Koulutuskalenteri

Sukututkimuksen perusteet, savolaisia sukuja ja vuoden 1918 digikuvattuja aineistoja 8.-10.6.2018 (Otava)

Sukututkimus vie ensin pikkusormen ja sitten kummankin käden!

Oletko jo tehnyt omaa sukututkimusta vai oletko vasta aloittamassa sukusi historian selvittämistä? Kurssilla kertaamme ensin sukututkimuksen perusasiat nykypäivän lähteitä käyttäen. Näin voit tulla mukaan, vaikka olisit aloittelija.

Pureudumme kurssilla savolaisten sukujen tutkimukseen. Itä-Suomessa sukunimet ovat olleet käytössä jo vuosisatoja ja perehdymme Savon alueen sukututkimuslähteisiin, muun muassa Tavinsalmenasutustutkimukseen, Suomen Asutuksen Yleisluetteloon ja Hopeaveroluetteloon.

Käymme kurssilla läpi myös vuoden 1918 digikuvattuja lähteitä, jotka ovat avautuneet vapaaseen käyttöön internetissä. Lisäksi pohdimme yhdessä myös opiskelijoiden omia sukututkimushaasteita eri puolilta Suomea.

Opiskelijat saavat Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen (SSHY) jäsentunnukset käyttöönsä kurssin ajaksi, jolloin digitoitujen aineistojen käyttö on huomattavasti helpompaa.

Kurssiin sisältyy ennakkotehtävä, joka lähetetään osallistujille ennen kurssin alkua valmisteltavaksi ja palautettavaksi ennen kurssia.

Aika

8.- 10.6.2018

Kurssiaikataulu

pe 8.6. klo 17.00 – 20.30

la 9.6. klo 09.00 - 16.00

su 10.6. klo 09.00 - 14.00

Kurssin opettaja

Kurssin opettaja toimii sukututkija Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto Oy.

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli).

Kurssin hinta

Kurssin hinta on 245€/hlö (sis. koulutus ja kurssiohjelman mukaiset ruokailut). Huom! Majoitus erikseen.

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla varausmaksu (100€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä; jäljelle jäävä kurssimaksu ja majoitus laskutetaan kurssin jälkeen. Maksut voi myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla (kulttuuri) tai Smartum-kulttuuriseteleillä.

Majoittuminen

Otavan Opistolla on majoittumismahdollisuus (1hh/50€/yö tai 2hh/25€/yö, sis. aamiainen); majoitustarpeen voi merkitä ilmoittautumislomakkeeseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi tai puh. 044 794 3565.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 30.4.2018 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 30.4.2018 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B ,50670 Otava

Tagit: sukututkimus, perhe, isa, aiti, sisko, veli, seta, eno, tati, isovanhemmat, sukupuu, perinto, historia

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su

Haetko uutta alkua? Tule opiskelemaan Otavan Opistoon!