Koulutuskalenteri

Sosiaalisen median yhteisömanagerin peruskurssi 12.4.- 30.10.2018

Ota yhteisösi haltuun somessa ja luo lisää aitoa vuorovaikutusta sen jäsenten välille.

Sosiaalinen media on kanava aitoon vuorovaikutukseen oman yleisön ja yhteisön kanssa. Siksi sosiaalisen median sivujen ylläpito vaatii yhteisömanagerin ajattelumallia. Ylläpitäjän on tärkeää olla ajan tasalla kanavista, algoritmeista ja hyvistä sisällöistä, mutta ennen kaikkea tärkeää on oppia jatkuvasti omilta seuraajilta – omalta kohderyhmältään.

Yhteisöllisyyden tarve vahvistuu, eikä kasvokkain kohtaamisten tarve tule vähenemään. Parhaimmillaan sosiaalinen media tukee yhteisöä, synnyttää lisää yhteisöllisyyttä ja luo uusia mahdollisuuksia kasvokkain kohtaamisille.

Koulutus sopii henkilölle, joka

- ylläpitää sosiaalisen median kanavia työssään tai harrastuksessaan.
- vastaa esimerkiksi toimistoyhteisön tai muun fyysisen yhteisön toiminnasta ja haluaa oppia, miten sosiaalinen media tukee yhteisöllisyyttä.
- on ylläpitänyt kanavia, mutta haluaa nyt oppia tekemään pitkäjänteistä ja tavoitteellista somea ja nostaa tekemisen uudelle tasolle.

Koulutuksessa ei opetella perustamaan tai käyttämään sosiaalisen median kanavia. Lähtökohtana on, että jokainen osaa julkaista päivityksiä sosiaaliseen mediaan ja on kokeillut maksettua mainontaa sosiaalisessa mediassa.

Koulutus sisältää osallistujille lähetettävän ennakkotehtävän valmisteltavaksi ennen kurssin alkua. Ennakkotehtävät ja kurssitapaamisten väliset kotitehtävät liittyvät läheisesti kunkin omaan työhön some-kanavien kanssa. Niiden avulla kurssin opit tuodaan osaksi jokaisen omaa sosiaalisen median tekemistä jo kurssin aikana. Tehtävät ovat tyyliltään kokeiluja, pohdintaa ja oppien konkreettista viemistä ylläpitotyöhön.

Ajankohta

12.4.- 30.10.2018

Paikka

Otavan Opisto,  Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)/Helsinki

Kurssiaikataulu

1. moduuli to–pe 12.–13.4.2018: 12.4. klo 10.00 - 18.00, 13.4. klo 9.00 - 16.00                    Kohderyhmä ja sisällöt (Otava/Mikkeli)      
 

- Sopivien kanavien valinta tavoitellun kohderyhmän mukaan. Sosiaalisen median trendit 2018 eli millainen sisältö puree missäkin kanavassa juuri nyt.

2. moduuli ke 23.5.2018: Tavoitteet ja mittaaminen (Helsinki)

- Maksetun mainonnan mahdollisuudet ja relevanttien tavoitteiden asettaminen. Tulosten analysointi somekanavien omien analytiikkatyökalujen avulla.

3. moduuli to 30.8.2018: Osallistaminen ja vuorovaikutus (Helsinki)

- Yhteisöllisyys ja vuorovaikutus sosiaalisessa mediassa. Osallistaminen ja aito keskustelu.

4. moduuli pe 21.9.2018: Kuva- ja videosisällöt (Helsinki)

- Kuvat ja videot sosiaalisen median eri kanavissa: Live- ja Stories-ominaisuudet, videon kuvaaminen ja editointi omalla älypuhelimella.


5. moduuli ti 30.10.2018: Yhteenveto ja reflektio (Helsinki)

- Yhteenveto ja reflektio, oppien ja hyvien käytäntöjen jakaminen.

Jokainen koulutuspäivä kestää noin 7 tuntia.

Laajuus

16 ov

Kouluttajat

Vastaavana kouluttaja Johanna Hytönen. Johanna on koordinoinut Otavan Opiston yhteisömanagerikursseja useita vuosia. Johanna toimii tällä hetkellä Vuorovaikutustoimisto Siliä Oy:ssä, joka kouluttaa sosiaalisen median vuorovaikutustaitoja ja yhteisömanagerointia sekä tuottaa sosiaalisen median sisältöjä videon, kuvan, tekstin ja vaikuttajayhteistöiden keinoin.

Sara Miesmaa ja Jenna Ojala. Sara ja Jenna ovat Vuorovaikutustoimisto Siliä Oy:n Online Media Producereita, jotka vastaavat useiden eri sosiaalisen median sivustojen ja yhteisöjen ylläpidosta. Saralla on hyppysissä useiden kuluttaja- ja B2B-kanavien vuorovaikutus. Jenna on osallistamisen, livelähetysten ja visuaalisen viestinnän maestro.

Hinta

Kurssin hinta on 425€/hlö (sis. koulutus ja) Huom! majoitus ja ruokailut erikseen.

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla varausmaksu (100€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä joko välittömästi verkkopankissa tai laskulla; jäljelle jäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan ennen kurssin alkua.

Maksut voi maksaa myös kurssin ensimmäisen lähijakson aikana Otavan Opistolla käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla (kulttuuri) tai Smartum-kulttuuriseteleillä. Kysy lisätietoja, kurssit@otavanopisto.fi

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 10 sitovasti ilmoittautunutta osallistujaa.

Majoitus

Majoittumismahdollisuus Otavan Opistolla (1hh/50€/yö tai 2hh/25 €/yö, sis. aamiainen); tiedustele vapaista huoneita hyvissä ajoin ennen kurssin alkua, kurssit@otavanopisto.fi

Lisätiedot

Lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi tai puh. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 29.3.2018 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 29.3.2018 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli) / Helsinki (eri kohteet)

Tagit: yhteiso, some, manageri, verkosto, yhteisollisyys, viesti, tiedostus, ryhmä, taloyhtiö, yritys, seura, kerho, yhdistys, vuorovaikutus, yleiso, taiteilija, taide, kotisivut, blogi, ylläpito

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su