arkistoinnin, merkitsemisen ja kuvien hakemisen avainsanan avulla. Tutustumme Collections osion erilaisiin kuvien lajitteluperiaatteisiin. Kertaamme myös kuvaajan sujuvan työnkulun.

Opetus

Verkkokurssi järjestetään arki-iltoina klo 18.00-20.15 välisenä aikana neljänä iltana peräkkäin. Verkkoistunnossa kurssilaiselle annetaan tehtävä valmisteltavaksi ennen seuraavaa istuntoa ja tehtävän ratkaisua käydään läpi yhdessä seuraavana iltana.

Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.

Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.

Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.

Verkkokurssilta on saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa).

Opettaja

Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.

Opiskeluvälineet

Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset

 • oman tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia
 • hyvän verkkoyhteyden
 • koneellesi valmiiksi asennetun ”Lightroom Classic CC tai 6” –ohjelman (asenna ohjelma koneellesi hyvissä ajoin ennen kurssin alkua)
 • omavalintaisia jpg-kuvia tai mieluummin raw -tiedostoja
 • kameran ja kameran USB-kaapelin tai muistikortinlukija, jotta voit tuoda kuvasi tietokoneellesi kuvien viemiseksi suoraan Lightroom –ohjelmaan.

”Lightroom” –kokeiluversion (7 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneellasi.

Aika ja paikka

Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 20.4.2020 – 23.4.2020; kurssin luokkahuone ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.

Kurssiaikataulu

 • maanantai 20.4.2020 (klo 18.00 – 20.15)
 • tiistai 21.4.2020 (klo 18.00 – 20.15)
 • keskiviikko 22.4.2020 (klo 18.00 – 20.15)
 • torstai 23.4.2020 (klo 18.00 – 20.15)

Hinta

Verkkokurssin hinta on 100€/hlö (sis. opetuksen, oppimistehtävät ja kurssilla käsiteltävät materiaali).

Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla) ja maksamalla kurssimaksu ilmoittautumisen yhteydessä pankki- tai luottokortilla. Mikäli maksu keskeytetään, tieto ilmoittautumisesta ei välity sähköisesti Otavan Opistolle.

Kurssimaksun voi maksaa myös Smartum -kulttuuriseteleillä, SmartumPay (kulttuuri) -sovelluksella tai ePassilla (kulttuuri) – valitse ilmoittautuessa kohta ”Maksutapa Smartum/SmartumPay/ePassi)”, jonka kautta pääset ilmoittautumaan veloituksetta. Ilmoita lomakkeella paljonko maksat sovelluksilla; mahdollisen loppusumman laskutamme myöhemmin.

Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi

Lisätietoja

Lisätietoja:  kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Adobe Lightroom Classic-jatkokurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 9.4.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme kurssimaksun (maksu verkkopankin kautta). Kurssimaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.